Γιάννης Λοβέρδος: Ο κακοποιητής μπορεί να είναι καλός γονιός -ΣΥΡΙΖΑ: Να ζητήσει συγγνώμη ή να τον διαγράψει η ΝΔ

Γιάννης Λοβέρδος: Ο κακοποιητής μπορεί να είναι καλός γονιός -ΣΥΡΙΖΑ: Να ζητήσει συγγνώμη ή να τον διαγράψει η ΝΔ

Ο βουλευτής υποστήριξε ότι ο κακοποιητής μπορεί να είναι καλός γονιός και ότι έχει το δικαίωμα στη συνεπιμέλεια - Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ -  Για απόμονωση των όσων είπε στη Βουλή κάνει λόγο μέσα από ανακοίνωσή του ο γαλάζιος βουλευτής

loverdos1
Την οξύτατη παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Λοβέρδου για το νομοσχέδιο που ρυθμίζει το ζήτημα της συνεπιμέλειας. Ο βουλευτής τόνισε ότι «ο κακός σύζυγος δεν σημαίνει ότι είναι κακός γονέας» και προκειμένου να υποστηρίξει το επιχείρημά του πρόσθεσε ότι «μπορεί να χώρισα και να έχω πάθος εναντίον της γυναίκας μου αλλά να μην είμαι κακός πατέρας. Αντίστροφα μπορεί μια γυναίκα να έπιασε τον άντρα της να την απατά και να την κακοποιούσε και να την έδερνε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το παιδί δεν έχει δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς».

Δείτε όσα είπε ο βουλευτής από το 4:00 και μετά: 

Γιάννης Λοβέρδος - Ολομέλεια - 19/05/2021

Αντιδρώντας στην τοποθέτηση του κ. Γιάννη Λοβέρδου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Ραγκούσης είπε «μα είναι δυνατόν να λέει ο Γιάννης Λοβέρδος ότι είναι καλός πατέρας κάποιος που ξυλοφορτώνει την γυναίκα του; Θα περιμέναμε τα ανθρώπινα αντανακλαστικά της ΝΔ να τον φέρετε εδώ να ανακαλέσει ή να τον διαγράψετε. Τα ανέχεστε αυτά; Το θέμα δεν είναι δικό σας. Είναι στην ηγεσία της ΝΔ. Ή θα υποχρεώσετε τον κ. Λοβέρδο να έρθει εδώ στο κοινοβούλιο και να ζητήσει συγγνώμη ή να τον διαγράψετε. Εμείς το καθιστούμε σαφές. Αν δεν ανακαλέσει ζητώντας συγγνώμη και η ΝΔ δεν τον διαγράψει εάν βεβαίως δεν πράξει το πρώτο θα κινήσουμε όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής».

«Πατέρας που κακοποιεί οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να είναι καλός γονιός. Η σιωπή της ΝΔ σε όσα είπε ο κ. Γιάννης Λόβερδος στη Βουλή, είναι εκκωφαντική», τόνισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Από την άλλη πλευρά ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος μετά τις αντιδράσεις εξέδωσε μία μακροσκελή ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως «για μια ακόμη φορά τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, εκμεταλλευόμενο την ανθρωποφαγία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, απομόνωσαν μια φράση μου από την ομιλία μου χθες στη Βουλή για να ισχυριστούν δήθεν ότι αποδέχομαι την βία κατά των γυναικών. Πόσο ανόητοι είναι πια. Αυτό που είπα χθες και στο οποίο επιμένω είναι ότι η επιμέλεια των τέκνων δεν μπορεί να προσδιορίζεται με κυβερνητική απόφαση ή με νομοθετική ρύθμιση αόριστα χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι ιδιαίτερες ανά περίπτωση συνθήκες. Αλλά μόνον με απόφαση του φυσικού δικαστή ο οποίος  γνωρίζει και τα δεδομένα στην κάθε ξεχωριστή περίπτωση».

Κλείσιμο



«Δεν είναι δυνατόν να αφαιρείται με νόμο απ’ όσους γονείς έχει βγει εις βάρος τους  το διαζύγιο η δυνατότητα  να βλέπουν τα παιδιά τους. Αλλά ούτε να επιβάλλεται σε όλες τις περιπτώσεις υποχρεωτικά η συνεπιμέλεια. Αυτό δεν θα το κρίνει ούτε η κυβέρνηση ούτε η Βουλή με ένα νόμο. Θα το κρίνει ξεχωριστά ανά περίπτωση ο φυσικός δικαστής όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Από κει και πέρα, το να επιχειρείται να αποδοθεί σε μένα η κατηγορία οτι αποδέχομαι την ενδοοικογενειακή βία, είναι τουλάχιστον γελοίο κι άθλιο», προσθέτει.

«Εχω κατ’ επανάληψη γράψει κατά της βίας, και μάλιστα μέσα στην οικογένεια. Αλλά είναι τόσο μεγάλη η ένδεια των επιχειρημάτων των συριζαίων, που με παρωχημένες σταλινικές λογικές προσπαθούν να ασκήσουν αντιπολίτευση. Ντροπή τους!», καταλήγει ο Γιάννης Λοβέρδος. 


Ειδήσεις σήμερα:

Αναδρομικά κληρονόμων: Εκκρεμούν 4.130 περιπτώσεις - Πότε καταβάλλονται

Ηράκλειο: Επιπλοκές στην υγεία της 44χρονης που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ - Παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία

Σκύλοι ανιχνευτές σταμάτησαν παράνομες μεταφορές 170.000€
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης