Σακελλαροπούλου - Μητσοτάκης εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην Κροατία για τον σεισμό

Σακελλαροπούλου - Μητσοτάκης εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην Κροατία για τον σεισμό

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τα θύματα του σεισμού στην Κροατία - «Έτοιμη να συνδράμει η Πολιτική Προστασία» τόνισε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης

kroatia
Με μία ανάρτηση στα αγγλικά η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε την αλληλεγγύη και τα θερμά της συλλυπητήρια προς τον Πρόεδρο της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς για τα θύματα του σεισμού, που έπληξε την χώρα του, και ευχήθηκε όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες.


Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω του Twitter αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του πρόσθεσε ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας είναι έτοιμη να βοηθήσει σε περίπτωση που χρειαστεί. 

«Οι σκέψεις μας είναι με τους πολίτες της Κροατίας που είναι επιφορτισμένοι με τις συνέπειες του σημερινού σεισμού. Θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και να ευχηθώ ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας μας είναι έτοιμη να βοηθήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Κλείσιμο


Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους και 26 ακόμη τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό των 6,4 βαθμών που έπληξε την κεντρική Κροατία και έγινε αισθητός σε πολλές γειτονικές χώρες. Οι διασώστες ανέσυραν πολλούς ανθρώπους από τα κτίρια που κατέρρευσαν. Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έχει μείνει η πόλη Πέτρινια, που ήταν στο επίκεντρο του σεισμού, και, καθώς έπεσε η νύχτα, το κέντρο της πόλης έχει βυθιστεί στο σκοτάδι. Στην κεντρική πλατεία, πολλά κτίρια έχουν καταστραφεί εντελώς. Με μπουλντόζες, αστυνομικοί και στρατιώτς προσπαθούν να απομακρύνουν τα συντρίμμια.

«Μέχρι στιγμής, στα περίχωρα της πόλης Γκλίνα έχουμε πέντε θύματα. Μαζί με το (12χρονο) κορίτσι από την Πέτρινια, τα θύματα είναι συνολικά έξι», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τόμο Μέντβεντ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, τα πέντε από τα θύματα είναι όλοι τους άνδρες από το χωριό Μάγισκε Πόλιανε, κοντά στην Γκλίνα. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι 20 πιο ελαφρά.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τσαβούσογλου: «Ελλάδα και Κύπρος στοχοποιούν την Τουρκία»

Πέθανε ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ - Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό

Κύκνος που θρηνούσε το ταίρι του στις ράγες «καθήλωσε» πάνω από 20 τρένα στη Γερμανία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης