Μητσοτάκης για συμφωνία ΕΕ - Βρετανίας: Τώρα μπορούμε να οικοδομήσουμε μια αμοιβαία επωφελή σχέση

Μητσοτάκης για συμφωνία ΕΕ - Βρετανίας: Τώρα μπορούμε να οικοδομήσουμε μια αμοιβαία επωφελή σχέση

Η συμφωνία προστατεύει τα συμφέροντα των κρατών - μελών της ΕΕ αναφέρει ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του

mitsotakis_amea_max
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter συγχαίρει τον Μισέλ Μπαρνιέ και την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καθώς και τις ομάδες τους για την συμφωνία ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου.

«Η ευρωπαϊκή ενότητα παρέμεινε ισχυρή μέσω μιας επίπονης διαδικασίας, ενώ τα συμφέροντα των κρατών μελών της ΕΕ προστατεύθηκαν. Τώρα μπορούμε να οικοδομήσουμε μια αμοιβαία επωφελή σχέση μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου» αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Δείτε την ανάρτησή του

Την επίτευξη συμφωνίας, επί της αρχής, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου αναφορικά με τη μελλοντική σχέση μετά το τέλος της μεταβατικής περιόδου, χαιρετίζει και το υπουργείο Εξωτερικών.

Κλείσιμο
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, η συμφωνία αυτή θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία μιας νέας δυνατής εταιρικής σχέσης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών-μελών της με το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο παραμένει αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών προσβλέπει στην εφαρμογή της συμφωνίας και την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας, καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μισέλ Μπαρνιέ, «για την ιδιαίτερα σημαντική συνεισφορά τους στην επίτευξη της συμφωνίας».


Ειδήσεις σήμερα: 

Κατέληξε 28χρονος με κορωνοϊό και χωρίς υποκείμενα νοσήματα στην Πάτρα

Συσκέψεις στο Μαξίμου για κορωνοϊό: Καμία χαλάρωση την εορταστική περίοδο

Δείτε το βίντεο: Η Κομισιόν στέλνει τα εμβόλια στις 27 χώρες της ΕΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης