LIVE

Κορωνοϊός

Ο Καλογρίτσας αποκαλύπτει τη διαπλοκή Παππά και «συνεργατών» για να αποκτήσουν κανάλι

KALOGRART

Μετά τις αποκαλύψεις ο φάκελος είναι θέμα χρόνου να διαβιβαστεί στη Βουλή - Τι αναφέρει το υπόμνημα - βόμβα του «κόκκινου εργολάβου» για τον ρόλο του Νίκου Παππά και συνεργατών από το Μαξίμου επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - «Τους "δάνεισα" το όνομα μου μόνο για να πάρουν τηλεοπτική άδεια»

Τη διαπλοκή του πρώην υπουργού επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά και στελεχών της τότε κυβέρνησης και του πρωθυπουργικού γραφείου, αποκάλυψε στο υπόμνημα που κατέθεσε στον πταισματοδίκη την Πέμπτη, ο «κόκκινος εργολάβος» Χρήστος Καλογρίτσας.

Με νέα στοιχεία - βόμβα, ο γνωστός επιχειρηματίας αποκάλυψε στο πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε στη Δικαιοσύνη, ότι ο Νίκος Παππάς και στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, τον ήθελαν να βγει «μπροστά», ώστε εκείνοι να πετύχουν τον στόχο τους και τον «πούλησαν» όταν ήθελαν να προστατεύσουν τη σχέση τους με τον επιχειρηματικό κατασκευαστικό κολοσσό CCC της οικογένειας Χούρι. «Τους δάνεισα το όνομά μου μόνο για να πάρουν τηλεοπτική άδεια», αναφέρει ο «κόκκινος εργολάβος» στο υπόμνημά του.

Ένα από τα νέα και ενδιαφέροντα στοιχεία που αποκαλύπτει ο κ. Καλογρίτσας  στο υπόμνημά του, είναι ότι, εκτός του Νίκου Παππά, υπήρχαν και άλλα στελέχη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργικού γραφείου, με τα οποία συνομιλούσε.

Στο πολυσέλιδο υπόμνημά του αποκαλύπτει ότι η τότε κυβέρνηση είχε δημιουργήσει ομάδες εργασίες, έτοιμες να στελεχώσουν το κανάλι, στην επιχειρηματική κεφαλή του οποίου θα φαινόταν ότι βρίσκεται ο ίδιος ο Χρήστος Καλογρίτσας.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω κολοσσός είχε διαθέσει τα 3 εκατ. ευρώ που χρειάζονταν η εταιρεία συμφερόντων του Χρ. Καλογρίτσα ως εγγυητική επιστολή για να μπει στη διαδικασία της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών.

Για πρώτη φορά ο επιχειρηματίας με το υπόμνημα του φέρεται να επιβεβαιώνει και τα όσα είχαν υποστηρίξει οι επιχειρηματίες Ευάγγελο Μαρινάκης και Δημήτρη Κοντομηνάς. Δηλαδή, ότι τα τότε στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου ζήτησαν από τον Χρ. Καλογρίτσα να απευθυνθεί στους δυο παραπάνω επιχειρηματίες όταν είδαν ότι ο κολοσσός CCC εγκατέλειψε τα σχέδιά του για επένδυση στο τηλεοπτικό πεδίο. 

Ο κ. Καλογρίτσας φέρεται να προσκόμισε επιπλέον στοιχεία για την συναλλαγή μεταξύ της εταιρίας του και του λιβανέζικου Ομίλου ,που κατά τον ίδιο δεν αφορούσε την ανάθεση υπεργολαβίας την εταιρία ΤΟΞΟΤΗΣ για έργο της CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ,όπως εμφανίστηκε, αλλά την χρηματοδότηση του για να κατέλθει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες προκειμένου να εξυπηρετήσει την επιθυμία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να έχει "δικό της κανάλι". Στο υπόμνημα του κ. Καλογρίτσα αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Ειδικότερα, το φθινόπωρο του 2015, ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας κλήθηκε από μία ομάδα σημαντικών στελεχών, η ευθύνη της οποίας (ομάδας) είχε ανατεθεί στον κατά τον οικείο χρόνο Υπουργό Επικρατείας, κ. Νίκο Παππά, Υπεύθυνο ως εκ της άνω ιδιότητάς του για τα θέματα που αφορούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στην εποπτεία των νομικών προσώπων και φορέων που υπάγονται σε αυτή, καθώς και σε θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόραση και του ζητήθηκε λόγω των στενών σχέσεων και της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του και αντιστρόφως να τους «δανείσει» το αριστερό καθαρό επιχειρηματικό του όνομα και μόνο και να μπει «μπροστινός» και μόνο για τη συμμετοχή σε Διαγωνισμό που θα διενεργούνταν για τηλεοπτικές άδειες, προκειμένου μέσω αυτού να καταφέρουν να λάβουν μία τηλεοπτική άδεια, την οποία θεωρούσαν απαραίτητο μέσο για την υποστήριξη της πολιτικής τους.

Η εντολή τους ήταν σαφής: ο Χρήστος Καλογρίτσας θα έβαζε το όνομά του και μόνο, ενώ αυτοί θα εισέφεραν τα χρήματα και θα είχαν την πλήρη ευθύνη, οργάνωση, διοίκηση και εποπτεία του όλου εγχειρήματος.

Μάλιστα ήδη είχαν επιλέξει εκείνα τα στελέχη που θα υλοποιούσαν αυτό το εγχείρημα και τα οποία ήδη είχαν αρχίσει να εργάζονται για την επίτευξη αυτού του σκοπού, συγκροτώντας μάλιστα και ομάδες εργασίας που εργάζονταν εντατικά προς αυτήν την κατεύθυνση».

Να σημειωθεί ότι αφορμή για την ποινική έρευνα αποτέλεσε μήνυση που κατέθεσε ο κ. Καλογρίτσας τον περασμένο Ιούλιο στην οποία αποδίδει κακουργηματική απάτη επί δικαστηρίω και ψευδή κατάθεση στους υπευθύνους της «CCC - CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL» με έδρα το Μαρούσι Αττικής καθώς και κατά των υπευθύνων της «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRACTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC» με έδρα το Ντουμπάι ΗΑΕ.Η μήνυση αφορά την αντιδικία μεταξύ των δύο εταιριών για ποσό 3 εκατομμυρίων ευρώ . Σύμφωνα με τον μηνυτή τα χρήματα του καταβλήθηκαν, το καλοκαίρι του 2016, μετά από παρέμβαση του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, προκειμένου να συμμετάσχει αφανής εταιρία που δημιούργησαν οι μηνυόμενοι με τον ίδιο εμφανή , στο διεθνή διαγωνισμό για τηλεοπτική άδεια.

Οι μηνυόμενοι από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι το ποσό δόθηκε στην εταιρία του μηνυτή για υπεργολαβία που του ανέθεσε στο έργο κατασκευής του "AL ZAHIA CITY CENTER MALL" στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και εμφανίζουν σχετική σύμβαση. Ο λιβανέζικος κολοσσός έχει πετύχει την έκδοση απόφασης του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου για την επιστροφή του επίδικου ποσού. Μετά την εν λόγω κρίση του δικαστηρίου, όπου η ΤΟΞΟΤΗΣ δεν παρέστη επικαλούμενη "αφανή συμφωνία",η CCC προσέφυγε στην ελληνική δικαιοσύνη ζητώντας από το Μονομελές Πρωτοδικείο την εκτέλεση της απόφασης. Στο σκεπτικό του το Διαιτικό Δικαστήριο αναφέρει πως σε περίπτωση "αφανούς ή κρυφής" συμφωνίας μεταξύ της ΤΟΞΟΤΗΣ και της CCC η εμφανιζόμενη δεν θα έπρεπε να παράγει έννομα αποτελέσματα επισημαίνοντας πως η ΤΟΞΟΤΗΣ έχει αποδεχθεί ότι η όποια διαφορά θα λυθεί μέσω Διαιτησίας βάσει του ελβετικού Δικαίου και ότι το ποσό που έλαβε ως προκαταβολή θα επιστραφεί εντόκως αν δεν υλοποιηθεί η σύμβαση για το mall.

Σε ό,τι αφορά στη δικογραφία της υπόθεσης αυτή βρίσκεται στα χέρια του πταισματοδίκη και αναμένεται το επόμενο διάστημα να διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η εξέταση όλων των μαρτύρων.

Μετά τις αποκαλύψεις, δε, και τα επιβαρυντικά στοιχεία του πρώην υπουργού η υπόθεση εκτιμάται ότι θα οδηγηθεί στη Βουλή με βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών που προβλέπει ότι όταν δικαστική έρευνα προσκρούει σε πολιτικά πρόσωπα η δικογραφία πρέπει να αποστέλλεται στο κοινοβούλιο.


Δείτε το υπόμνημα

ypomnima-1
ypomnima-2
ypomnima-3
ypomnima-4
ypomnima-5
ypomnima-6
ypomnima-7
ypomnima-8
ypomnima-9
ypomnima-10
ypomnima-11
ypomnima-12
ypomnima-13
ypomnima-14
ypomnima-15
ypomnima-16
ypomnima-17
ypomnima-18
ypomnima-19
ypomnima-20
ypomnima-21
ypomnima-22
ypomnima-23
ypomnima-24
ypomnima-25
ypomnima-26
ypomnima-27
ypomnima-28
ypomnima-29
ypomnima-30
ypomnima-31
ypomnima-32
ypomnima-33
ypomnima-34
ypomnima-35
Ειδήσεις σήμερα: 

Σαρώνει ο κορωνοϊός στη Βρετανία και η σύντροφος του Τζόνσον κάνει διακοπές στη λίμνη Κόμο

«Μεγάλη ανησυχία για την πορεία της πανδημίας σε 7 χώρες της ΕΕ» λέει το ECDC

Υπουργείο Οικονομικών: Έρχονται αλλαγές στη λειτουργία ΔΕΚΟ και φορέων του δημοσίου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (33)

Σακης

Αφού δεν βρήκαν έτοιμο, έπρεπε να κάνουν και αυτοί.

Gommora

Σκέτη λέρα αυτός ο Παππάς, από όπου και να τον πιάσεις λερωνεσαι....

ΤΕΛΙΚΑ

αυτοί εκτός απο ψεύτες είναι και απατεώνες.Και το κυριώτερο είναι φασίστες.Μόνο φασιστικά καθεστώτα μεταχειρίζονται τέτοιες μεθόδους.Οχι οτι η δημοσιογραφία είναι ανεξάρτητη και τα άλλα κανάλια δεν διαπλέκονται αλλά αυτοί ξεκίνησαν να εφαρμόζουν μεθοδους Γκαιμπελς και μαφίας. Ψευτες απατεώνες λαμόγια και φασίστες αλλά και πάλι ζητούν να σώσουν την Ελλάδα.

?????????

Μέσα ρε, τον Αλ Καπόνε!!!! Η δικαιοσύνη ακούει ????

Σαββίδης

Εγώ έκανα το καθήκον μου. Ανέβασα τις προσφορές. Όλο το μαγαζί στον Κορυδαλλό μαζί και ο CEO Τσίπρας.

Μας ξέχασε

Γιατί δεν έβαλε στο σχήμα ο κ. Χρήστος και κάτι άλλους φίλους του που είχαν μετρητό;

Καζάν-καζάν Τσίπρας-Ερτογάν στο Μαξίμου.

έγινε η συμφωνία για το χρυσό του Μαδούρο με ανταλλαγή αγροτικών προϊόντων. Μια ντομάτα, όχι από Ελλάδα αλλά από μαγαζί που έστησε ο Παππάς στο Μεξικό, μια ντομάτα ένα κιλό χρυσό.

παππας

το δεξιο χερι του κοντου αρχηγου !

καλογριτσα

δεν ηξερες δε ρωταγες ;;

Αρμός της εξουσίας

Την επόμενη φορά όχι μόνο θα αποκτήσουν τηλεοπτικό κανάλι, αλλά και δημοσκοπική εταιρεία! Το προανήγγειλε ο αρχηγός...που ως γνωστόν ο λόγος του είναι συμβόλαιο!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης