Πτώση Falcon: 21 χρόνια από τον θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη

Πτώση Falcon: 21 χρόνια από τον θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη

Τι αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του

kranidiotis
Είκοσι ένα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τον τραγικό θάνατο του Γιάννου Κρανιδιώτη, κατά τη διάρκεια αεροπορικής πτήσης στο πλαίσιο διπλωματικής αποστολής.

Ο Γιάννος Κρανιδιώτης, υπό την τότε ιδιότητά του ως αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών μετέβαινε στο Βουκουρέστι με υπηρεσιακό αεροσκάφος τύπου Φάλκον, προκειμένου να λάβει μέρος σε Διαβαλκανική Διάσκεψη Υπουργών Εξωτερικών.
falkon1

Είκοσι λεπτά πριν την προσγείωση, σφοδρές αναταράξεις προκάλεσαν απότομη απώλεια ύψους του αεροσκάφους, από τα 25.000 στα 5.000 πόδια.

Αποτέλεσμα ήταν να βρουν τραγικό θάνατο οι έξι από τους 13 επιβαίνοντες που εκείνη την ώρα δεν ήταν δεμένοι στις θέσεις τους. Πέραν του Γιάννου Κρανιδιώτη, στην μοιραία πτήση έχασαν επίσης τη ζωή τους ο γιος του Νικόλας, οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Πανταζόπουλος (ΕΡΤ) και Νίνα Ασημακοπούλου ( ΕΡΑ), ο εικονολήπτης Παναγιώτης Πούλος (ΕΡΤ), ο συνοδός της φρουράς του, αστυνόμος Νίκος Ασημακόπουλος και ο μηχανικός του αεροσκάφους Μιχάλης Παπαδόπουλος.
Κλείσιμο
dc79c0a4b4bbb336aab75771da769484-1068x578

Το υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τη σημερινή ημέρα σημειώνει: «Ο Γιάννος Κρανιδιώτης υπήρξε ένας οραματιστής πολιτικός και σπουδαίος διπλωμάτης, το έργο του οποίου συνεχίζει να αποτελεί οδηγό για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Ένα πρότυπο πατριωτικής προάσπισης των συμφερόντων του Ελληνισμού».

Όπως τονίζει υπήρξε «σύμβολο της κοινής πορείας ελλαδικού και κυπριακού Ελληνισμού».

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της σύντομης ζωής του, ο Γιάννος Κρανιδιώτης υπηρέτησε με συνέπεια και αυταπάρνηση τον Ελληνισμό ενώ ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σήμερα, 21 χρόνια από τον θάνατό του, και σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τον Ελληνισμό, οι ιδέες και το έργο του Γιάννου Κρανιδιώτη συνεχίζουν να αποτελούν πηγή έμπνευσης στις αδιάλειπτες προσπάθειες της Ελλάδας και της Κύπρου για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού και υπεράσπισης των συμφερόντων του Ελληνισμού απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.


Ειδήσεις σήμερα:

Εισφορές: Tι κερδίζουν μισθωτοί και εργοδότες από τη μείωσή τους - Δείτε παραδείγματα

Αλλαγές σε εργασιακό και ασφαλιστικό: Έρχεται το ελαστικό ωράριο έως 45 ώρες την εβδομάδα

Τηλεοπτικά: Έρχεται το τρίτο «κύμα» με ριάλιτι και σίριαλ - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης