mitsotakis37

Τι αποφασίσθηκε στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου - Μητσοτάκης: Επαρκές το πλαίσιο των μέτρων που έχουν θεσπισθεί - Αυστηρή τήρησή τους και αποφυγή συναθροίσεων

H εντατικοποίηση των ελέγχων και η αυστηρή εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού συζητήθηκαν σήμερα στη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. «Το πλαίσιο είναι επαρκές. Υπάρχουν ζητήματα εφαρμογής του» τόνισε ανοίγοντας τη σύσκεψη ο Πρωθυπουργός και ζήτησε «αυστηροποίηση στους ελέγχους χωρίς εκπτώσεις». Επεσήμανε δε δύο τομείς στους οποίους πρέπει να δοθεί έμφαση και αφορούν στην προστασία της Υγείας των εργαζομένων, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές και στην αποφυγή του συγχρωτισμού και των συναθροίσεων, ειδικά στους κλειστούς χώρους. Επίσης τόνισε την ανάγκη μεγαλύτερης ενεργοποίησης των Δήμων και των Περιφερειών για την εφαρμογή των μέτρων.

Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός ανέφερε στην έναρξη της σύσκεψης:

«Ο σκοπός της συνάντησης είναι πολύ συγκεκριμένος: Να κάνουμε μια εξέταση του τρόπου λειτουργίας και εφαρμογής των σχετικών διατάξεων και των συστάσεων που έχουν γίνει ως προς την εφαρμογή των μέτρων σχετικά με τον Covid. Είμαστε, μαζί, όλοι οι προϊστάμενοι των ελεγκτικών σωμάτων. Έχω μια εικόνα από τους ελέγχους οι οποίοι έχουν γίνει και από την Ελληνική Αστυνομία και από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και από το Υφυπουργείο Εμπορίου, από το ΣΥΚΕΑΑΠ (Συντονιστικό Κέντρο Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης Παρεμπορίου).

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Αυτή τη στιγμή κρίνω ότι το πλαίσιο το οποίο έχουμε στη διάθεσή μας -με βάση τα δεδομένα τα οποία έχουμε και με βάση τις υποδείξεις των ειδικών- είναι πλαίσιο επαρκές. Υπάρχει, όμως, ένα ζήτημα εφαρμογής. Άρα, θα πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Ότι για να μπορέσουμε να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα πιθανό δεύτερο κύμα, αυτά τα οποία έχουμε καθορίσει ως απαραίτητες, ελάχιστες προϋποθέσεις για να μπορούμε να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία, τηρούνται.

Δίνω ιδιαίτερη έμφαση σε δύο σημεία: Το πρώτο έχει να κάνει με την τήρηση όλων των κανόνων και του πλαισίου υγιεινής από τους εργαζόμενους, ειδικά στον κλάδο του τουρισμού και εστίασης. Υποχρεωτική χρήση μάσκας και όλα τα σχετικά τα οποία έχουν προβλεφθεί από τις κανονιστικές πράξεις. Και το δεύτερο, προφανώς, η αποφυγή των συναθροίσεων και του συγχρωτισμού, ειδικά σε κλειστούς χώρους. Εχουμε ουκ ολίγα τέτοια προηγούμενα. Νομίζω, αυτό φάνηκε και από τους ελέγχους σε μπάρ, κλειστά κέντρα διασκέδασης, όπου είχαμε περισσότερο κόσμο από τον επιτρεπόμενο. Εκεί, βλέπω εγώ, ότι είναι τα μεγάλα προβλήματα. Και θα πρέπει να είμαστε αυστηροί στους ελέγχους μας. Θα πρέπει να επιβάλλονται πρόστιμα και δεν είμαι διατεθειμένος από αυτήν την πολιτική να κάνω αυτή τη στιγμή εκπτώσεις.

Επομένως, θέλω να ακούσω σύντομα από όλους πως σκέφτεστε να αναδιατάξετε τις δυνάμεις σας ενόψει των επόμενων ημερών και των επόμενων εβδομάδων αναγνωρίζοντας απολύτως ότι, προφανώς, δεν είναι το αποκλειστικό αντικείμενό σας. Πλην, όμως, αποτελεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα να είμαστε σίγουροι ότι στέλνουμε σε όλους ένα μήνυμα: ότι έλεγχοι γίνονται και όπου χρειάζεται επιβάλλονται οι διοικητικές κυρώσεις και τα πρόστιμα που ορίζει η Νομοθεσία και οι σχετικές κανονιστικές πράξεις.

Αυτό είναι ένα ζήτημα -και γι’ αυτό κάλεσα και τον Υπουργό Εσωτερικών- το οποίο αφορά και τους Δήμους. Δεν μπορεί Περιφέρειες και Δήμοι να είναι έξω από αυτήν την υπόθεση. Δεν αφορά μόνο τον κεντρικό μηχανισμό. Άρα είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα αυτό να μεταφερθεί και στις Περιφέρειες και στους Δήμους. Τους χρειαζόμαστε όπως ήταν μέχρι σήμερα. Συνεργάτες σε αυτήν την μεγάλη εθνική προσπάθεια την οποία κάνουμε».

Στη σύσκεψη ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τους συμμετέχοντες να δώσουν προτεραιότητα στους ελέγχους στους χώρους, ανοιχτούς και κλειστούς, όπου παρατηρείται μεγάλος συνωστισμός. Ένταση των ελέγχων θα υπάρξει και στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Οι έλεγχοι θα σχεδιάζονται από το συντονιστικό επιχειρησιακό όργανο που λειτουργεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα παρέχει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στο κοινό επιχειρησιακό κέντρο, όπου εκπροσωπούνται όλοι οι φορείς (ΕΛΑΣ, ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, Εθνικη Αρχή Διαφάνειας, Αποκεντρωμένη Διοίκηση και κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή) που συμμετέχουν στην ελεγκτική διαδικασία, θα προστεθεί ένας εκπρόσωπος από κάθε Περιφέρεια και από τους μεγάλους ή παραλιακούς Δήμους της χώρας, ώστε να υπάρξει απόλυτος συντονισμός των ελέγχων και καλύτερη κατανομή των δυνάμεων για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Εσωτερικών Πολιτικών Θανάσης Κοντογεώργης, ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρης.

Ειδήσεις σήμερα:

Ουάσινγκτον κατά Μόσχας για Λιβύη: Ρώσοι μισθοφόροι ναρκοθέτησαν περιοχές γύρω από την Τρίπολη


Ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ από Ελλάδα, Κύπρο και άλλες τρεις χώρες κατά του τουρκολιβυκού μνημονίου

Πέθανε 18χρονη από κορωνοϊό στο Βέλγιο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (30)

Μεριά

Οι ειδικοί του Κυριακου επισήμαναν ότι ο Κορωνοιός κολλάει και από τα κλαρίνα ! Κορίτσια προσέχετε !

Μιμης

Ο Κορωνοιός βοηθά στην Ισλαμοποίηση της χώρας !

Απίθανος

Δηλαδή ξανά μανά από την αρχή;;;

Χαχαχα

Με το τσιγάρο στους κλειστούς χώρους τι γίνεται το ξεχάσαμε;Το κόψανε οι Ελληναραδες;πιο πολλοί αντικαπνιστες πεθαίνουν από τα κολοτσιγαρα των καπνιστών απ' ότι με τον κορονοιο

Σουηδοί κορωνοτουρίστες

Κούληηηηη σου ερχόμαστε στην Κρήτη στις 22 Ιουλίου. 29 πέθαναν σήμερα στην Σουηδία και 457 τα νέα κρούσματα σε μια μέρα. 76.681 τα κρούσματα και 5.610 οι νεκροί, στις ΜΕΘ όμως λιγοστεύουν οι νοσηλευόμενοι καθημερινά γιατί δεν τους δέχονται, για να πάρει το προσωπικό καλοκαιρινή άδεια. Ετοίμασε δωρεάν τεστ κορωνοϊού και τα Ελληνικά νοσοκομεία να δεχτείς τους Σουηδούς, το κορόϊδο ο Ελληνας φορολογούμενος πληρώνει

Ρορός

Μην αλλάζεις όνομα, ξέρουμε ποιός είσαι! Και πάλι!! Μάθε σουηδικά να καταλαβαίνεις τι ακούς στα νέα στο Βορρά!! Έλεος πχιά!!

Λαμογιο

Υπαρχει εγγραφο που ζητουν ταφους να δοθουν στο κρατος.. Ψαξτε το...

ΧΥΖ

Εχει γεμίσει η Ελλάδα με τυπάκους σαν κι εσένα που γράφουν ότι ηλιθιότητα ακούσουν. Είσαι για λύπηση.

koulis o INFLUENCER ...

Πως το έχει το ΠΑΙΔΙ πάντως με τα σόσιαλ, παίρνει και ωραίες πόζες ο ΧΡΥΣΟΣ μου, όπως αυτή με το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη, στο Ελληνικό με τις μπουλντόζες και στο βρεφονηπιακό που ζούλαγε τα μωρά σαν ντομάτες .... Το καλύτερο όμως μπαι φαρ, ήταν το βλέμα στον Σουλτάνο, έκτοτε τα έχει κάνει πάνω του ο μεμέτης και τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα...

Λογια λογια λογια... Μονο λογια!

Καταστηστε την μασκα υποχρωτικη σε κλειστους χωρους, εστιαση, ΜΜΜ, πλοια και αεροπλανα. Επισημανετε την αναγκαιοτητα της τηρησης αποστασεων. Φροντιστε να εφαρμοζονται τα μετρα με αιφνιδιαστικους ελεγχους και αυστηρα προστιμα. Τα μετρα να ισχυουν για ολους τους ασυνειδητους, Ελληνες ή ξενους. Δε γινεται να ταξιδευεις με πλοιο, και οι επιβατες να κρατουν τη μασκα στο χερι, ή να μην τη φορουν στο ασανσερ. Δε γινεται να πηγαινεις σουπερ μαρκετ να παρεις ζαμπον ή τυρι, και η υπάλληλος να φοραει τη μασκα στο λαιμο της, να βηχει, να φτερνιζεται ή να τραβαει τις μυξες της επανω στα τυρια, και να της ζητας να φορεσει μασκα και να σε γραφει κανονικα. Η χαλαρωση των μετρων εγινε σε τελειως λαθος στιγμη. Αν συνεχιστει αυτο θα γεμισουν οι εντατικες μας μεχρι το τελος Αυγουστου και θα δουμε κι εδω εικονες Ιταλιας. Αφου χρειαζομαστε τοσο πολυ τον τουρισμο, ας τηρησουμε τα μετρα ολοι ανεξαιρετα, τουριστες και Ελληνες. Ετσι δεν θα χρειασθει να ξανακλειστουμε ολοι μεσα.

Σιγά μην μπορέσει

να φορέσει στους γυφτοβαλκάνιους που παριστάνουν ότι δεν τρέχει τίποτα και τους ξελιγωμένους μπεκρούλιακες από την Αγγλία μάσκες....

Να φορέσεις εσύ μάσκα

Οπαδέ της υποχρεωτικής μασκοφορίας, η μάσκα είναι επικίνδυνη, πρακτικά ανεφάρμοστη από πολλούς και δεν υπάρχει ομοφωνία στα μέλη της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας για την ωφέλεια και αποτελεσματικότητα της χρήσης της. Γι αυτό φόρεσέ την εσύ και οι ομοιδεάτες σου. Ευτυχώς που δεν εισακούστηκαν στη σύσκεψη οι λοιμωξιολόγοι.

@να φορέσεις εσύ μάσκα

Εξαιτίας κάποιων ασυνείδητων σαν κι εσένα μας έκλεισαν όλους μέσα την προηγούμενη φορά, κι εξαιτίας σας θα μας ξανακλείσουν. Δεν αρκεί να τη φοράει ο ένας. Πρέπει να τη φορούν και οι δύο για να μην κολλήσεις. Δηλαδή θα σου πέσει ο κwλος αμα τη φορέσεις?Οι περισσότερες χώρες την καθιστούν υποχρεωτική. Ελπίζω να μη δουλεύεις στον κλάδο της εστίασης γιατί δεν είναι ο καθένας υποχρεωμένος να τρώει τα σταγονίδια σου και τις μύξες σου. Καλά τα λέει ο απο πάνω. Μάσκα, αποστάσεις, πλύσιμο χεριών. Τόσο δύσκολο είναι?

Εν

Αν η φωτο ειναι σημερινή γιατι δε φορανε μάσκα;

Gio

Επιτελους κυβερνηση και οχι υποχειριο των ντιλερ λοιμοξιολογων!!Ελπιζω να συνεχισει να τους γραφει μπας και σωθει τιποτα!!

σωστός

Και να σταματήσουν να βγαινουν οι λοιμωξιολογοι στα καναλια. Αρκετά με δαύτους. Ναι, υπάρχει ένας ιός και θέλει προσοχή (όπως και πολλοί άλλοι ιοί) αλλά δεν σταματούν τα παντα. Δεν κοψαμε το μπιπ-μπιπ όταν βγήκε ο ιός του ΑΙΔΣ, μην τρελλαινόμαστε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης