Μπακογιάννης: Γενναία η εισήγηση Χατζηδάκη για τα κτήρια γύρω από την Ακρόπολη

Μπακογιάννης: Γενναία η εισήγηση Χατζηδάκη για τα κτήρια γύρω από την Ακρόπολη

Ο δήμαρχος Αθηναίων εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίηση του, υπογραμμίζει σε δήλωσή του πως είναι σημαντικό να υπάρχουν εισηγήσεις και να λαμβάνονται αποφάσεις που βάζουν τέλος στην αβεβαιότητα

mpakogiannis-kostas
Γενναία χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, την εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, στο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων, να μην υπερβαίνουν τα 21 μέτρα τα κτήρια που θα ανεγείρονται στο εξής γύρω από την Ακρόπολη.

Ο κ. Μπακογιάννης, εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίηση του, υπογραμμίζει σε δήλωσή του πως είναι σημαντικό να υπάρχουν εισηγήσεις και να λαμβάνονται αποφάσεις που βάζουν τέλος στην αβεβαιότητα και δημιουργούν συνθήκες διαφύλαξης του πολιτισμού, της ιστορίας και του περιβάλλοντος.

«Τέτοιες αποφάσεις θέλουν θάρρος, γνώση και υπευθυνότητα. Αυτά τα χαρακτηριστικά περιέχει η εισήγηση του κ. Χατζηδάκη», προσέθεσε.

Ακόμη τόνισε ότι η εισήγηση του υπουργού «περιλαμβάνει όλα όσα αποτέλεσαν αντικείμενο της συνεργασίας και του διαλόγου που είχαμε, με ένα στόχο: Να τεθούν, έπειτα από χρόνια, κανόνες που επιτρέπουν την δόμηση και ανοίγουν δρόμους ανάπτυξης και επενδύσεων, με σεβασμό στο μνημείο - σύμβολο της χώρας σε όλο τον πλανήτη και με γνώμονα την ισορροπημένη οικοδομική δραστηριότητα».


Ειδήσεις σήμερα:

Τσιόδρας: 15 νέα κρούσματα, 33 διασωληνωμένοι

Χαρδαλιάς: Ούτε αντίσταση ούτε μαγκιά είναι οι συγκεντρώσεις στις πλατείες

Υπόθεση Σειραγάκη: Παρέμβαση Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην αποφυλάκιση του παιδεραστή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης