Όλα για όλα για τη νίκη με την Ακτή Ελεφαντοστού

Όλα για όλα για τη νίκη με την Ακτή Ελεφαντοστού

Αν κερδίσουμε και οι Ιάπωνες δε νικήσουν την Κολομβία περνάμε στους «16» - Καραγκούνης στην αρχική 11άδα - Σκέψεις για Χριστοδουλόπουλο αριστερά και Σαμαρά στην κορυφή της επίθεσης - «Δεν με νοιάζει ποιος θα σκοράρει, ας είναι και ο Καρνέζης», τόνισε ο Σάντος

Επέστρεψε σπίτι του ο Αριέλ Σαρόν
Όλα για όλα για τη νίκη με την Ακτή Ελεφαντοστού
Νίκη και μόνο νίκη. Αυτό είναι το σύνθημα που επικρατεί στους κόλπους της Εθνικής Ελλάδας λίγες ώρες πριν τη σέντρα στην «Αρένα Καστελάο» της Φορταλέσα στις 11 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) για τον «τελικό των τελικών» κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Κι αν τα πόδια και το μυαλό θα είναι στο γήπεδο το σίγουρο είναι ότι το αυτί όλων θα είναι στο ματς Ιαπωνία-Κολομβία καθώς εκτός από τη δική μας νίκη απαραίτητη είναι και είτε η ήττα είτε η ισοπαλία των «σαμουράι» κόντρα στην Κολομβία. Παρόλα αυτά ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας δήλωσε ότι «δεν θα έχω άνθρωπο στον πάγκο να μου λέει για την Ιαπωνία. Για μένα δεν παίζει κανέναν ρόλο».  Για να συμπληρώσει στα ελληνικά: «Δεν καταλαβαίνεις; Εγώ καταλαβαίνω!».

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει να διαχειριστεί την απουσία του Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος αποβλήθηκε στο τελευταίο ματς  κόντρα στην Ιαπωνία, με την πιθανότερη λύση να ακούει στο όνομα Γιώργος Καραγκούνης. Σε αυτή την περίπτωση ο Γιάννης Μανιάτης θα αναλάβει καθήκοντα αμυντικού χάφ. Παράλληλα στις τελευταίες προπονήσεις ο Σάντος δοκίμασε σχήματα με Σαμαρά στην κορυφή της επίθεσης και τον Χριστοδουλόπουλο στα άκρα. Ο ίδιος πάντως απέφυγε να αποκαλύψει τα σχέδιά του λέγοντας στη συνέντευξη τύπου ότι «δεν θα σας πω αν θα παίξει ο Μήτρογλου».

Κλείσιμο
Το σίγουρο είναι ότι η επιθετική παραγωγικότητα της εθνικής προβληματίζει τον Σάντος, ο οποίος χαριτολογώντας είπε «δεν ξέρω ποιος θα βάλει το γκολ. Κάποιος θέλω να σκοράρει, το ποιος δεν έχει σημασία. Αν μπορέσει να το βάλει και ο Καρνέζης γιατί όχι. Μακάρι να το βάλει ο Καρνέζης».

Ο ίδιος παραμένει αισιόδοξος καθώς όπως τόνισε «θα παίξουμε 11 εναντίον 11, τους ξέρουμε. Έχουμε κι εμείς δυνατά σημεία. Είμαστε σίγουροι και γεμάτοι. Είμαστε αυτοσυγκεντρωμένοι. Γνωρίζουμε τις αδυναμίες της Ακτής. Είμαστε έτοιμοι να τους περιορίσουμε στα θετικά τους και να αξιοποιήσουμε τα αρνητικά τους».

Η ελληνική ομάδα έχει, επίσης, να διαχειρστεί και το τροπικότερο κλίμα της Φορταλέζα αφού η ατμόσφαιρα στην πόλη ήταν αποπνικτική με τον ζεστό αέρα να «κόβει την ανάσα», όπως έλεγαν μεταξύ τους οι ποδοσφαιριστές.

Τελικός και για τους Αφρικανούς

Εκτός όμως από την Ελλάδα τη νίκη για τους ίδιους ακριβώς λόγους θέλει και η ομάδα των Ντρογκμπά-Ζερβίνιο. Ενδεικτικό του πάθους για τη νίκη που επικρατεί στις τάξεις των Αφρικανών ήταν το γεγονός ότι ο πρόεδρος της χώρας ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι διπλασιάζει το πριμ σε περίπτωση πρόκρισης σε βάρος της Ελλάδας. 

Η ηγετική φυσιογνωμία της ομάδας είναι ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Εθνική με 63 γκολ σε 103 συμμετοχές. Στις τάξεις της αφρικανικής ομάδας υπάρχουν, όμως, κι άλλα μεγάλα ονόματα, όπως οι Σάλομον Καλού, Ζερβίνιο, Γιάγια και Κόλο Τουρέ ενώ σημαντικό  ρόλο επιτελούν οι Οριέ, Ζοκορά, Τιοτέ, Μπονί είναι πολύτιμες μονάδες για το παιχνίδι της. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης