Οι εναλλακτικές μορφές θέρμανσης στη διακόσμηση του σπιτιού σου

Οι εναλλακτικές μορφές θέρμανσης στη διακόσμηση του σπιτιού σου


Οι εναλλακτικές μορφές θέρμανσης στη διακόσμηση του σπιτιού σου

Όχι μόνο ζεσταίνουν τον προσωπικό σου χώρο αλλά του προσδίδουν και έξτρα στυλ.

Μπορεί οι λέξεις «ντεκόρ», «απόχρωση», «φόντο» να μην συνηθίζονται στο λεξιλόγιο ενός καταναλωτή που αναζητά σύγχρονες και εναλλακτικές μορφές θέρμανσης για το σπίτι του, ωστόσο το design και η διακόσμηση είναι όροι που εναρμονίζονται πλήρως πια με το «στήσιμο» των καινοτόμων προϊόντων θέρμανσης.

Είναι πηγές θερμότητας απαραίτητες στον προσωπικό μας χώρο που λειτουργούν για την καλύτερη ποιότητα παραμονής μας σε αυτόν κατά τους χειμερινούς μήνες, όμως ο ρόλος τους δεν σταματάει εκεί. Πλέον οι νέες, διαφορετικές, μορφές θέρμανσης είναι σχεδιασμένες έτσι, ώστε τα σχέδια και τα υλικά επένδυσής τους να ισορροπούν απόλυτα με το ύφος του κάθε δωματίου προσδίδοντας έξτρα στιλ, είτε πρόκειται για μίνιμαλ, είτε για παραδοσιακή διακόσμηση, ακόμα και για… ethnic.

Για παράδειγμα η ποικιλία στα χρώματα και τα σχήματα των θερμαντικών συστημάτων που θα βρούμε στα Leroy Merlin είναι δυνατόν να ενισχύσουν την απλότητα ή την εκκεντρικότητα ενός σπιτιού ανάλογα με τα υπόλοιπα έπιπλα, τα υφάσματα και τη διάθεση που αποπνέει. Σόμπες, τζάκια, πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης, θερμοπομποί και άλλες ηλεκτρικές συσκευές, διατίθενται σε τέτοια ποικιλία που όποια και να είναι η διακοσμητική ταυτότητα ενός χώρου, οι πιθανότητες οι καινοτόμες πηγές θέρμανσης να δείχνουν «ξένα σώματα» με την υπόλοιπη αρχιτεκτονική είναι μηδαμινές.

{{{ articlebanner-330x100-1 }}}

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της σόμπας ξύλου. Η εποχή που σιγόκαιγε σε κάθε σπίτι δεν μοιάζει μακρινή, παρότι ζούμε σε μέρες τεχνολογικής έκρηξης. Οι αυξημένες τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης έχουν οδηγήσει μια σημαντική μερίδα του κόσμου στην αναζήτηση εναλλακτικών, φθηνότερων αλλά ταυτόχρονα υψηλών αποδόσεων μορφών θέρμανσης για ζεστό σπίτι τον χειμώνα, γι’ αυτό και οι σόμπες έχουν (ξανα)μπει δυναμικά και μοντέρνα στη ζωή των Ελλήνων. Σήμερα, το ξύλο, «φορώντας» οικολογικό ένδυμα και φέροντας την εξελιγμένη του επωνυμία pellet, αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές των καταναλωτών, γεγονός που έχει προκαλέσει και τη σχεδιαστική εξέλιξή στην εμφάνισή των εγκαταστάσεων καύσης του.

Αν πάλι κάποιος προτιμά τα ενεργειακά τζάκια, οι ειδικοί της Leroy Merlin θα τον βοηθήσουν να βρει τον κατάλληλο τύπο που θα υποκαταστήσει την κεντρική θέρμανση του σπιτιού, τόσο από άποψη λειτουργική όσο και αισθητική. Άλλωστε η επιλογή αυτού του είδους ενεργειακής εστίας όχι μόνο αριθμεί πιστούς «οπαδούς» λόγω της αποτελεσματικής θέρμανσης του αέρα γύρω από τα τοιχώματά τους και της διανομής του στον χώρο, αλλά δημιουργεί και μια μοναδική ατμόσφαιρα φιλοξενίας.

Όποιος προσανατολίζεται στην αγορά θερμοπομπού ή άλλων λύσεων θέρμανσης σε χαμηλές τιμές, ανάλογα με τον χώρο του σπιτιού του αλλά και την γουστόζικη διαμόρφωσή του, η μεγαλύτερη γκάμα ειδών τον περιμένει στο www.leroymerlin.gr.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης