Ναι, ο έρωτας περνάει από το στομάχι

Ναι, ο έρωτας περνάει από το στομάχι

...αλλά για να πετύχει μετράει η σωστή διαδικασία 

Ναι, ο έρωτας περνάει από το στομάχι
«Ο έρωτας περνάει απ’ το στομάχι», υποστηρίζει η λαϊκή σοφία και μάλλον έχει δίκιο. Οι γεύσεις, πράγματι, είναι -και επιστημονικά αποδεδειγμένο- ικανές να αφυπνίζουν την ερωτική διάθεση και να δημιουργούν ρομαντική ατμόσφαιρα. Ποιος δεν θα διεγερθεί όταν κατά τη διάρκεια προετοιμασίας ενός δείπνου, «παίξει» με τις αισθήσεις; Εισπνέεις αρώματα, τα νιώθεις στα χείλη σου, παίρνεις τις γεύσεις τους και αφήνεις τη φαντασία να μεγαλουργήσει. 
Δεν είναι λίγες οι έρευνες που έχουν δημοσιευθεί και συνδέουν άρρηκτα τη μυρωδιά με τη γεύση στην επικοινωνία δύο ανθρώπων.
Η αίσθηση της όσφρησης λένε, δρα καταλυτικά στην τελική επαφή τους, πόσο μάλλον όταν αυτή βιώνεται στον πιο ρομαντικό χώρο του σπιτιού: στην
Κλείσιμο
κουζίνα. Σε μια εκλεπτυσμένη, γεμάτη αισθητική κουζίνα που εμπνέει για
δημιουργία.  

Σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα ενός καλού φαγητού είναι ο παράγοντας που εξάπτει τη λαγνεία που ο καθένας κρύβει μέσα του. Ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι ο σύντροφος σου μπαίνει στη διαδικασία να περάσει χρόνο στην κουζίνα για να σε περιποιηθεί, έχει σαφώς από μόνο του ρομαντική χροιά. Στην περίπτωση μάλιστα που «παίξετε» μαζί με τη μαγειρική και τις αισθήσεις, κάθε ενδεχόμενη ένταση θα διαλυθεί αυτομάτως και τη θέση της είναι βέβαιο ότι θα πάρει ο ρομαντισμός και η τρυφερότητα. 

Η κουζίνα είναι το μέρος όπου «γεννιέται» η ευδαιμονία. Η περιοχή του σπιτιού που συνδυάζει την ερωτική διάθεση με την απόλαυση γεύσεων που συνθέτουν μοναδικές εμπειρίες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι στον κινηματογράφο οι πιο ατμοσφαιρικές σκηνές γυρίζονται στην κουζίνα την ώρα που ένα καλό φαγητό σιγοψήνεται. Ούτε ότι στη μεγάλη οθόνη μεγάλοι έρωτες πηγάζουν από την κουλτούρα της γαστρονομίας. «Πολίτικη Κουζίνα», «Λουκουμάδες με μέλι», «Επικίνδυνες Μαγειρικές»: Ταινίες ελληνικής υπογραφής που προβλήθηκαν στο σινεμά και γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. «Σεφ», «Έχετε κάνει κράτηση;», «Chocolat» και δεκάδες άλλες διεθνείς ταινίες έχουν ως σημείο αναφοράς την τέχνη της μαγειρικής και τη σημασία της στη γοητεία που ασκεί στη γνωριμία δύο ανθρώπων. 

Στην κουζίνα διαδραματίζονται τα κορυφαία τετ-α-τετ. Εκεί η επαφή των ανθρώπων κατακλύζεται από κύματα συναισθημάτων, άλλοτε τρυφερά και αισθηματικά, άλλοτε τολμηρά και παθιασμένα. Εκεί η επίγευση της εμπειρίας είναι αφροδισιακή και έχει διάρκεια. Γι΄αυτό και τελικά η ρήση «ο έρωτας περνάει από το στομάχι» δεν είναι τυχαία έκφραση. 



Η κουζίνα πάντα σε πρώτο πλάνο τόσο στην έβδομη τέχνη όσο και στην πραγματική ζωή, είναι ο πρωταγωνιστής των πιο αξιομνημόνευτων ιστοριών. Είναι το μέσο επικοινωνίας και εκδήλωσης συναισθημάτων. Αρκεί να είναι η σωστή, για να αναδείξει κάθε πτυχή ενός καλομαγειρεμένου φαγητού και κατ’ επέκταση μιας ανθρώπινης σχέσης.  

Είναι η ώρα να επιλέξεις την κατάλληλη κουζίνα της Miele που θα πρωταγωνιστήσει στις κορυφαίες στιγμές της ζωή σου. Για τον έρωτα μην κάνεις συμβιβασμούς. Κάνε το καλύτερο. 

«One taste is all it takes»…

Η Miele λάνσαρε ένα σετ εντοιχισμού στην πιο προνομιακή τιμή. Με αυτοκαθαριζόμενο φούρνο και αυτόνομη κεραμική εστία η κουζίνα γίνεται χώρος έμπνευσης χωρίς καμία έγνοια για το καθάρισμα της συσκευής και με εγγυημένα αποτελέσματα.





 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης