Ο Τζέιμι Όλιβερ έβαλε πολλά εκατομμύρια από την τσέπη του για να σώσει τα εστιατόριά του

Ο Τζέιμι Όλιβερ έβαλε πολλά εκατομμύρια από την τσέπη του για να σώσει τα εστιατόριά του

Το υπέρογκο δάνειο που αναγκάστηκε να πάρει, ο ρόλος του Brexit και η οικογένειά του που είναι η θεραπεία και το στήριγμά του

Jamie_Oliver
Ο Τζέιμι Όλιβερ είναι ένας από τους πιο διάσημους σεφ – επιχειρηματίες του πλανήτη. Έχει εστιατόρια και επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον χώρο της εστίασης και τα τελευταία χρόνια πέρασε μεγάλη οικονομική τρικυμία και κινδύνεψε να χάσει τα πάντα. Ο ίδιος μιλώντας στους Financial Times εξήγησε πώς κατάφερε να σώσει τις επιχειρήσεις του μόλις μέσα σε 2 ώρες.

«Είχα δύο ώρες για να βάλω χρήματα και να το σώσω ή διαφορετικά όλα θα κατέρρεαν εκείνη την ημέρα ή την επόμενη. Ήταν τόσο χάλια και τόσο δραματικό» δήλωσε και συνέχισε: «Έβαλα αρχικά 7,5 εκατομμύρια λίρες από τις δικές μου αποταμιεύσεις στην αλυσίδα ιταλικών εστιατορίων και άλλα 5,2 εκατομμύρια λίρες στη συνέχεια. Η εταιρεία πήρε επιπλέον δάνειο 37 εκατομμυρίων λιρών».

Όταν ρωτήθηκε τι προκάλεσε τα οικονομικά προβλήματα, ο Τζέιμι είπε πως ο Brexit είναι μεταξύ των πολλών παραγόντων, καθώς και το κόστος μίσθωσης, οι δημοτικοί φόροι και η αύξηση του κατώτατου μισθού, που προκάλεσαν την «τέλεια καταιγίδα».

Anyone for Aperol? Celebrate the sunshine with an aperitivo straight from a summer's evening in Italy - all Aperol carafes are just £10 until 15 July. Grab a friend and get involved! #FridayFeeling

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jamie's Italian UK (@jamiesitalianuk) στις

Κλείσιμο

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Όλιβερ μιλάει για τις οικονομικές δυσκολίες έχει αντιμετωπίσει. Τον περασμένο Ιούνιο είχε πει στο Woman’s Weekly: «Τα χρόνια των εστιατορίων είναι όπως τα σκυλίσια. Επομένως τα 10 χρόνια είναι μια μεγάλη περίοδος. Ήταν μια μαύρη περίοδος».

Ο Τζέιμι πάντως δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην σύζυγό του η οποία είναι το στήριγμά του αλλά και στα πέντε παιδιά του που κάθε φορά του δίνουν τη δύναμη για να συνεχίσει: «Η σύζυγος και τα παιδιά μου με βοήθησαν σε όλες τις δύσκολες αυτές στιγμές. Γυρίζω στο σπίτι και βλέπω τα παιδιά μου κι αυτό πάντα με ενθουσιάζει. Τα παιδιά μου είναι η καλύτερη θεραπεία για μένα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης