Γιώργος Εμπειρίκος: Ο εφοπλιστής που έσβησε κεράκια σαν Αρχαίος Έλληνας

Γιώργος Εμπειρίκος: Ο εφοπλιστής που έσβησε κεράκια σαν Αρχαίος Έλληνας

Χλαμύδες και περικεφαλαίες φόρεσε η αφρόκρεμα του shipping Ελλάδας και Βρετανίας για χάρη του πλέον επιτυχημένου εφοπλιστή της νέας γενιάς, ο οποίος γιόρτασε τα 40ά του γενέθλια με ένα ancient Greece πάρτυ στη Μύκονο

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
birthday
Η Μύκονος αποτελεί για τον κύκλο των νεαρών jet setters τον απόλυτο προορισμό του καλοκαιριού, πόσο μάλλον όταν το πρόγραμμα περιλαμβάνει και τον εορτασμό των γενεθλίων ενός καλού φίλου. Ετσι, πριν από δύο εβδομάδες ο Γιώργος Εμπειρίκος, γνωστός και αγαπητός στους εφοπλιστικούς κύκλους του Λονδίνου, προσκάλεσε στο νησί 250 εξέχουσες προσωπικότητες από τον εφοπλιστικό κόσμο της Ελλάδας και της Γηραιάς Αλβιόνος για να γιορτάσουν όλοι μαζί την είσοδό του στην πέμπτη δεκαετία της ζωής του, αφού έκλεισε αισίως τα σαράντα.

Οσοι από τους καλεσμένους δεν έμειναν στα σκάφη τους, επέλεξαν το εντυπωσιακό, πολυτελές και κοσμοπολίτικο «Santa Marina» στον Ορνό, ενώ οι εορτασμοί κράτησαν τρεις ημέρες και περιλάμβαναν μαγευτικά δείπνα στο «Sea Satin» με ονειρικό ντεκόρ και art de la table με την υπογραφή της Φαίης Βαλλίδη. Η crème de la crème του shipping ήταν εκεί. Η guest list περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, τη Χριστιάνα Βαρδινογιάννη και τον Γιώργο Γουλανδρή, τον Χάρη Βαφειά και τη σύζυγό του Εμιλυ, τη Μαριάννα Γουλανδρή και τον Φίλιππο Λαιμό και φυσικά τον Νίκο Εμπειρίκο. Για να σβήσει τα κεράκια στην τούρτα του, ο Γιώργος Εμπειρίκος μαζί με τη σύζυγό του Ζέινα επέλεξαν το «Alemagou» στη Φτελιά, έναν μίνιμαλ χώρο-στέκι πολλών γόνων καλών οικογενειών. Το θέμα του πάρτυ ήταν η αρχαία Ελλάδα και η διακόσμηση αντίστοιχη.

Τα μπουκέτα με στάχυα στα τραπέζια με ονόματα θεών της αρχαιότητας καθώς και όλο το decoration έδιναν τον τόνο. Φυσικά, ανάλογο έπρεπε να είναι και το dress code. Ετσι, τα στενά της Μυκόνου γέμισαν χλαμύδες, περικεφαλαίες, κλάδους ελαίας και χάρισαν φωτογραφικά ενσταντανέ που θα μείνουν αξέχαστα. Ο Γιώργος Εμπειρίκος σίγουρα πραγματοποίησε το πιο ευφάνταστο event του νησιού, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Οπως εξομολογήθηκε και στους δικούς του: «Ηταν από τα πιο ωραία γενέθλια της ζωής μου».

Ο γιος του προέδρου

Ο Γιώργος Εμπειρίκος είναι από τους πιο επιτυχημένους εφοπλιστές της νέας γενιάς, καθώς μαζί με τον αδελφό του Νίκο κρατάνε επάξια το τιμόνι του ναυτιλιακού κολοσσού που δημιούργησε ο πατέρας τους Επαμεινώνδας. Ο Επαμεινώνδας Εμπειρίκος, από τους πλέον ευυπόληπτους εφοπλιστές, θεωρείται από τους πιο δυναμικούς προέδρους της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου, όπου θήτευσε για 11 χρόνια. Παρά την αδιαμφισβήτητη δύναμή του στη θάλασσα και την επιτυχία που γνώρισε στον κλάδο δεν ξέχασε ποτέ την Ελλάδα και ιδιαίτερα τον τόπο καταγωγής των προγόνων του, την Ανδρο. Την αγάπη αυτή έχει καταφέρει να μεταλαμπαδεύσει και στα παιδιά του, τα οποία, ωστόσο, δείχνουν αντίστοιχη αδυναμία και στην πιο... εξωστρεφή Μύκονο.



ancient2
ancient1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης