Δίπλα από το κτίριο που κατέρρευσε στα Πετράλωνα η σχολή χορού του Τάσου Ξιαρχό, το βίντεο που ανέβασε: Αν έπεφτε προς τα εδώ… αντίο
Είναι σοκαριστικό, ανέφερε ο χορογράφος δείχνοντας πλάνα από τα συντρίμμια της οικοδομής - Η κατάρρευση της πολυκατοικίας σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 30 Ιουνίου στην οδό Αλκμήνης 22
Δίπλα από το κτίριο που κατέρρευσε στα Πετράλωνα η σχολή χορού του Τάσου Ξιαρχό, με το χορογράφο να ανεβάζει βίντεο στα social media του, δηλώνοντας πως αν έπεφτε από την αντίθετη πλευρά, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.
Στην πρώτη ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο TikTok, ο ίδιος ανέφερε: «Παιδιά έχω σχολή χορού στο Γκάζι και έπεσε το πίσω κτίριο. Είναι σοκαριστικό ότι έχει πέσει. Είναι στον τοίχο της σχολής. Χριστέ μου και Παναγία μου, οι άνθρωποι... Τώρα έχει σκυλιά, κάνουμε όλοι ησυχία για να ακούσουμε τους ανθρώπους. Πρέπει να έχει ανθρώπους μέσα».
Στη συνέχεια, ανέβασε και δεύτερο βίντεο, δείχνοντας τα συντρίμμια του κτιρίου, επισημαίνοντας: «Η πολυκατοικία έπεφτε προς τα εκεί, αν έπεφτε προς τα εδώ… αντίο».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάρρευση της πολυκατοικίας σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 30 Ιουνίου στην οδό Αλκμήνης 22 στα Πετράλωνα, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών στη διπλανή οικοδομή.
Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. με δύο ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους έρευνας και διάσωσης, πραγματοποιώντας έρευνες στα συντρίμμια για τυχόν εγκλωβισμένους, ενώ έχει δοθεί εντολή να τεθούν σε αυξημένη ετοιμότητα και οι όμορες Ε.Μ.Α.Κ., προκειμένου να συνδράμουν εφόσον απαιτηθεί.
Κλείσιμο
Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί πέντε προσαγωγές. Ανάμεσά τους ο ιδιοκτήτης, ο εργολάβος και ο μηχανικός από τη διπλανή οικοδομή.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι