Τη δύναμη για επιβίωση που καλλιεργήθηκε μέσα της μετά τη
σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στην παιδική της ηλικία υπογράμμισε η
Μαρίνα Καλογήρου. Τον περασμένο Ιούλιο η ηθοποιός εξομολογήθηκε ότι από τα 4 έως τα 14 της κακοποιήθηκε από το φιλικό περιβάλλον της οικογένειάς της και δύο συγγενείς της.
Η Μαρίνα Καλογήρου υποστήριξε ότι όσα συνέβησαν σε εκείνη δυνάμωσαν την πίστη της για τη ζωή και την έκαναν να πάρει την απόφαση να ζήσει όπως ήθελε.
«Μετά από όσα συνέβησαν σε μένα, βγήκε μια πολύ μεγάλη δύναμη επιβίωσης από μέσα μου. Πίστεψα πολύ στη ζωή ώστε να επιβιώσω, να εμπιστευτώ και να ζήσω όμορφα έτσι όπως ήθελα. Δεν ξέρω αν αυτό έχει να κάνει με το ότι προτιμώ να είμαι μόνη μου από τη συντροφικότητα. Μπορεί να έχει να κάνει και με αυτό. Όταν είμαι μόνη μου, νιώθω ότι ζω ακριβώς έτσι όπως θέλω, και κάνω ακριβώς αυτό που θέλω. Δεν είναι απαραίτητο ότι θέλω να είμαι μόνη μου, αλλά βλέπω ότι έτσι λειτουργεί στη ζωή μου καλύτερα», είπε στην κάμερα της εκπομπής «Ραντεβού το ΣΚ», το Σάββατο 1 Νοεμβρίου.
Δείτε το βίντεο
Η ηθοποιός ανέφερε επίσης ότι μετά τη συνέντευξη στην οποία είχε κάνει τις αποκαλύψεις για την κακοποίησή της πολλοί ήταν εκείνοι που έχοντας βιώσει κάτι αντίστοιχο επικοινώνησαν μαζί της. Συγκεκριμένα, σημείωσε:
«Από τότε που μίλησα για την προσωπική μου κακοποίηση δέχτηκα μηνύματα από πάρα πολύ κόσμο, από χιλιάδες ανθρώπους. Και αυτό δυστυχώς είναι πολύ άσχημο. Οπωσδήποτε χρειάζονται να λέγονται κάποια πράγματα για να παίρνουν δύναμη και άλλοι άνθρωποι. Αυτό το ένιωσα και από τον κόσμο. Τώρα σχηματίζεται μια οργάνωση γι’ αυτό. Δουλεύουμε πολλοί άνθρωποι με πολλή αγάπη γι’ αυτό. Είναι αυτό που κάνω στη ζωή μου αυτό το διάστημα, με πολλή χαρά. Είμαστε τρεις οι επικεφαλής. Θα έχει τη νομική ομάδα, η ομάδα για τους ενηλίκους, η ομάδα για τα παιδιά, η ομάδα εκπαίδευσης για τα σχολεία, η ομάδα έρευνας».
Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Μαρίνας Καλογήρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη
Για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από την ηλικία των τεσσάρων έως των δεκατεσσάρων ετών μίλησε η Μαρίνα Καλογήρου σε συνέντευξή της τον Ιούλιο, αποκαλύπτοντας πως οι θύτες προέρχονταν από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον της οικογένειάς της. Όπως είχε δηλώσει στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά», υπήρξε θύμα όλων των μορφών κακοποίησης. Παρά την πολυετή ψυχοθεραπεία και την πεποίθηση ότι είχε επουλώσει τις πληγές του παρελθόντος, διαπίστωσε πρόσφατα πως το τραύμα παρέμενε ζωντανό μέσα της, σαν ένας «θύτης» που κουβαλούσε εσωτερικά.
Πιο συγκεκριμένα, η Μαρίνα Καλογήρου είχε πει: «
Είμαι ένα κακοποιημένο παιδί. Έχω περάσει πολύ άσχημα στην παιδική μου ηλικία. Μπορεί να τραβάω αυτούς τους ανθρώπους. Έχω από όλες τις μορφές κακοποίησης. Νόμιζα – μέχρι πρόσφατα – ότι δεν μου είχε αφήσει τίποτα αυτό το πράγμα, ότι το είχα ξεπεράσει, επειδή έχω κάνει 200 χρόνια ψυχοθεραπεία. Φαινόταν σαν να είναι όλα εντάξει, σαν να το είχα τακτοποιήσει. Και πρόσφατα κατάλαβα πως όχι μόνο δεν το έχω τακτοποιήσει, αλλά ότι έχει αφήσει μέσα μου έναν κακοποιητή, έναν θύτη που τον κουβαλάω μέσα μου. Από τέσσερις διαφορετικούς άντρες το βίωσα, από τα 4 έως τα 14».
Η ηθοποιός, που προέρχεται από οικογένεια χωρισμένων γονιών, είχε εξομολογηθεί ότι μίλησε για την κακοποίηση στη μητέρα της πολύ αργότερα. Είχε πει επίσης, πως ένας από τους δράστες την κακοποιούσε κατ’ εξακολούθηση, ενώ η ίδια δεν είχε αντιληφθεί τότε ότι αυτό που της συνέβαινε ήταν τραυματικό.
Σε άλλο σημείο είχε αναφέρει: «Ήταν σεξουαλική. Συνέβαινε και για εμένα ήταν δεδομένο, δεν είχα καταλάβει ότι μου είχε κάνει κακό. Ο ένας με κακοποιούσε κατ’ εξακολούθηση. Το είπα στη μαμά μου πολύ αργότερα. Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν 3 και έχω μία πολύ αγαπημένη μητριά. Δεν το συζήτησα ποτέ μαζί της. Όταν συνειδητοποίησα πολύ πρόσφατα πόσο κακό μου έχει κάνει και άρχισα να το λέω στις φίλες μου και να μην ντρέπομαι, μου είπαν πάρα πολλοί ότι τους έχει συμβεί και σε εκείνους».
Φωτογραφία: NDPPHOTO