Η Άννα Γουίντουρ σχολίασε την ταινία «Ο Διάβολος φοράει Prada» και την ερμηνεία της Μέριλ Στριπ
Η πρώην αρχισυντάκτρια της «Vogue» δήλωσε ότι παρακολούθησε την πρεμιέρα του φιλμ χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενό του, το οποίο θεωρείται ότι βασίζεται στη ζωή της
Ελένη Μήτση
Η Άννα Γουίντουρ, πρώην αρχισυντάκτρια της «Vogue», σχολίασε την ταινία «Ο Διάβολος φοράει Prada» και την ερμηνεία της Μέριλ Στριπ στον ρόλο μιας αυστηρής διευθύντριας περιοδικού μόδας – χαρακτήρας που θεωρείται ότι βασίζεται στην ίδια.
Το φιλμ που κυκλοφόρησε το 2006, έχει αφήσει έντονα ίχνη στην pop κουλτούρα και επανήλθε στο προσκήνιο λόγω της επερχόμενης συνέχειάς του. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Λόρεν Γουάιςμπεργκερ, η οποία υπηρέτησε ως βοηθός της Γουίντουρ και διηγείται την ιστορία μιας νεαρής δημοσιογράφου, που γίνεται βοηθός στην αυστηρή και ψυχρή αρχισυντάκτρια του φανταστικού περιοδικού «Runway». Στον ρόλο της βασικής ηρωίδας, η Μέριλ Στριπ καταφέρνει να ενσαρκώσει την εντυπωσιακή και αδίστακτη γυναίκα, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στον κόσμο της μόδας.
Η Γουίντουρ μιλώντας στην εκπομπή του Ντέιβιντ Ρέμνικ για το «The New Yorker» παραδέχτηκε ότι παρακολούθησε την πρεμιέρα της ταινίας «Ο Διάβολος φοράει Prada» χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενό της. «Πήγα στην πρεμιέρα φορώντας Prada, χωρίς να έχω την παραμικρή ιδέα για το τι θα ήταν η ταινία», δήλωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι η βιομηχανία της μόδας ανησυχούσε ότι η ταινία θα τη σκιαγραφούσε με αρνητικό τρόπο.
Outgoing Vogue editor-in-chief Anna Wintour has kept quiet about her feelings on 2006 film The Devil Wears Prada—until now. https://t.co/2YoRokxeb0
Παρά την αρχική της ανησυχία, η Γουίντουρ εξέφρασε την έκπληξή της για την υποκριτική της Στριπ, αποκαλώντας την ερμηνεία «ευφυή». Η ίδια σημείωσε ότι η ταινία είχε «πολύ χιούμορ», ενώ επαίνεσε τις ερμηνείες των ηθοποιών, μεταξύ των οποίων η Μέριλ Στριπ και η Έμιλι Μπλαντ, οι οποίες εντυπωσίασαν με τις υποκριτικές τους επιδόσεις. «Περίμενα να είναι καλή, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν μια δίκαιη απόδοση», συμπλήρωσε.
Η Μέριλ Στριπ στα γυρίσματα της ταινίας «Ο Διάβολος φοράει Prada»
Το φιλμ απέφερε 326 εκατομμύρια δολάρια από τον προϋπολογισμό των 40 εκατομμυρίων. Τα γυρίσματα για την επερχόμενη συνέχεια της ταινίας έχουν ξεκινήσει στη Νέα Υόρκη, με την επιστροφή των πρωταγωνιστών, Στριπ, Χάθαγουεϊ, Μπλαντ και Στάνλεϊ Τούτσι, ενώ ο Κένεθ Μπράνα προστίθεται στο καστ.
Ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners, βασικού μετόχου του Ομίλου Alphabet Education στον οποίον ανήκουν το Keele University Greece, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η ΑΚΜΗ, μίλησε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν σε κάθε φοιτητή βιώσιμες, μεταβιβάσιμες δεξιότητες για να εξελιχθεί σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.