Μία Βασικόβσκα, η Αυστραλή ηθοποιός που αγαπάει τους αντισυμβατικούς ρόλους

Μία Βασικόβσκα, η Αυστραλή ηθοποιός που αγαπάει τους αντισυμβατικούς ρόλους

Οι ηρωίδες που ενσαρκώνει είναι συνήθως αλλόκοτες και αντισυμβατικές, γιατί, όπως η Αυστραλή ηθοποιός δηλώνει, τις θεωρεί πιο ιντριγκαδόρικες - Μία από αυτές είναι και η αρτηριοσκληρωτική κυρία Νόβακ που υποδύεται στην ταινία «Club Zero»

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
mia-wasikowska-xr
Μία Βασικόβσκα δεν ενστερνίζεται σε καμία περίπτωση τις απόψεις της καθηγήτριας που υποδύεται στην ταινία της Τζέσικα Χάουσνερ «Club Zero». Η ηρωίδα της διδάσκει στους μαθητές ενός ελιτίστικου σχολείου τη διατροφική λιτότητα, οδηγώντας τους τελικά στην απόλυτη ασιτία. Οι κριτικές είναι διφορούμενες, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την ταινία να διεκδικήσει το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο περσινό Φεστιβάλ των Καννών όπου έκανε πρεμιέρα. «Ποτέ δεν εξέλαβα αυτή την ταινία ως ύμνο στις διατροφικές διαταραχές. Για μένα αυτό είναι τραγωδία κι ένιωθα καταρρακωμένη στη διάρκεια των γυρισμάτων», δήλωνε μία ημέρα μετά τη φεστιβαλική πρεμιέρα η Βασικόβσκα.
Club Zero (2024) | Trailer | Jessica Hausner

Ωστόσο, ο ρόλος της αρτηριοσκληρωτικής κυρίας Νόβακ ανήκει στα αγαπημένα είδη της Αυστραλής ηθοποιού, που σχεδόν εμμονικά επιλέγει να μην υποδύεται συνηθισμένες γυναίκες. Στον «Οδηγό ευτυχίας» του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ το 2014 ενσάρκωνε μια ψυχοπαθή, στον «Πορφυρό λόφο» του Γκιγέρμο ντελ Τόρο το 2015 ήταν μια σκοτεινή ηρωίδα της γοτθικής βικτωριανής εποχής, στο «Πάντα ο διάβολος» του Αντόνιο Κάμπος το 2020 υποδυόταν μια κακοποιημένη γυναίκα που στο τέλος δολοφονείται. «Εχει περισσότερη πλάκα να ερμηνεύεις έναν χαρακτήρα που δεν είναι role model. Ως ηθοποιός έχεις την ευκαιρία να γίνεις αυτό που στην πραγματική ζωή δεν θα έπρεπε να είσαι. Από την άλλη, βέβαια, είναι φορές που θέλεις να παρουσιάσεις τα καλύτερα στοιχεία των ανθρώπων», έχει δικαιολογήσει τις επιλογές της.

Κλείσιμο
mia-wasikowska


Αλλά και η ίδια δεν είναι μια συνηθισμένη σταρ. Γεννημένη στην Καμπέρα πριν από 34 χρόνια, από Αυστραλό πατέρα και Πολωνή μητέρα -της οποίας και το επίθετο έχει-, ως παιδί ήθελε να γίνει πρίμα μπαλαρίνα, αλλά ένα ατύχημα στα 14 της την έστρεψε στην υποκριτική. Γνώρισε τη φήμη στα 21 της ως κεντρική ηρωίδα της ταινίας του Τιμ Μπάρτον «Η Αλίκη επιστρέφει στη Χώρα των Θαυμάτων» το 2010. Για τα επόμενα έξι χρόνια συνέχισε την ανοδική πορεία της στο Χόλιγουντ, ούσα κάτοικος Λος Αντζελες, μέχρι που υποδύθηκε και πάλι την Αλίκη στην ταινία «Η Αλίκη μέσα από τον καθρέφτη» το 2016, που αποδείχτηκε τεράστια εισπρακτική αποτυχία.

Κάπου εκεί η ηθοποιός αποφάσισε να αφήσει πίσω της το Χόλιγουντ και τα blockbusters και να επιστρέψει στην Αυστραλία και τις indie ταινίες. «Οταν γυρίζω στο σπίτι μου θέλω να είμαι μια συνηθισμένη γυναίκα με μια απλή καθημερινότητα», είναι το μότο της. Τις ασυνήθιστες γυναίκες προτιμά να τις αφήνει για τους ρόλους της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης