Ντάνι Μάστερσον: Μεταφέρθηκε ξανά σε άλλη φυλακή μετά από ανησυχίες για την ασφάλειά του

Ντάνι Μάστερσον: Μεταφέρθηκε ξανά σε άλλη φυλακή μετά από ανησυχίες για την ασφάλειά του

Ο καταδικασμένος βιαστής είχε μεταφερθεί σε φυλακή υψίστης ασφαλείας πριν από λιγότερο από έναν μήνα

DANNY-MASTERSON
Ο καταδικασμένος βιαστής και ηθοποιός του «That 70s Show», Ντάνι Μάστερσον, μεταφέρθηκε για δεύτερη φορά σε έναν μήνα, σε άλλη φυλακή, για λόγους της προσωπικής του ασφάλειας. 

Σύμφωνα με τα πολιτειακά αρχεία, ο Μάστερσον μεταφέρθηκε στο Men's Colony της Καλιφόρνιας στο Σαν Λουίς Ομπίσπο για να εκτίσει την 30ετή ποινή του, αφού κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς που συνέβησαν μεταξύ 2001 και 2003. 

Το Men's Colony είναι μια εγκατάσταση μέσης και ελάχιστης ασφαλείας που βρίσκεται στην Καλιφόρνια. Σύμφωνα με το Deadline, ο Μάστερσον μεταφέρθηκε λόγω ανησυχιών για την «ευημερία του κρατουμένου».
Κλείσιμο
Στα τέλη Δεκεμβρίου, ο Μάστερσον μεταφέρθηκε στην κρατική φυλακή North Kern State Prison στην πόλη Ντελάνο της Καλιφόρνια. Έπειτα, ο 47χρονος εστάλη στις κρατικές φυλακές Κόρκοραν τον Ιανουάριο. Πρόκειται για την ίδια φυλακή όπου κρατούνταν επί δύο δεκαετίες ο Τσαρλς Μάνσον πριν πεθάνει το 2017. Φέρεται να τοποθετήθηκε στη μονάδα στέγασης επιπέδου 4 της εγκατάστασης, την υψηλότερη βαθμίδα ασφαλείας που διαθέτει η φυλακή. Οι κρατούμενοι τοποθετούνται σε αυτό το επίπεδο όταν χρειάζονται επιπλέον προστασία ή και επιτήρηση.

Εκεί, τοποθετήθηκε σε μια ομάδα που ονομάζεται προνομιακή ομάδα U, η οποία απαγορεύει τις επισκέψεις της οικογένειας και την πρόσβαση σε προσωπική περιουσία, ενώ περιορίζει την πρόσβαση στη διασκέδαση. Του επιτράπηκε ένα τηλεφώνημα την πρώτη του εβδομάδα στη φυλακή, και μετά από αυτό, περιορίστηκε σε ένα τηλεφώνημα το μήνα για όσο διάστημα βρισκόταν στην προνομιούχο ομάδα U.

Τον περασμένο μήνα, ο Μάστερσον δεν αποφυλακίστηκε με εγγύηση εν αναμονή της έφεσης, αφού ο δικαστής πίστευε ότι θα το σκάσει επειδή «δεν έχει γυναίκα για να γυρίσει σπίτι» και θα μπορούσε να παραμείνει υπό κράτηση για το υπόλοιπο της ζωής του.
23162940

Ο δικαστής δήλωσε ότι ο Μάστερσον είχε «κάθε κίνητρο να φύγει» μετά το διαζύγιό του από τη σύζυγό του επί 12 χρόνια, Μπίζου Φίλιπς, δεν θα είχε πουθενά να επιστρέψει και θα μπορούσε να υπάρξει κίνδυνος φυγής.

Η 43χρονη Φίλιπς υπέβαλε αίτηση διαζυγίου από τον Μάστερσον στις 19 Σεπτεμβρίου, μόλις 12 ημέρες μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης. Η Φίλιπς έλαβε τη νομική και φυσική επιμέλεια της 9χρονης κόρης τους, Φιάνα, τον Οκτώβριο.

Ο Μάστερσον κρίθηκε ένοχος για δύο από τρεις κατηγορίες βιασμού τον Μάιο. Οι τρεις γυναίκες ήταν μέλη της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, όπως και ο Μάστερσον. Ο 47χρονος Μάστερσον δικάστηκε για δεύτερη φορά με την κατηγορία ότι βίασε τρεις γυναίκες στο σπίτι του στο Χόλιγουντ Χιλς στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Φωτογραφίες:Rich Fury/Invision/AP, EPA

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Το κράτος δικαίου είναι ισχυρότερο από ποτέ - Μετσόλα: Σημαντικά βήματα στην Ελλάδα για τη διαφάνειας και την ισότητα

Αντρέας Μπρέμε: Πέθανε ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου

Steve Dimopoulos: Ο Ελληνοαμερικανός δικηγόρος που διαπρέπει στο Λας Βέγκας - Οι κινηματογραφικές διαφημίσεις του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης