Ομάρ Σι: Από τη φτώχεια στην κορυφή κι από τον ρατσισμό στο χιούμορ

Ομάρ Σι: Από τη φτώχεια στην κορυφή κι από τον ρατσισμό στο χιούμορ

Ο πρωταγωνιστής του νετφλιξικού «Lupin» χρειάστηκε να δουλέψει διπλοβάρδιες το χιούμορ του για να σπάσει τον πάγο με τους αγνώστους, να κερδίσει την προσοχή όσων τον αγνοούσαν και τελικά να φτάσει εκεί που του άξιζε

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
omar_sy_arthro
O Ομάρ Σι αυτοπροσδιορίζεται ως κωμικός ηθοποιός, ιδιότητα που του προέκυψε πολύ φυσικά για τους λόγους που περιγράφει παρακάτω: «Οταν ήμουν μικρός ο κόσμος με κοιτούσε με καχυποψία λόγω της καταγωγής μου, του ύψους μου (1,90 μ.) και του χρώματος της επιδερμίδας μου. Ηθελα να σπάσω τον πάγο, να βλέπω γύρω μου χαμόγελα και όχι βλέμματα καχυποψίας. Και αυτή η επιθυμία μου με οδήγησε σ’ αυτό που κάνω τώρα: ο δικός μου τρόπος για να σπάσω τον πάγο ήταν το χιούμορ».

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή μέχρι να φτάσουμε στην παραπάνω ατάκα και στην τωρινή λαμπερή καριέρα του, ο Ομάρ Σι γεννήθηκε πριν από 45 χρόνια στο Τραπ, μια κωμόπολη της Γαλλίας, το έκτο από τα οχτώ παιδιά ενός Σενεγαλέζου εργάτη και μιας Μαυριτανής καθαρίστριας. Ο ίδιος δεν παραπονέθηκε ποτέ για τις ταπεινές καταβολές του και τις φτωχικές συνθήκες διαβίωσης. Ο ρατσισμός τον ενοχλούσε μόνο, στον οποίο έμαθε να απαντά από την εφηβεία του με αστεία, που προφανώς είχαν μεγάλη πέραση στους αποδέκτες τους και τον οδήγησαν με συνοπτικές διαδικασίες στον χώρο του θεάματος.

Από τα ραδιοφωνικά χιουμοριστικά σκετσάκια και τις τηλεοπτικές μιμήσεις σύντομα πέρασε και στα κωμικά μικρορολάκια σε διάφορες ταινίες του σκηνοθετικού διδύμου Ολιβιέ Νακάς και Ερίκ Τολεντανό, οι οποίοι πίστεψαν τόσο πολύ στο ταλέντο του ώστε αποφάσισαν να γράψουν μια ταινία στα μέτρα του. Η ταινία ήταν «Οι Αθικτοι» του 2011, με την οποία ο Σι κέρδισε φήμη, χρήματα και το Σεζάρ Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας - ήταν μάλιστα ο πρώτος μαύρος ηθοποιός που κέρδισε ποτέ αυτό το βραβείο. Είναι πολλά ακόμα τα επιτεύγματα του άλλοτε φτωχόπαιδου από τη Δυτική Αφρική, αλλά θα σταθούμε σε ένα: όταν αποφάσισε να μετακομίσει στο Χόλιγουντ πριν από μια ντουζίνα χρόνια, κατάφερε να μάθει αγγλικά παρακολουθώντας καθημερινά το reality «Καρντάσιαν». Οχι, δεν ήταν διατριβή υψηλού επιπέδου, αλλά τη δουλειά του την έκανε.
Lupin
O Oμάρ Σι στην επιτυχημένη σειρά «Lupin» του Netflix
Κλείσιμο
Lupin
O Oμάρ Σι στην επιτυχημένη σειρά «Lupin» του Netflix
Ως Ασάν Ντιόπ στη δικαίως δημοφιλή σειρά του Netflix «Lupin» -που διανύει πλέον τον τρίτο της κύκλο-, ο Σι αξιοποιεί το ταλέντο του στις μεταμφιέσεις και παρότι ο ρόλος του δεν είναι καθαρόαιμα κωμικός, επιτρέπει στους τηλεθεατές να χαμογελάσουν με τον τρόπο που εξαπατά τα θύματά του. Χρήση της κωμικής πλευράς του θα κάνει φυσικά και στην επερχόμενη ταινία «The Book of Clarence», όπου συμπρωταγωνιστεί με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και τον ΛαΚιθ Στάνφιλντ. Ολα για ένα χαμόγελο γίνονται.

Photo credits: getty images/ideal image
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης