Στα κάγκελα ο Μπραντ Πιτ για το κτήμα Miraval - «Το πούλησα με βαριά καρδιά» λέει η Τζολί

Στα κάγκελα ο Μπραντ Πιτ για το κτήμα Miraval - «Το πούλησα με βαριά καρδιά» λέει η Τζολί

Όντας τρελαμένος με το κτήμα, ο Μπραντ Πιτ προσπάθησε να αγοράσει το μερίδιο της Τζολί όχι μία, ούτε δύο αλλά πέντε φορές ώστε να έχει τον απόλυτο έλεγχο - Το κτήμα έβγαλε το διάσημο ροζέ κρασί Miraval και την Fleur de Miraval - Η Τζολί πούλησε το μερίδιό της στη διάσημη Ιταλική οινοποιία Tenuta del Mondo που ανήκει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Γιούρι Σέφλερ

pitt-jolie3a
Όταν ο Φρίντριχ Νίτσε είχε γράψει ότι «είναι αδύνατο να υποφέρουμε χωρίς να κάνουμε κάποιον να πληρώσει γι’ αυτό. Κάθε παράπονο εμπεριέχει ήδη εκδίκηση» μάλλον δεν φανταζόταν ότι η ρήση του θα ταίριαζε γάντι σε μια ιστορία αγάπης και μίσους με άρωμα Χόλιγουντ.

Γιατί πάνω απ΄ όλα ο Μπραντ Πιτ και η Ατζελίνα Τζολί απέδειξαν με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ότι οι όμορφες αγάπες όχι μόνο καίγονται όμορφα αλλά στα αποκαΐδια τους χορεύει το μίσος των δύο πρώην. Η εμπόλεμη κατάσταση που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στους πάλαι ποτέ Μπρατζελίνα άνοιξε νέο μέτωπο με τον Μπραντ να επιτίθεται αυτή την φορά .

Με μια δικαστική διαμάχη που εξακολουθεί να μαίνεται ανάμεσα στον Μπραντ Πιτ και την Αντζελίνα Τζολί όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και την περιουσία τους, η διάσημη ηθοποιός εκδικείται ποικιλοτρόπως τον άνδρα που «έκλεψε» κάποτε από τη δικιά μας Τζένιφερ Άνιστον.

Κι αυτή η εκδίκηση κρύβει πολλές παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και χτυπήματα που σπάνια γίνονται γνωστά όπως αυτό που διέρρευσε σε έναν μικρό σχετικά κύκλο ανθρώπων και αφορά το διάσημο Chateau Miraval, το κτήμα του πρώην ζευγαριού στην Προβηγκία.
Κλείσιμο
Chateau-Miraval-6

Όντας τρελαμένος με το κτήμα ο ηθοποιός προσπάθησε να αγοράσει το μερίδιο της Τζολί όχι μία, ούτε δύο αλλά πέντε φορές ώστε να έχει τον απόλυτο έλεγχο μαζί με την οικογένεια Περίν.

Όταν πριν λίγους μήνες η οικογένεια Περίν η οποία μαζί με τον Μπραντ Πιτ έχουν από κοινού το Chateau Miraval κάλεσε γύρω στα εξήντα άτομα από όλη την Ευρώπη για να τους παρουσιάσουν την δεύτερη χρονιά της Fleur de Miraval όλα έδειχναν να βαίνουν καλώς.

Πρόκειται για την ροζέ σαμπάνια που λάνσαραν πέρυσι και έγινε ανάρπαστη, επιβεβαιώνοντας αυτό που είχε πει πριν λίγα χρόνια ο ηθοποιός στους Τόμας και Μαρκ Περίν.

Ότι θα έρθει η ώρα που θα λανσάρουν την δική τους σαμπάνια, έναν διακαή πόθο του ηθοποιού, που ερωτεύθηκε αυτό το κτήμα από την πρώτη στιγμή.
Εν αντιθέσει με την Αντζελίνα, πήγαινε πολύ πιο συχνά για να δει τα αμπέλια, να πει τις ιδέες του και γενικότερα να δείχνει πόσο αγάπησε αυτή την επένδυση στην Προβηγκία.

Κι ύστερα ήρθε το θυελλώδες διαζύγιο που εξελίχθηκε σε πολεμικό και το Chateau Miraval δεν ξέφυγε από αυτή την σύρραξη, αφού η Τζολί κατάφερε τελικά να κάνει την ζωή του πρώην της πολύ δύσκολη.

Η εκδίκηση που άργησε και η οργισμένη αντίδραση

Όταν αποφάσισε να πουλήσει το ποσοστό της πριν από λίγα χρόνια σύμφωνα με ένα άγνωστο έως τώρα παρασκήνιο, ο Μπραντ Πιτ της είπε ότι ενδιαφερόταν να αγοράσει αυτός το μερίδιό της.

Αγνοούσε προφανώς ότι για τις γυναίκες η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και η Αντζελίνα φρόντισε να του το σερβίρει όχι μία, αλλά πέντε φορές!
Η τακτική της; Γνωστή στους ανθρώπους που έχουν γνώση του θέματος αλλά προτίμησαν ακόμη και τώρα να μην το δημοσιοποιήσουν ευρέως, αρνούμενοι να παίξουν με το συγκεκριμένο ζήτημα.
Chateau-Miraval-5

Στο παρασκήνιο λοιπόν, ο Μπραντ και η Αντζελίνα συμφώνησαν πέντε φορές τα τελευταία δυο χρόνια για την αγορά του ποσοστού της, με το τίμημα να ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά κάθε φορά.

Ποσά δεν έγιναν γνωστά, αλλά όλες τις φορές και μια στιγμή πριν πέσουν οι τελικές υπογραφές, η Τζολί αρνιόταν να πουλήσει και άφηνε τον πρώην της στα κρύα του λουτρού.

Ήταν ο δικός της τρόπος να εκδικηθεί τον Μπραντ Πιτ, γνωρίζοντας ότι αγαπούσε το κτήμα που έβγαλε το διάσημο ροζέ κρασί Miraval και την την Fleur de Miraval.
Τελικά όταν αποφάσισε να πουλήσει το μερίδιό της όπως έγινε γνωστό κατέληξε στην διάσημη Ιταλική οινοποιία Tenuta del Mondo που ανήκει στο Ρώσο δισεκατομμυριούχο Γιούρι Σέφλερ, χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερε λεπτομέρειες.

Ο Μπραντ δεν άφησε την πρόκλησή της πρώην αναπάντητη και κατέθεσε αγωγή κατά της Τζολί, στην οποία όπως αναφέρεται είχαν συμφωνήσει οι δυο τους ότι κανείς δεν μπορεί να πουλήσει το μερίδιό του χωρίς την έγκριση του άλλου.

Σύμφωνα με την αγωγή «πούλησε το ποσοστό της γνωρίζοντας την πρόθεση του Σέφλερ και των θυγατρικών του να προσπαθήσουν να ελέγξουν την επιχείρηση στην οποία έχει αφιερωθεί ο Πιτ καθώς και να υπονομεύσουν την επένδυσή του».

Οι δικηγόροι του ηθοποιού επισήμαναν ότι η κίνηση της Τζολί είχε σκοπό να προκαλέσει «ανεπανόρθωτη ζημιά στον Πιτ που έχει επενδύσει χρήματα και ιδρώτα στο Chateau Miraval το οποίο υπό την δική του διαχείριση εξελίχθηκε σε ένα διεθνές success story».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηθοποιός ενημέρωσε τον πρώην σύζυγό της με επιστολή που απέστειλε πέρσι τον Ιανουάριο για την πώληση του μεριδίου της στον Σέφλερ, τονίζοντας σύμφωνα με τα δικόγραφα ότι ήταν «μια επώδυνη απόφαση την οποία πήρε με βαριά καρδιά».

Μέχρι στιγμής οι εκπρόσωποι της δεν έχουν σχολιάσει την αγωγή του Μπραντ Πιτ ενώ το ποσότης συμφωνίας παραμένει άγνωστο .

Παρότι γράφτηκε το ποσό των 28.200.000 δολαρίων ουσιαστικά μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν για το deal που ανακοινώθηκε από τους νέους ιδιοκτήτες.

Αυτού, οι οποίοι αγόρασαν μόνο γη και δεν μπορούν να επέμβουν σε ότι αφορά τα κρασιά που παράγονται και την διανομή τους αν και θεωρείται βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα θελήσουν να το κάνουν.

Ο γενικός διευθυντής της Ιταλικής οινοποιίας Τζον Πέπερ δήλωσε ότι «με την προσθήκη ενός ροζέ αυτού του διαμετρήματος(σσ. το Miraval) είμαστε σε καλή θέση για να ικανοποιήσουμε τις εξαιρετικές απαιτήσεις τόσο των πελατών όσο και των συνεργατών».
CHATEAU-MIRAVAL-2

Το σύμφωνο εμπιστευτικότητας

Ο Ντέμιαμ Μακίνι ως διευθύνων σύμβουλος του Stoli Group ιδιοκτησίας Σέφλερ-στην οποία ανήκει η Tenuta del Mondo-για όλο τον κόσμο, δήλωσε ότι θαύμαζαν από καιρό τα «εξαιρετικά» κρασιά και το εμπορικό σήμα του Miraval και είναι ενθουσιασμένος που κατέχει μια θέση στο πλευρό του Μπραντ Πιτ και των εξαιρετικών σοδειών του.

«Είναι τιμή για μας να συνεισφέρουμε από την πλευρά μας για να διατηρήσουμε την ακεραιότητα και δεσμευόμαστε να επενδύσουμε χρόνο το πάθος τόσο στο Chateau όσο και στο εμπορικό σήμα Miraval».

Οι νέοι ιδιοκτήτες του μεριδίου της Τζολί φημίζονται για ένα από τα κορυφαία κόκκινα κρασιά στον κόσμο, την Ornellaia και παρόλο που πολλοί περίμεναν ανακοινώσεις από την οικογένεια Περίν, που «τρέχει» από την αρχή το εγχείρημα του Μπραντ Πιτ στην Προβηγκία και στο Chateau Miraval κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει μέχρι τώρα.
Οι καλεσμένοι στην παρουσίαση της σαμπάνιας πριν από λίγους μήνες απόλαυσαν την φιλοξενία της οικογένειας, αλλά δεν είδαν τον Μπραντ Πιτ, ο οποίος ήταν εκεί δέκα ημέρες και έφυγε μια μέρα πριν από το event.

Ένα event στο οποίο για πρώτη φορά οι καλεσμένοι είχαν πρόσβαση στον κήπο του πύργου, ο οποίος δεν έχει ανοίξει ποτέ ξανά για τέτοια πρόσκληση.
Η οικογένεια Περίν, που διατηρεί πολύ στενούς δεσμούς με τον διάσημο σταρ του Χόλιγουντ έχει φροντίσει ώστε όλοι οι τυχεροί επισκέπτες που εισέρχονται με ειδική άδεια στο κτήμα μην έχουν απεριόριστη πρόσβαση σε όλους τους χώρους, αλλά μόνο σε ότι αφορά τους αμπελώνες, τις δεξαμενές ζύμωσης, τις αποθήκες και κάποια άλλα σημεία.

Γι’ αυτό άλλωστε υπογράφουν ένα μακροσκελές σύμφωνο εμπιστευτικότητας πριν περάσουν την είσοδο, ενώ οι φωτογραφίες επιτρέπονται μόνο σε συγκεκριμένα μέρη και πουθενά αλλού ώστε να διαφυλάσσεται η ιδιωτικότητα του μοναδικού πλέον ιδιοκτήτη, που τυγχάνει και ένας από τους πιο διάσημους σταρ της υποκριτικής.

Στη μέση του αχανούς κτήματος δεσπόζει ένας πύργος του 17ου αιώνα με 35 δωμάτια, ο οποίος περιβάλλεται από τους αμπελώνες και τους ελαιώνες ενώ υπάρχει και το περίφημο εκκλησάκι όπου το ζεύγος Πιτ-Τζολί αντάλλαξε όρκους αγάπης και πίστης, όταν όλα φάνταζαν ιδανικά στην ζωή τους.

Η αξία των συγκεκριμένων αμπελιών εκτιμάται πλέον στα 170.000.000 ευρώ, ενώ το οργανικό λάδι που βγαίνει από τις ελιές που υπάρχουν σε μια έκταση 120 στρεμμάτων πωλείται 29 ευρώ το μισό κιλό!

Ειδήσεις σήμερα:

Eρχεται το car wallet: Αδεια, δίπλωμα οδήγησης και point system στο κινητό

«Είναι ζωντανός, περιμένει να τον βοηθήσουμε» λέει η σύζυγος του αγνοούμενου Νικόλα Μπεκιάρη στο Euroferry Olympia

Ψηφιακά ραντεβού και στο Κτηματολόγιο - Σε λειτουργία το myKtimatologioLive
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης