Τα τελευταία λόγια του Avicii πριν την αυτοκτονία του Σουηδού Dj αποκαλύπτονται σε νέο βιβλίο

Τα τελευταία λόγια του Avicii πριν την αυτοκτονία του Σουηδού Dj αποκαλύπτονται σε νέο βιβλίο

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 18 Ιανουαρίου και θα περιγράφει λεπτομερώς τα προβλήματα ψυχικής υγείας και κατάχρησης ουσιών του συνθέτη του "Levels" , πριν δώσει τέλος στη ζωή του στο Μουσκάτ του Ομάν

avicii-00
Οι θαυμαστές του Τιμ Μπέργκλινγκ, γνωστού στο παγκόσμιο κοινό ως Avicii, ήταν συντετριμμένοι όταν ο Σουηδός DJ αυτοκτόνησε στις 20 Απριλίου 2018 σε ηλικία 28 ετών.

Τα όσα έγραψε στο ημερολόγιο του ο μουσικός παραγωγός πριν την αυτοκτονία του θα δημοσιευτούν στο επερχόμενο βιβλίο του Σουηδού δημοσιογράφου και παραγωγού ντοκιμαντέρ, Måns Mosesson, με τίτλο «Tim – The Official Biography of Avicii».

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 18 Ιανουαρίου και θα περιγράφει λεπτομερώς τα προβλήματα ψυχικής υγείας και κατάχρησης ουσιών του συνθέτη του "Levels" , πριν δώσει τέλος στη ζωή του με ένα γυάλινο μπουκάλι στο Μουσκάτ του Ομάν.

Ο συγγραφέας έχει καταγράψει συνομιλίες με τους γονείς του, Άνκι και Κλας Μπέργκλινγκ,  φίλους και συναδέλφους του για τη ζωή και την καριέρα του,  ενώ υπάρχουν και 
μαρτυρίες που προέρχονται από την παραμονή του σε κέντρο αποκατάστασης και την απότοξίνωσή του από ναρκωτικά και αλκοόλ. «Μετά από μια σειρά από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που οδήγησαν σε νοσηλεία στο νοσοκομείο, σταμάτησε τις περιοδείες το καλοκαίρι του 2016. Μόλις δύο χρόνια αργότερα, αφαίρεσε ο ίδιος τη ζωή του».

avicii-4


Ο Avicii πέρασε χρόνο στο κέντρο αποκατάστασης Ibiza Calm το 2015 έπειτα από παρέμβαση της οικογένειάς του. Όσο ήταν εκεί, έγραψε για τον πόνο του.

Κλείσιμο
«Χρειαζόταν να μου εξηγηθεί πολύ λογικά για να καταλάβω πραγματικά τη φύση του και πώς με βλάπτει. Ωχ, πόνος. Γιατί πονάω τώρα; Άβολο συναίσθημα», αναφέρει σε κάποιο σημείο του ημερολογίου του. «Ο μελλοντικός Τιμ αντιμετωπίζει τον πόνο. Ο μελλοντικός Τιμ αντιμετωπίζει τον πόνο καλύτερα από τον σημερινό Τιμ γιατί ήδη υπάρχουν πάρα πολλοί πόνοι που είναι πιο επείγοντες για να τους αντιμετωπίσουμε», είναι ένα ακόμα απόσπασμα στο νέο βιβλίο για τη ζωή του Avicii.

Άρχισε να χρησιμοποιεί τις φαρμακευτικές τεχνικές από τις διδασκαλίες του Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι. Ο γκουρού των Μπιτλς, όπως ήταν γνωστός, ήταν ένας Ινδός θρησκευτικός ηγέτης που επικεντρώθηκε στην προσπάθεια να φτάσει κανείς στη βαθύτερη κατάσταση συνείδησης στον εαυτό του. Ο μουσικός του «Wake Me Up» διαλογιζόταν για ώρες κάθε ημέρα, παρά το γεγονός ότι ο προτεινόμενος χρόνος του Ινδού γκουρού ήταν μόνο 20 λεπτά την ημέρα.

Σχετικά με τη νέα φώτισή του, έγραψε στο ημερολόγιό του: «Νιώθω ότι βρίσκομαι σε έναν νέο προεπιλεγμένο τρόπο ύπαρξης που είναι πολύ νέος και λίγο τρομακτικός. Ένιωθα ότι οι φόβοι των τελευταίων δύο ημερών μου προκάλεσαν όλεθρο, αλλά θυμάμαι τη συμβουλή να επικεντρωθώ στην αναπνοή μου».

avicii-2


Μόλις μια ημέρα πριν από το θάνατό του, ένας γνωστός που ο Avicii είχε συναντήσει στο ταξίδι του στο Ομάν επικοινώνησε με τον πατέρα του επειδή ανησυχούσε για τους διαλογισμούς του. Ο φίλος του είχε πει τότε στους γονείς του Σουηδού Dj ότι ο Avicii δεν έτρωγε ούτε μιλούσε.

Ο ίδιος αργότερα τηλεφώνησε στον κ. Μπέργκλινγκ για να τον ενημερώσει για την αυτοκτονία του γιου του.

Το τελευταίο μήνυμά του Avicii στο ημερολόγιό του ήταν: «Η αποβολή της ψυχής είναι η τελευταία προσκόλληση, πριν την επανεκκίνηση!»

Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου ενισχύουν το έργο του Ιδρύματος Τιμ Μπέργκλινγκ που δημιουργήθηκε από την οικογένεια του Avicii για να υλοποιεί προγράμματα πρόληψης αυτοκτονιών και ευαισθητοποίησης για τις ψυχικές ασθένειες.


Ειδήσεις σήμερα:

H αστυνομία εισέβαλε σε διαδικτυακή εφημερίδα στο Χονγκ Κονγκ και συνέλαβε δημοσιογράφους

Ένοχη για πέντε κατηγορίες η Γκισλέιν Μάξγουελ, στρατολογούσε νεαρές γυναίκες για τον Επστάιν

Η Φάρμα: Εκτός αγροκτήματος η Σάσα Μπάστα – Η στεναχώρια της για την Ηλιάδη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης