Μέριλιν Μάνσον: Εκτός από την Έβαν Ρέιτσελ Γουντ τον κατηγορούν ακόμα 4 γυναίκες για άγρια κακοποίηση!

Μέριλιν Μάνσον: Εκτός από την Έβαν Ρέιτσελ Γουντ τον κατηγορούν ακόμα 4 γυναίκες για άγρια κακοποίηση!

«Όλες μου οι σχέσεις ήταν συναινετικές, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα», δηλώνει ο εκκεντρικός σταρ, που κατηγορείται από τις γυναίκες για ακραία σεξουαλική βία, απειλές και ξυλοδαρμούς - Η δισκογραφική εταιρεία του διέκοψε την συνεργασία τους

marilyn_manson
Για «φρικτές διαστρεβλώσεις της αλήθειας» έκανε λόγο εχθές ο διάσημος μουσικός Μέριλιν Μάνσον (το αληθινό όνομα του οποίου είναι Μπράιαν Γουόρνερ) απαντώντας στην πρώην μνηστή του, Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, και σε άλλες 4 γυναίκες που τον καταγγέλλουν για σεξουαλική, ψυχική και σωματική κακοποίηση, και για άλλα αδικήματα.

«Προφανώς, η τέχνη και η ζωή μου αποτελούν μαγνήτες αντιπαράθεσης εδώ και πολλά χρόνια. Αυτοί οι πρόσφατοι ισχυρισμοί ωστόσο αποτελούν φρικτές διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας. Οι προσωπικές μου σχέσεις ήταν πάντα απόλυτα συναινετικές, με συντρόφους που έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης με εμένα. Αυτή είναι η αλήθεια, ανεξάρτητα από το πώς - και το γιατί - κάποιοι επιλέγουν να δημιουργήσουν μια παραποιημένη εικόνα για το παρελθόν», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Instagram ο ρόκερ με την εκκεντρική εμφάνιση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις δημόσιες καταγγελίες εις βάρος του Μέριλιν Μάνσον από τις πέντε γυναίκες, μία εκ των οποιων είναι η ηθοποιός Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, η οποία υπήρξε και αρραβωνιασμένη μαζί του στο παρελθόν, η δισκογραφική εταιρεία του μουσικού Loma Vista διέκοψε τη συνεργασία της μαζί του. «Υπό το φως των σημερινών ανησυχητικών καταγγελιών από την Έβαν Ρέιτσελ Γουντ και άλλες γυναίκες που ισχυρίζονται ότι ο Μέριλιν Μάνσον τις κακοποιούσε, η Loma Vista θα σταματήσει να προωθεί το τρέχον άλμπουμ του [το «We are the Chaos» του 2020] από τώρα και στο εξής», αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, συμπληρώνοντας ότι έχει επίσης ληφθεί η απόφαση να μην συνεχιστεί η συνεργασία και για μελλοντικά πρότζεκτ.

Watch: Actress Evan Rachel Wood Testifies About Being Sexually Assaulted


Έβαν Ρέιτσελ Γουντ: Αυτό είναι το όνομα του ανθρώπου που με κακοποιούσε φρικτά για χρόνια

Περισσότερα από τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την στιγμή που η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, η διάσημη ηθοποιός γνωστή για τους ρόλους της σε δημοφιλείς σειρές όπως το «True Blood» και το «Westworld», μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για την εμπειρία της ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Παρά την ειλικρίνεια όμως με την οποία μιλούσε για τα βασανιστήρια στα οποία την υπέβαλε η πρώην σχέση της, απέφευγε μέχρι πρόσφατα να αποκαλύψει το όνομα του άνδρα που βρισκόταν πίσω από αυτές τις ειδεχθείς πράξεις. Τη Δευτέρα όμως η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ κατονόμασε ανοιχτά τον άνδρα που ισχυρίζεται ότι την κακοποιούσε, λέγοντας ότι πρόκειται για τον Μέριλιν Μάνσον.

Κλείσιμο
Σε ανάρτησή της στο Instagram η Γουντ αναφέρει: «Τον όνομα του άνδρα που με κακοποιούσε είναι Μπράιαν Γουόρνερ, επίσης γνωστός στον κόσμο ως Μέριλιν Μάνσον. Ξεκίνησε να με προετοιμάζει για τη σχέση μας όταν ήμουν έφηβη και στη συνέχεια με κακοποιούσε φρικτά για χρόνια. Μου είχε κάνει πλύση εγκεφάλου και με χειραγωγούσε για εξασφαλίσει την υποταγή μου. Δεν θέλω πια να ζω με τον φόβο της ανταπόδοσης, της συκοφαντίας ή του εκβιασμού. Στόχος μου είναι να ξεμπροστιάσω αυτόν τον επικίνδυνο άνδρα και όλες τις βιομηχανίες που διευκόλυναν τη δράση του, προτού καταστρέψει και άλλες ζωές. Στέκομαι στο πλευρό των πολλών θυμάτων που δεν θα παραμείνουν πια σιωπηλά».

Evan Rachel Wood testifies in front of CA Senate on behalf of Phoenix Act



Το ιστορικό της σχέσης και τι είχε καταγγείλλει στο παρελθόν η σταρ

Σύμφωνα με το Variety, η σχέση ανάμεσα στην Έβαν Ρέιτσελ Γουντ και τον Αμερικανό μουσικό με την εκκεντρική εμφάνιση έγινε γνωστός το 2007, όταν εκείνη ήταν 19 και εκείνος 38. Οι δύο τους αρραβωνιάστηκαν το 2010, αλλά χώρισαν αργότερα την ίδια χρονιά. Η Γουντ μίλησε για πρώτη φορά για την κακοποίησή της σε ένα άρθρο στο Rolling Stone το 2016. Το 2019, και μετά από χρόνια ακτιβιστικής δράσης για την προστασία των θυμάτων κακοποίησης, η Γουντ δημιούργησε το Phoenix Act, ένα νομοσχέδιο που επέκτεινε την περίοδο παραγραφής για αδικήματα που αφορούν στην ενδοοικογενειακή βία, από τρία σε πέντε χρόνια.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ υπέγραψε το νομοσχέδιο τον Οκτώβριο του 2019 και ο σχετικός νόμος τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο της περασμένης χρονιάς.



Στη συγκλονιστική της κατάθεση ενώπιον της Γερουσίας της Καλιφόρνια εκείνη την περίοδο, η Γουντ εξήγησε πως ο άνδρας που την κακοποιούσε της είχε κρύψει τον εθισμό του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ και περιέγραψε τις «ακραίες κρίσεις ζήλιας» που τον έπιαναν, κατά τις οποίες διέλυε τα πάντα στο σπίτι τους, την στρίμωχνε σε γωνίες και την απειλούσε. «Πολλές φορές βρήκα το κουράγιο να φύγω, όμως στη συνέχεια τηλεφωνούσε ακατάπαυστα σπίτι μου και απειλούσε να αυτοκτονήσει... Κάποια στιγμή που γύρισα για να προσπαθήσω να εκτονώσω την κατάσταση, με στρίμωξε μέσα στο υπνοδωμάτιό μας και μου ζήτησε να γονατίσω. Έπειτα μου έδεσε τα χέρια και τα πόδια. Μόλις με ακινητοποίησε, με χτύπησε και άρχισε να προκαλεί ηλεκτροπληξία σε ευαίσθητα σημεία του σώματός μου με ένα όργανο βασανισμού που αποκαλούσε μοβ ραβδί. Για εκείνον ήταν ένας τρόπος να αποδείξω την αφοσίωσή μου. Ο πόνος ήταν αδιανόητος. Ένιωσα ότι βγήκα από το κορμί μου και ένα κομμάτι μου πέθανε εκείνη τη μέρα».

Σε μια άλλη κατάθεσή της, η ηθοποιός είχε μιλήσει και για βιασμό από τον πρώην σύντροφό της. «Η εμπειρία μου με την ενδοοικογενειακή βία είναι η εξής: Τοξική πνευματική, σωματική και σεξουαλική κακοποιήση που ξεκίνησε αργά αλλά κλιμακώθηκε με τον χρόνο, ανελέητο gas-lighting και πλύση εγκεφάλου, εμπειρίες όπως το να ξυπνάς ενώ ο άνδρας που ισχυρίζεται ότι σε αγαπάει σε βιάζει, νομίζοντας ότι δεν έχεις τις αισθήσεις σου, και το χειρότερο, αρρωστημένες ιεροτελεστίες με τον κακοποιητή μου να μου δένει τα χέρια και τα πόδια και να με βασανίζει πλευματικά και σωμστικά μέχρι να αισθανθεί ότι έχω αποδειξει την αγάπη μου για εκείνον».

Τέσσερις ακόμα γυναίκες μιλούν

Στη χθεσινή ανάρτησή της η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ έκανε λόγο για άλλα θύματα, που αρνούνται πλέον να σιωπήσουν. Αυτή η αναφορά δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού σχεδόν ταυτόχρονα με το δικό της ποστ, ακόμα τέσσερεις γυναίκες δημοσίευσαν ξεχωριστές δηλώσεις με τις οποίες κατηγορούν τον 52χρονο μουσικό για κακοποίηση, βιασμό και άλλα αδικήματα. Οι γυναίκες αυτές ονομάζονται Άσλεϊ Γουόλτερς, Σάρα Μακνίλι, Άσλεϊ Λίντσεϊ Μόργκαν και ακόμη μία καταγγέλλουσα που χρησιμοποιεί μόνο το μικρό της όνομα, Γκαμπριέλα.

Και οι τέσσερις γυναίκες περιέγραψαν τις εμπειρίες τους με τον Μέριλιν Μάνσον που τις σημάδεψαν και τους προκάλεσαν συμπτώματα μετατραυματικού στρες.

Η Άσλεϊ Γουότερς, φωτογράφος, αναφέρει ότι γνώρισε τον Μάνσον όταν την προσέγγισε ο ίδιος μέσω social media για να συνεργαστούν. Η ανάρτηση δεν ξεκαθαρίζει εάν η γνωριμία τους εξελίχθηκε σε ρομαντικό δεσμό, ωστόσο η κοπέλα αναφέρει ότι ξεκίνησε να δουλεύει ως προσωπική βοηθός του μουσικού και έμεινε κοντά του για έξι μήνες.

Ενώ αρχικά η σχέση τους ήταν πολύ καλή (τον ένιωθε «σαν οικογένεια») σιγά σιγά τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν. Ο μουσικός άρχισε να έχει βίαια ξεσπάσματα με εκείνη στο στόχαστρο. Μία φορά της πέταξε γυάλινα πιάτα, και μια άλλη φορά την «προσέφερε» σε συνεργάτες για να κάνουν σεξ μαζί της.



Η Σάρα ΜακΝίλι, μοντέλος από το Λος Άντζελες, εξηγεί ότι ο ρόκερ την «βομβάρδιζε με αγάπη» στα πρώτα στάδια της σχέσης τους, ωστόσο σύντομα η συμπεριφορά του άρχισε να γίνεται βίαιη. Μεταξύ άλλων, ισχυρίζεται ότι ο Μέριλιν Μάνσον την πέταξε με δύναμη πάντω σε έναν τοίχο, απείλησε να την χτυπήσει στο πρόσωπο με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ, την κλείδωνε σε ένα δωμάτιο όταν τον δυσαρεστούσε και την κακοποιούσε λεκτικά για ώρες. Στη δήλωσή της αναφέρει ότι όσα πέρασε κοντά του την τραυμάτισαν βαθιά, και ότι η επίδρασή τους στον ανθρώπους είναι άκρως καταστροφική.

Η Μόργκαν αναφέρει ότι γνώρισε τον Μάνσον όταν εργαζόταν ως μοντέλο στην Ταϊλάνδη το 2009, μέσω ενός κοινού φίλου. Μετά από μήνες επικοινωνίας μέσω τηλεφώνου και μηνυμάτων, την έφερε αεροπορικώς στο Λος Άντζελες. Χωρίς να αποκαλύπτει πόσο καιρό έμειναν μαζί, η γυναίκα αναφέρει ότι δέχθηκε έντονη κακοποίηση και ότι δεν της επέτρεπε να κοιμηθεί ούτε να φάει σπίτι του. Επίσης, της είχε ζητήσει να του φέρει αναμνηστικά των Ναζί από την Ασία, παρά το γεγονός ότι είναι εβραία.

Η τέταρτη καταγγέλουσα, ονόματι Γκαμπριέλα, αναφέρει ότι γνώρισε τον Μάνσον το 2015 όταν ήταν 22 ετών και εκείνος 46, στα παρασκήνια μιας συναυλίας του. Αμέσως την «βομβάρδισε με αγάπη» και δημιούργησαν μια παθιασμένη σχέση, όμως σύντομα είδε την συμπεριφορά του να κάνει στροφή 180 μοιρών. «Με ξεγέλασε με την ψευδαίσθηση της ασφάλειας και της αγάπης και στη συνέχεια υπέφερα οικονομικά, συναισθηματικά, σωματικά και πνευματικά», αναφέρει μεταξύ άλλων η γυναίκα. Τα περιστατικά που περιγράφει περιλαμβάνουν βιασμούς, βασανιστήρια την ώρα του σεξ, εκβιασμούς και απειλές.




Πολλοί ήξερα ποιον εννοούσε η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που η όμορφη ηθοποιός μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη στο πλαίσιο μιας μακροχρόνιας σχέσης, πολλοί είχαν υποψιαστεί ότι αναφερόταν στον 52χρονο σήμερα Μέριλιν Μάνσον, τον οποίο γνώρισε στα 18 της, όταν τους χώριζαν 18 χρόνια διαφορά. Εξαιτίας των δημόσιων τοποθετήσεων της Γουντ και των «στοιχείων» που είχε δώσει τα οποία φωτογράφιζαν τον δράστη της κακοποίησης, υπήρξαν ΜΜΕ τα περασμένα χρόνια που προσπάθησαν να φτάσουν στην αλήιεια. «Γιατί δεν μιλάει κανείς για τη φαντασίωση του Μέριλιν Μάνσον να σκοτώνει την Έβαν Ρέιτσελ Γουντ;» διερωτάται στην επικεφαλίδα του ένα άρθρο του Glamour από τον Μάρτιο του 2018. Το κομμάτι αναφερόταν σε μία δήλωση που είχε κάνει ο ρόκερ για την πρώην του σε μια συνέντευξη του 2009: «Καθημερινά φαντασιώνομαι ότι της σπάω το κρανία με μια βαριοπούλα».

Το περασμένο φθινόπωρο, ο Μάνσον διέκοψε απότομα μια συνέντευξη με το βρετανικό περιοδικό Metal Hammer όταν ο δημοσιογράφος ανέφερε το όνομα της 33χρονης. Λίγο αργότερα, ο μουσικός εξέδωσε μια εκτενή δήλωση, με την οποία αρνιόταν ότι έκανε τίποτα κακό.


Ειδήσεις σήμερα: 

Φονική πλημμύρα στον Εβρο: Εικόνες μεγάλης καταστροφής - Εθνικό πένθος για τον πυροσβέστη

Όλες οι αλλαγές στα ΑΕΙ - Πώς θα λειτουργεί η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Τι θα ισχύσει για την πρόωρη συνταξιοδότηση μετά το 2022
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης