Έβαν Ρέιτσελ Γουντ: «Ο Μέριλιν Μάνσον με κακοποιούσε φρικτά για χρόνια»

Έβαν Ρέιτσελ Γουντ: «Ο Μέριλιν Μάνσον με κακοποιούσε φρικτά για χρόνια»

Η σταρ του Westword και του True Blood κατονόμασε τον  άνδρα που εδώ και χρόνια ισχυριζόταν ότι την είχε υποβάλει σε φρικτά βασανιστήρια όταν είχαν σχέση - Τι είχε καταθέσει πριν από χρόνια για τις σοκαριστικές της εμπειρίες στο πλευρό του εκκεντρικού μουσικού, χωρίς ωστόσο να αναφέρει ποιος ήταν

evan-rachel
Περισσότερα από τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την στιγμή που η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, η διάσημη ηθοποιός γνωστή για τους ρόλους της σε δημοφιλείς σειρές όπως το «True Blood» και το «Westworld», μίλησε για πρώτη φορά ανοιχτά για την εμπειρία της ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Τα χρόνια που ακολούθησαν, η ταλαντούχα Γουντ εξελίχθηκε σε ακτιβίστρια που μάχεται για την προστασία των γυναικών οι οποίες κακοποιούνται από άτομα του περιβάλλοντός τους. Ούκ ολίγες φορές, η γενναία γυναίκα περιέγραψε δικές της σοκαριστικές εμπειρίες που απέκτησε στο πλαίσιο της κακοποιητικής της σχέσης, προκειμένου να δείξει στα θύματα ότι δεν είναι μόνα και να πιέσει τις αρμόδιες Αρχές να προβούν σε αλλαγές.

Παρά την αφοπλιστική ειλικρίνεια με την οποία μιλούσε για τα βασανιστήρια στα οποία την υπέβαλε η πρώην σχέση της, δεν είχε αποκαλύψει ποτέ μέχρι σήμερα το όνομα του άνδρα που βρισκόταν πίσω από αυτές τις ειδεχθείς πράξεις. Αυτό όμως πλέον έχει αλλάξει, αφού η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ κατονομάζει πλέον ανοιχτά τον άνδρα που ισχυρίζεται ότι την κακοποιούσε: Πρόκειται για τον Μέριλιν Μάνσον, τον εκκεντρικό ρόκερ με τον οποίο η ηθοποιός υπήρξε και αρραβωνιασμένη μερικούς μήνες, προτού τελικά χωρίσουν το 2010.

Watch: Actress Evan Rachel Wood Testifies About Being Sexually Assaulted


Σε ανάρτησή της στο Instagram το πρωί της Δευτέρας, η Γουντ αναφέρει: «Τον όνομα του άνδρα που με κακοποιούσε είναι Μπράιαν Γουόρνερ, επίσης γνωστός στον κόσμο ως Μέριλιν Μάνσον. Ξεκίνησε να με προετοιμάζει για τη σχέση μας όταν ήμουν έφηβη και στη συνέχεια με κακοποιούσε φρικτά για χρόνια. Μου είχε κάνει πλύση εγκεφάλου και με χειραγωγούσε για εξασφαλίσει την υποταγή μου. Δεν θέλω πια να ζω με τον φόβο της ανταπόδοσης, της συκοφαντίας ή του εκβιασμού. Στόχος μου είναι να ξεμπροστιάσω αυτόν τον επικίνδυνο άνδρα και όλες τις βιομηχανίες που διευκόλυναν τη δράση του, προτού καταστρέψει και άλλες ζωές. Στέκομαι στο πλευρό των πολλών θυμάτων που δεν θα παραμείνουν πια σιωπηλά».

Οι εικασίες επιβεβαιώθηκαν

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που η όμορφη ηθοποιός μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη στο πλαίσιο μιας μακροχρόνιας σχέσης, πολλοί είχαν υποψιαστεί ότι αναφερόταν στον 52χρονο σήμερα Μέριλιν Μάνσον, τον οποίο γνώρισε στα 18 της, όταν τους χώριζαν 18 χρόνια διαφορά. Σύμφωνα με το Variety, η σχέση ανάμεσα στην Έβαν Ρέιτσελ Γουντ και τον Αμερικανό μουσικό με την εκκεντρική εμφάνιση έγινε γνωστός το 2007, όταν εκείνη ήταν 19 και εκείνος 38. Οι δύο τους αρραβωνιάστηκαν το 2010, αλλά χώρισαν αργότερα την ίδια χρονιά.

Κλείσιμο
Η Γουντ μίλησε για πρώτη φορά για την κακοποίησή της σε ένα άρθρο στο Rolling Stone το 2016. Το 2019, και μετά από χρόνια ακτιβιστικής δράσης, η Γουντ δημιούργησε το Phoenix Act, ένα νομοσχέδιο που επέκτεινε την περίοδο παραγραφής για αδικήματα που αφορούν στην ενδοοικογενειακή βία, από τρία σε πέντε χρόνια. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ υπέγραψε το νομοσχέδιο τον Οκτώβριο του 2019 και ο σχετικός νόμος τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο της περασμένης χρονιάς.

Evan Rachel Wood testifies in front of CA Senate on behalf of Phoenix Act


Στη συγκλονιστική της κατάθεση ενώπιον της Γερουσίας της Καλιφόρνια εκείνη την περίοδο, η Γουντ εξήγησε πως ο άνδρας που την κακοποιούσε της είχε κρύψει τον εθισμό του στα ναρκωτικά και το αλκοόλ και περιέγραψε τις «ακραίες κρίσεις ζήλιας» που τον έπιαναν, κατά τις οποίες διέλυε τα πάντα στο σπίτι τους, την στρίμωχνε σε γωνίες και την απειλούσε. «Πολλές φορές βρήκα το κουράγιο να φύγω, όμως στη συνέχεια τηλεφωνούσε ακατάπαυστα σπίτι μου και απειλούσε να αυτοκτονήσει... Κάποια στιγμή που γύρισα για να προσπαθήσω να εκτονώσω την κατάσταση, με στρίμωξε μέσα στο υπνοδωμάτιό μας και μου ζήτησε να γονατίσω. Έπειτα μου έδεσε τα χέρια και τα πόδια. Μόλις με ακινητοποίησε, με χτύπησε και άρχισε να προκαλεί ηλεκτροπληξία σε ευαίσθητα σημεία του σώματός μου με ένα όργανο βασανισμού που αποκαλούσε μοβ ραβδί. Για εκείνον ήταν ένας τρόπος να αποδείξω την αφοσίωσή μου. Ο πόνος ήταν αδιανόητος. Ένιωσα ότι βγήκα από το κορμί μου και ένα κομμάτι μου πέθανε εκείνη τη μέρα».



Εξαιτίας των δημόσιων τοποθετήσεων της Γουντ και των «στοιχείων» που είχε δώσει τα οποία φωτογράφιζαν τον δράστη της κακοποίησης, υπήρξαν ΜΜΕ τα περασμένα χρόνια που προσπάθησαν να φτάσουν στην αλήιεια. «Γιατί δεν μιλάει κανείς για τη φαντασίωση του Μέριλιν Μάνσον να σκοτώνει την Έβαν Ρέιτσελ Γουντ;» διερωτάται στην επικεφαλίδα του ένα άρθρο του Glamour από τον Μάρτιο του 2018. Το κομμάτι αναφερόταν σε μία δήλωση που είχε κάνει ο ρόκερ για την πρώην του σε μια συνέντευξη του 2009: «Καθημερινά φαντασιώνομαι ότι της σπάω το κρανία με μια βαριοπούλα».

Το περασμένο φθινόπωρο, ο Μάνσον διέκοψε απότομα μια συνέντευξη με το βρετανικό περιοδικό Metal Hammer όταν ο δημοσιογράφος ανέφερε το όνομα της 33χρονης. Λίγο αργότερα, ο μουσικός εξέδωσε μια εκτενή δήλωση, με την οποία αρνιόταν ότι έκανε τίποτα κακό.



Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανία: Εντοπίστηκε το στέλεχος της Νότιας Αφρικής σε άτομα που δεν ταξίδεψαν πρόσφατα

Κυβέρνηση: Στην άμυνα για μεταλλάξεις-«τρίτο κύμα», στην αντεπίθεση για περισσότερους εμβολιασμούς

Τζένιφερ Άνιστον: Αποθεώνει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ως «γυναίκα που φέρνει την αλλαγή»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης