Μπρους Σπρίνγκστιν: Το «αφεντικό» έχει σκαρφαλώσει στο Top 5 εδώ και 60 χρόνια

Μπρους Σπρίνγκστιν: Το «αφεντικό» έχει σκαρφαλώσει στο Top 5 εδώ και 60 χρόνια

Ο 70χρονος Αμερικανός τραγουδιστής και συνθέτης είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που έχει ένα άλμπουμ στα πέντε πρώτα του Billboard Hot 200 τις τελευταίες έξι δεκαετίες

BruceSpringstein1
Ο Μπρους Σπρίνγκστιν έγινε ο πρώτος καλλιτέχνης που έχει ένα άλμπουμ στα πέντε πρώτα του Billboard Hot 200 τις τελευταίες έξι δεκαετίες.

Το «αφεντικό», όπως τον αποκαλούν, κυκλοφόρησε τον τελευταίο του δίσκο «Letter To You» τον περασμένο μήνα -στις 23 Οκτωβρίου- σηματοδοτώντας το 20ο άλμπουμ του.

Ο καλλιτέχνης είχε δύο άλμπουμ στο Top 5 του Billboard Hot 200 τη δεκαετία του 1970, πρώτα με το «Born To Run» και αργότερα με το «Darkness On The Edge Of Town». Στη δεκαετία του 1980, βρέθηκε στην κορυφή των charts με το άλμπουμ «The River», μαζί με το «Nebraska», «Born In The USA», «Bruce Springsteen & The E Street Band 1975-1985» και «Tunnel Of Love».

Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. (Official Video)


Στη δεκαετία του 1990, κατέλαβε το Νο2 και Νο3 με τα άλμπουμ, «Human Touch» και «Lucky Town» αντίστοιχα, και το No1 με τη συλλογή του «Greatest Hits» που κυκλοφόρησε το 1995. Μια δεκαετία αργότερα, τα «The Rising», «Devils & Dust», «We Shall Over: The Seeger Sessions», «Magic» και «Working On A Dream» κατέκτησαν το Top 5.

Κλείσιμο
Στη δεκαετία του 2010, το Top 5 κατέκτησε το «Western Stars» του 2019. Τώρα, το «Letter To You» κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Billboard Hot 200 ολοκληρώνοντας το επίτευγμά του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης