Κορωνοϊός: Ιερέας σε ναό στον Λόφο Σκουζέ ζητά από τον Μητσοτάκη να ανοίξουν τα μεγάφωνα

Κορωνοϊός: Ιερέας σε ναό στον Λόφο Σκουζέ ζητά από τον Μητσοτάκη να ανοίξουν τα μεγάφωνα

Ο προϊστάμενος ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ συνεχάρη τον πρωθυπουργό για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού, ωστόσο ήταν αιχμηρός για τα μέτρα της Μεγάλης Παρασκευής

skouze_iereas
Αίτημα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ανοίξουν τα μεγάφωνα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, κατά τη διάρκεια της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας, απηύθυνε ο προϊστάμενος ιερέας του Ιερού Ναού Αγίου Αιμιλιανού στον Λόφο Σκουζέ, πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Αργυρόπουλος.

Στην ομιλία του μετά το τέλος της Ακολουθίας του Επιταφίου Θρήνου, τη Μεγάλη Παρασκευή, συνεχάρη αρχικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους επιστήμονες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα.

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση τον ´Ορθρο του Μεγάλου Σαββάτου «Επιτάφειος Θρήνος» καθώς και τη λιτάνευση του Επιταφείου εντός του Ι.Ναού κεκλεισμένων των θυρών. #ΜενουμεΣπίτι #ΜεγάληΕβδομάδα2020

Δημοσιεύτηκε από Ιερός Ναός Αγίου Αιμιλιανού - Λόφου Σκουζέ στις Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020


Ωστόσο, στη συνέχεια είπε:

«Κύριε πρωθυπουργέ αποτύχατε την Μεγάλη Παρασκευή όταν όλος ο κόσμος βρισκόταν στα μπαλκόνια και τις ταράτσες για να ακούσει το «η ζωή εν τάφω». Να το πείτε στον κ. Χαρδαλιά. Τα προαύλια είναι γεμάτα από αστυνομικούς. Νιώσαμε ότι είμαστε πολιορκούμενοι, ότι βρισκόμαστε σε μια άλλη χώρα , όχι σε χριστιανική χώρα. Δεν νομίζω κύριε πρωθυπουργέ ότι αν μιλούσαμε και άκουγαν οι χριστιανοί και οι ενορίτες μας από τα μεγάφωνα, ο ιός θα τους τιμωρούσε. Αλλά ξέρετε τι λέει κόσμος; Ακούστε το από έναν μικρό και άσημο παπά. Ότι υπηρετείτε άλλα κέντρα. Νιώσαμε ότι είμαστε πολιορκημένοι.

Μην το κάνετε και αύριο (σ.σ. Μεγάλο Σάββατο) κύριε Πρωθυπουργέ. Δώστε εντολή το βράδυ όλοι οι ναοί να ανοίξουν τα μεγάφωνά τους για να ψάλλουμε το Χριστός Ανέστη για να ευφρανθεί η καρδιά μας. Αλλά νομίζω κύριε Πρωθυπουργέ ότι και εσείς είστε χριστιανός ορθόδοξος και θέλετε να ακούσετε το Χριστός Ανέστη. Ο κ. Χαρδαλιάς έχει δώσει εντολή και καλά έκανε να είναι άδειες οι εκκλησίες, αλλά όχι όμως να μην ακούσουμε τα εγκώμια του Επιταφίου, να μην ψάλλουμε το Χριστός Ανέστη. Χρόνια πολλά κύριε Πρωθυπουργέ και το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου δώστε εντολή να ανοίξουν τα μεγάφωνα και να ψάλλουμε όλοι μαζί το Χριστός Ανέστη».

Ειδήσεις σήμερα:

Ξεπέρασαν τους 20.000 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ισπανία

Και δύο αδέρφια που απήγαγε ο πατέρας τους στα 50 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που έφυγαν για Γερμανία

Πανάγιος Τάφος: Πραγματοποιήθηκε η τελετή αφής του Αγίου Φωτός - Στις 18:00 στην Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης