Αυτό το Πάσχα μένουμε σπίτι και γευόμαστε Ελλάδα!

Αυτό το Πάσχα μένουμε σπίτι και γευόμαστε Ελλάδα!

Το φετινό Πάσχα διαφέρει, αλλά υπάρχουν λύσεις για να μην αποσυνδεθούμε από την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας...

proto_thema_800x450_2

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, υπάρχει ανάγκη να στείλουν όλοι όσο πιο μακριά γίνεται το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας, πως οι μέρες που ζούμε θα φύγουν και θα συνδεθούμε ξανά όλοι μαζί. Ωστόσο, μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα και ενόψει της θρησκευτικής γιορτής του Πάσχα, ο κόσμος ενθαρρύνεται και εμπνέεται να μείνει σπίτι, παραμένοντας συνδεδεμένος με τον πολιτισμό και την κουλτούρα του.

Φέτος, μια παράδοση αιώνων σπάει, λόγω των αυστηρών μέτρων που έχουν θεσπιστεί στο σύνολο των κρατών, στην προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας του κορωνοϊού. Για πρώτη φορά αλλάζει ριζικά ο τρόπος με τον οποίο θα εορταστεί η μεγάλη ημέρα του Χριστιανισμού. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, επειδή δεν θα γιορτάσουμε το άγγελμα της Ανάστασης στις εκκλησίες και τη Λαμπρή στην εξοχή.  

Αντί της καθιερωμένης σούβλας, υπάρχουν ευρυματικές λύσεις προκειμένου το παραδοσιακό αρνί, το κατσίκι ή το κοκορέτσι να πρωταγωνιστήσουν στα μεσημεριανά τραπέζια. Το αρνί και το κατσίκι μαγειρεύονται υπέροχα και στον φούρνο, όχι μόνο στη σούβλα, αρκεί το κρέας να είναι α’ ποιότητας και να ψηθεί σωστά στο φούρνο. Άλλωστε το μυστικό για τη σωστή πασχαλινή γευστική εμπειρία είναι η ποιότητα των πρώτων υλών που θα ενσωματωθούν στις συνταγές. Γι’ αυτό και τα σούπερμαρκετ «ΚΡΗΤΙΚΟΣ» φρόντισαν να εφοδιαστούν με αρνάκι γάλακτος Λήμνου με ονοματεπώνυμο παραγωγού, αλλά και αρνάκι γάλακτος από επιλεγμένες περιοχές της χώρας μας, φέτα Ερυμάνθου βαρελίσια ΠΟΠ από την Πελοπόννησο, λουκάνικα Μετεώρων και κρασί Αιακός με ειδική εμφιάλωση. Όλα από επιλεγμένους παραγωγούς της Ελλάδας και με σκοπό να τιμήσουν την εντοπιότητα και να προσφέρουν στα ελληνικά νοικοκυριά όλα τα καλά αγαθά που δίνει απλόχερα η ελληνική γη. 

Όσοι προτιμήσουν να ανάψουν ψησταριά στο μπαλκόνι ή την αυλή του σπιτιού τους, οι μπριζόλες, το κοτόπουλο, τα λουκάνικα και οι πανσέτες, μαζί με τα μυρωδικά και τα εδεσματολόγια θα δώσουν την πασχαλινή αίσθηση και θα ξυπνήσουν μνήμες από τις ρίζες μας, ταξιδεύοντας μας νοητά στα χωριά και τις παραδόσεις της Ελλάδας… από την ασφάλεια των σπιτιών μας.


Τα καλοβρασμένα κόκκινα αυγά και η παραδοσιακή μαγειρίτσα θα έχουν τη θέση τους στο τραπέζι του Μ. Σαββάτου. Στο μεταμεσονύκτιο δείπνο θα έχει την τιμητική της, όπως κάθε χρόνο, η πεντανόστιμη λεμονάτη κρεατόσουπα, φτιαγμένη κυρίως με εντόσθια αρνιού και αρωματισμένη με μπόλικο φρέσκο μαρούλι και άνηθο. Δίπλα τους για τα πρώτα τσουγκρίσματα, διάφορα τυριά και πλούσιο, αρωματικό, κρασί.  Μαγειρέψτε, τσουγκρίστε και ευχηθείτε υπό το Φως της Ανάστασης, αλλιώτικα, αλλά με ασφάλεια παραμένοντας στο σπίτι.

Δείτε εδώ το πασχαλινό ωράριο των σουπερμαρκετ «ΚΡΗΤΙΚΟΣ», τα καταστήματα και τις περιοχές που εξυπηρετούν και πραγματοποιήστε τις αγορές για το τραπέζι σας με ασφάλεια. Εναλλακτικά  κάντε online  τις αγορές σας μέσω της υπηρεσίας ΚΡΗΤΙΚΟΣ easy delivery

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης