Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις - Ξεκίνησαν οι έλεγχοι - Δείτε βίντεο

elegxoi01-mesa

Ολα κυλούν ομαλά - Συστάσεις από τους αστυνομικούς τις πρώτες ώρες εφαρμογής του μέτρου - Οδηγίες και εξαιρέσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας - Βεβαίωση για τη δουλειά, SMS για την επιτρεπτή έξοδο  - Δύο άτομα μόνο σε κάθε ΙΧ - Κατεβάστε τις φόρμες των βεβαιώσεων

Σε εφαρμογή έχει τεθεί από τις 6 το πρωί η απαγόρευση κυκλοφορίας που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ήδη από νωρίς το πρωι αστυνομικοί, υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας και λιμενικοί βρίσκονται επι ποδός ελέγχοντας τους πολίτες εάν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για την μετακίνησή τους.

Στο βίντεο του protothema.gr αστυνομικός σταματά οδηγό και του ζητά το απαραίτητο έντυπο. Εκείνος, βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες αφού δεν είχε μαζί του το έντυπο και μετά από πολλές συστάσεις του αστυνομικού, έφυγε. Οπως είπαν αστυνομικοί που πραγματοποιούν ελέγχους, η σημερινή ημέρα θεωρείται ημέρα προσαρμογής των πολιτών στο νέο μέτρο και δεν κόβεται προς το παρόν το πρόστιμο των 150 ευρώ, ενώ γινονται μόνο συστάσεις.

Δείτε βίντεο από ελέγχους οδηγών στη λεωφόρο Κηφίσιας

Αστυνομικός κάνει συστάσεις σε οδηγό που δεν έχει το απαιτούμενο έντυποΑστυνομικοί κάνουν ελέγχους πάνω στη Λ. Κηφισίας
Δείτε βίντεο από ελέγχους στη λεωφόρο Συγγρού

Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας - Αθήνα


Μπλόκο για ελέγχους έχει στηθεί από την αστυνομία και στη λεωφόρο Κηφισού στη γέφυρα Καλυφτάκη, με αποτέλεσμα να παρατηρείται κυκλοφοριακή συμφόρηση στο ρεύμα ανόδου, η οποία λίγο πριν τις 7:30 ξεκινούσε από το ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας.

Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, επιτήρηση για την εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα γίνεται και με τη χρήση drones καθώς και ελικοπτέρων. 

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι και στη Θεσσαλονίκη

Από τις έξι το πρωί, κλιμάκια της αστυνομίας πραγματοποιούν ελέγχους σε διάφορα σημεία και της Θεσσαλονίκης. Δεκάδες πολίτες ελέγχθησαν ήδη στην παραλία της πόλης, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν στην κατοχή τους τα απαραίτητα έγγραφα, εκτυπωμένα από την πλατφόρμα που ανακοινώθηκε χθες ή χειρόγραφες υπεύθυνες δηλώσεις. Δεν έλειψαν βέβαια κι αυτοί -κυρίως νεαρής ηλικίας- που επέλεξαν να στείλουν μήνυμα (sms) στον αριθμό 13033, δηλώνοντας τον λόγο μετακίνησής τους.

«Είναι πολύ απλή διαδικασία. Έστειλα το μήνυμα με την επιλογή 6 και αμέσως μου απάντησαν ότι εγκρίνεται η μετακίνησή μου. Έδειξα το μήνυμα στους αστυνομικούς και όλα πήγαν μια χαρά», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Γιαννέλης, ο οποίος έκανε χρήση της επιλογής του sms προκειμένου να μπορέσει να αθληθεί στην παραλία.

Thestival.gr Απαγόρευση κυκλοφορίας


Κάποιοι πολίτες, που δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα, δέχθηκαν τις συστάσεις της αστυνομίας καθώς το ζητούμενο -σε πρώτο χρόνο τουλάχιστον- είναι να περιοριστεί η κυκλοφορία των πολιτών προτού αρχίσει η επιβολή προστίμων σε όσους επιμείνουν να αγνοούν τα όσα έχουν εξαγγελθεί και να μην συμμορφώνονται. Σε κάποιες περιπτώσεις, κατά τους σημερινούς ελέγχους, οι αστυνομικοί παρέδωσαν οι ίδιοι έγγραφα στους πολίτες, οι οποίοι τα συμπλήρωσαν και τα κράτησαν στην κατοχή τους προκειμένου να τα επιδείξουν σε περίπτωση νέου ελέγχου.

Κλιμάκια της αστυνομίας θα πραγματοποιούν ελέγχους όλο το 24ωρο, καθημερινά, σε ολόκληρη την πόλη με περιπολίες αλλά και σε σταθερά σημεία, υπενθυμίζοντας στους πολίτες την ατομική τους ευθύνη.

Δείτε βίντεο από τους ελέγχους στη Θεσσαλονίκη: 

Ισχύ απαγόρευσης κυκλοφορίας - Θεσσαλονίκη

Πάτρα: Αστυνομία και Πυροσβεστική ελέγχουν όσους κινούνται στους δρόμους

Τους πρώτους ελέγχους κάνουν από τις 6 το πρωί οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. στους δρόμους της Πάτρας, σύμφωνα με το tempo24.news. Στόχος είναι να εφαρμοστεί από την πρώτη στιγμή η διαδικασία που έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση για την κίνηση των πολιτών στους δρόμους.

Οι έλεγχοι γίνονται από την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Οι περισσότεροι που κινούνται τόσο νωρίς το πρωί ειναι εργαζόμενοι. Προς το παρόν δεν δόθηκαν πρόστιμα αλλά έγιναν συστάσεις. Οι αστυνομικοί και οι Πυροσβέστες ήταν ιδιαίτερα ευγενικοί με τον κόσμο και τους ζητούσαν να φροντίσουν να προμηθευτούν από την εργασία τους το απαραίτητο δικαιολογητικό για να μπορούν να κινούνται στους δρόμους της Πάτρας.

Δείτε βίντεο:

Tempo24 - Έλεγχοι απαγόρευση κυκλοφορίας Πάτρα 3

Tempo24 - Έλεγχοι απαγόρευση κυκλοφορίας Πάτρα 2

18 απαντήσεις και ερωτήσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας

1. Τι σημαίνει απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών και γιατί λαμβάνεται τώρα ως μέτρο; Η εύκολη μετάδοση και διασπορά του κορωνοϊού θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία ευάλωτων και ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και σε μεγάλη πίεση το σύστημα υγείας που καλείται να παρέχει ταυτόχρονη νοσηλεία σε ένα πολύ μεγάλο αριθμό νοσούντων. Η κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία άλλων χωρών που δεν έλαβαν εγκαίρως δραστικά μέτρα μιλάει από μόνη της. Η απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών με ρητές εξαιρέσεις σε αυστηρά περιορισμένες δραστηριότητες σπάει την αλυσίδα της διασποράς και μας κρατάει υγιείς στα σπίτια μας ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα. Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία άλλων χωρών, είναι αναγκαίο να γίνει τώρα. 

2. Από πότε τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών; Από τη Δευτέρα 23/3/2020 στις 6πμ με ισχύ έως τις 6 Απριλίου 2020 και ώρα 6πμ. 

3. Αφορά συγκεκριμένες περιοχές ή όλη την επικράτεια; Αφορά όλη την ελληνική Επικράτεια χωρίς καμία εξαίρεση. 

4. Υπάρχουν εξαιρέσεις στους πολίτες που οφείλουν να την εφαρμόζουν; Ναι υπάρχουν εξαιρέσεις. Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει όσους υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

5. Σε ποιες περιπτώσεις θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των πολιτών; Η κυκλοφορία των πολιτών θα επιτρέπεται για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

α) Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες. 
β) Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
γ) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σουπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
δ) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
ε) Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
στ) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
ζ) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.
η) Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας.


6. Ποιος και πώς θα ελέγχει την τήρηση των παραπάνω εξαιρέσεων; Η ελληνική αστυνομία είναι επιφορτισμένη με τους ελέγχους στην κίνηση των πολιτών. Επιπλέον η Δημοτική Αστυνομία, οι Λιμενικές Αρχές στην περιοχή ευθύνης τους και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας συμμετέχουν όπου χρειάζεται στο ελεγκτικό έργο. Οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και βεβαίωση κίνησης. 

7. Θα υπάρχουν πρόστιμα σε όσους δεν συμμορφώνονται; Ναι. Για κάθε παράβαση που εντοπίζει θα επιβάλλει διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ. 

8. Τι είναι η βεβαίωση κίνησης; Για τις ανάγκες των περιορισμένων μετακινήσεων δημιουργούνται δυο τύποι εγγράφων. Το πρώτο, η βεβαίωση τύπου Α, αφορά τις μετακινήσεις των εργαζόμενων, συμπληρώνεται μια φορά και παρέχεται με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος από τον εργοδότη ή τον νόμιμο εκπρόσωπό του σε περίπτωση νομικού προσώπου ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο. Περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο εργασίας  του εργαζόμενου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησής του. Ο εργαζόμενος τη φέρει υποχρεωτικά μαζί του κατά τις μετακινήσεις του προς και από την εργασία του.

9. Και για τις υπόλοιπες μετακινήσεις που εξαιρούνται τι κάνουμε; Για τις άλλες περιπτώσεις (μετάβαση σε σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, τράπεζα κοκ) και για κάθε μεμονωμένη κίνηση οι πολίτες πρέπει να συμπληρώνουν κάθε φορά τη βεβαίωση τύπου Β με το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη, καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης.

10. Πού βρίσκω αυτές τις βεβαιώσεις; Οι βεβαιώσεις μπορεί να λαμβάνονται αυτούσιες από την ηλεκτρονική σελίδα forma.gov.gr και να συμπληρώνονται από τον πολίτη. Μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, και να φέρετε μαζί σας ένα από τα ακόλουθα έντυπα, κατά περίπτωση.

• Άδεια Ελεύθερης Κυκλοφορίας Εργαζόμενου (PDF)

• Άδεια Ελεύθερης Κυκλοφορίας Εργαζόμενου (MS-Word)

• Δήλωση Κατ' Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (PDF)

Δήλωση Κατ' Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (MS-Word)

Δίνεται επίσης η δυνατότητα και για τη συμπλήρωση χειρόγραφης φόρμας σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η πρόσβαση στην ιστοσελίδα. Η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες:

Όνομα/Επίθετο
Διεύθυνση κατοικίας
Λόγο μετακίνησης που εμπίπτει στις παραπάνω επιτρεπόμενες κατηγορίες και διεύθυνση προορισμού
Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή

11. Μπορώ να δηλώνω εναλλακτικά τις μετακινήσεις μου με άλλο τρόπο (πχ κινητό) ώστε να μην συμπληρώνω χειρόγραφα τις βεβαιώσεις; Ναι, παρέχεται η δυνατότητα αποστολής δωρεάν τηλεπικοινωνιακού μηνύματος (sms) στον ειδικό αριθμό 13033 απευθείας από το κινητό τηλέφωνο του ενδιαφερομένου κάθε φορά που ο πολίτης εξέρχεται της οικίας του. Σε αυτό το μήνυμα θα πρέπει ο πολίτης να δηλώνει το ονοματεπώνυμο του, τη Διεύθυνση κατοικίας του και τον λόγο που αντιστοιχεί στην έξοδο από το σπίτι (περιπτώσεις β έως η).  Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X κενό Όνομα κενό Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:
1) Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
2) Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
3) Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
4) Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
5) Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
6) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου. 

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση κενό Χ κενό Όνομα Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας

Σε περίπτωση ελέγχου, επιδεικνύετε το SMS μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα.

12. Αν η εργασία μου βρίσκεται εκτός της πόλης που κατοικώ; Σε περίπτωση που είναι απολύτως αναγκαία η μετακίνηση εργαζομένου εκτός έδρας θα πρέπει να φέρει μαζί του δύο βεβαιώσεις (Βεβαίωση τύπου Α’ και Βεβαίωση τύπου Β’).

13. Και αν κατά την έναρξη ισχύος του περιορισμού μετακινήσεων βρίσκομαι σε άλλο σημείο της Ελλάδας από τον τόπο μόνιμης κατοικίας μου και πρέπει να επιστρέψω; Θα μου επιτραπεί; Φυσικά, σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί και μια Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης, που λαμβάνεται ατελώς από τον ιστότοπο https://www.aade.gr/bebaiosi-katoikias-eidikis-hrisis, ή αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης εισοδήματος Ε1.

14. Σε ποιους δημόσιους χώρους δεν επιτρέπεται να πηγαίνω; Από τη Δευτέρα 23/3 δεν λειτουργούν και απαγορεύεται η παραμονή πολιτών σε παιδικές χαρές, χώρους εξωτερικής άθλησης, οργανωμένες μαρίνες, πάρκα και άλση.  

15. Η απαγόρευση κυκλοφορίας επηρεάζει τη λειτουργία όσων επιχειρήσεων έχουν μείνει ανοιχτές έως σήμερα με σχετική απόφαση του κράτους (π.χ. Σούπερ μάρκετ, φούρνοι, φαρμακεία, βενζινάδικα κοκ); Όχι. Η λειτουργία των επιχειρήσεων και των δημοσίων υπηρεσιών που έχουν μείνει ανοικτές συνεχίζεται κανονικά, λαμβάνοντας πλέον αυστηρά υπόψη τις οδηγίες για την κυκλοφορία των εργαζομένων από και προς αυτές. 

16. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα συνεχίσουν να λειτουργούν; Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λειτουργούν σε περιορισμένη συχνότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, διασφαλίζοντας επαρκή κίνηση ιδίως κατά τις ώρες κίνησης των εργαζομένων.  Ιδιωτικής χρήσεως οχήματα κυκλοφορούν για όλους τους λόγους-εξαιρέσεις που προβλέπονται παραπάνω μόνο με τον οδηγό και έως έναν επιβάτη.

17. Τι σημαίνουν τα νέα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας για τη λειτουργία του κράτους και των επιχειρήσεων; Το κράτος και ο παραγωγικός ιστός δεν παραλύουν. Συνεχίζουν να λειτουργούν με το αναγκαίο προσωπικό και με βάση τις οδηγίες που δίνουν οι διοικήσεις κάθε φορέα, υπό το αυστηρό όμως πλαίσιο κανόνων που θέτουν οι νέοι περιορισμοί στις μετακινήσεις μας.

18. Τι συμβαίνει με ειδικές ομάδες του πληθυσμού, όπως τοξικοεξαρτημένοι, Ρομά και άστεγοι; Με ειδική μέριμνα του οικείου δήμου ενημερώνονται με κάθε πρόσφορο μέσο οι πληθυσμοί Ρομά κάθε περιοχής, ώστε να παραμείνουν καθ’ όλο το διάστημα του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας εντός των καταυλισμών. Άστεγοι και τοξικοεξαρτημένα ανέστια άτομα μετακινούνται, με μέριμνα του δήμου, σε κατάλληλους δημοτικούς χώρους φιλοξενίας και τους παρέχεται κάθε δυνατή φροντίδα, συσσίτιο και περίθαλψη. Οι κοινωνικές υπηρεσίες/δομές των δήμων μεριμνούν για την κατ’ οίκον παράδοση του ημερησίου συσσιτίου σε δικαιούχους οργανωμένων συσσιτίων και δικαιούχους προγραμμάτων επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής (ΤΕΒΑ). Σε περίπτωση που ο δικαιούχος για οποιονδήποτε λόγο δεν είχε δηλώσει διεύθυνση διαμονής, αυτή δηλώνεται τηλεφωνικά από τον ίδιο στην αρμόδια υπηρεσία.

Δείτε σε βίντεο τις σχετικές ανακοινώσεις των υπουργών:

Δηλώσεις Χαρδαλιά

Δηλώσεις Πιερρακακη
Δηλώσεις Οικονόμου

Δηλώσεις Κοντοζαμάνη

Δηλώσεις Λιβάνιου


Διαβάστε επίσης:

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Ξεκίνησε το νέο μέτρο για τον κορωνοϊό - Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις

Κορωνοϊός - Απαγόρευση κυκλοφορίας: Άνοιξε η πλατφόρμα για την άδεια μετακίνησης

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Διευκρινίσεις από την Ομοσπονδία Ταξί για τα νέα μέτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (113)

Ali Oglou

Όποιος έχει βρώμικο μυαλό και θέλει να κάνει τρελίτσες, τσιλιμπουρδίσματα, τσαρλατανιές, παρανομίες και άλλα τέτοια χαρούμενα, είναι εκείνος που δεν θέλει και το τσιπάκι!

Ρουφάτε και έρχεται.

Να πω και την δική μου άποψη. Ένας μυρμηγκοφάγος! Σοβαρά ε;; Κατέστρεψε τον πλανήτη ξαφνικά ένας μερμηγκοφάγος. Προσωρινά τέλος στην δημοσιονομική πειθαρχία oι χώρες μπορούν να ανοίξουν τα ταμεία τους!! Χρυσές δουλειές περιμένει το ΔΝΤ την παγκόσμια τράπεζα... τους Νεοταξίτες!! Φάτε σανό αγαπούλες τελειώσανε την οικονομία του πλανήτη η Bilderberg, ακονίζουνε τα μαχαίρια. Κάθε λίγα χρόνια θα βαπτίζουμε την απλή γρίπη σε Covid H1N1 H5N1 H7N9 EBOV MERS SARS η γρίπη των πτηνών των χοίρων των τρελών αγελάδων των εξωγήινων να βαράτε εμβόλια κάθε λίγα χρόνια να τα μαζεύετε μέσα σας να γίνουνε σούπα. Ένα χρόνο θα διαρκέσει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Γερμανία, εκτιμά ο Κρίστιαν Ντρόστεν, επικεφαλής του Ινστιτούτου Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charite του Βερολίνου και σύμβουλος της κυβέρνησης! Καλώς ήρθατε στην ΝΕΑ ΤΑΞΗ και στην πρόβα τζενεράλε. Θα ζείτε μέσα στον τρόμο. Υπάρχει για αυτά που ζούμε τώρα βιβλίο του 80 που λέει ακριβώς τι γίνεται σήμερα. Αυτή ήτανε η δική μου άποψη. Κάποιοι τα λέγανε και κορόιδευαν, ακόμα το κάνουν αλλα μάγκες όταν θα καταλάβει το μικρό σας μυαλό τι γίνετε θα είναι πάρα πολύ αργά. Καλό απόγευμα και δείτε τους λάθρο που βάζουν στην ενδοχώρα όσο εσείς είστε κλεισμένοι και τα ΜΜΕ τουμπεκί ψιλοκομμένη. Antios.

Ali Oglou

Το ότι η καραντίνα θα κρατήσει έναν χρόνο (το λιγότερο), το έχω γράψει εγώ πολύ πριν τους ειδικούς. Μακάρι να γίνει έτσι.

Ξύπνα Έλληνα.

Το τσιπάκι για αυτό τον λόγο θα μπουν στο μέλλον. Το πάνε σιγά σιγά Θα πούνε στον κόσμο αντί να γράφεις σε χαρτάκια και να στέλνεις sms βάλε το chipaki και θα κυκλοφορείς ελεύθερα. Μετά θα σταματήσει το χαρτάκι και το sms και όποιος δεν έχει chipaki θα μένει στο σπίτι γιατί θα είναι δημόσιος κίνδυνος. Θα βλέπουν που πας και για χέσιμο. Ήδη ο κόσμος τρελάθηκε σε λίγο θα ζητάνε και αίμα. Μειώθηκαν οι θάνατοι από απλή γρίπη γιατί τους βαπτίζουν covid. Ξύπνα Έλληνα.

Thanasis

Άν λέω άν ... αρχίζει να "τρέχει" παγκοσμίως ένα τέτοιο σενάριο δέν νομίζω να μπορούμε να κάνουμε τίποτα ... και τί μας το λές δηλαδή για τρομάξουμε ή να βάλουμε τα κλάματα ;; .. Τα γνωστά σενάρια περί παγκόσμιας συνομωσίας ( ΠΧ The Eyes of Darkness Dean Koontz ... Event 201 ... Q .. και άλλα... ) τα γνωρίζουν όσοι δεν κοιμώμαστε όρθιοι ακούγωντας τα απο-κομματα της Ελλάδας ... Παρ' όλα αυτά όταν κάποιο από αυτά τα άποκόμματα μαριονέτες που έχουμε πέρνει κάποιες "σωστές" για την χρονική στιγμή πάντα αποφάσεις αν έχουμε κάτι μέσα στο κρανίο μας μάλλον πρέπει να τις εφαρμόζουμε ... Μπορεί να έχεις κάποιο δίκιο .. αλλά εγώ προσωπικά δέν πρόκειτε να τρομάξω .. να είσαι σίγουρος ότι θα επιβιώσω ...

Logic

Με τέτοια γιδοπρόβατα για πολίτες, θα πεθάνει πολύς κόσμος.Σχεδόν κανένας δεν σέβεται την κατάσταση που έχει προκύψει, όλοι οι ανεγκέφαλοι βγαίνουν έξω και συμπεριφέρονται λες και έχουμε πάρτι, λες και η ζωή του άλλου ανθρώπου είναι ιδιοκτησία τους για να την παίζουν στα ζάρια.ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ!

Thanasis

Τι να γίνει έτσι έπρεπε να γίνει έξ αρχής κατ' ευθείαν ... Διότι ώς συνήθως στην Ελλάδα μας κυβερνάει μόνο η μαλακία που έχουμε στο ανύπαρκτο μυαλό μας και δέν ακούμε κανέναν , μόνο ότι λέει το ξερό μας αγύριστο κεφάλι ... Τί πρέπει να γίνει δηλαδή να αρχίσουν να κάνουν βόλτες τα φέρετρα για να ξυπνήσουμε ... Τσάμπα βέβαια γράφω την άποψη μου δυστυχώς οι συμπολίτες μας με iq ραδικού δέν πρόκειτε ποτέ να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης τους στον αιώνα τον άπαντα .... Λοβοτομή forever λέμε ...

ΚΑΡΑΝΤΊΝΑ

Ποιο σκληρά μέτρα.. τι είναι αυτά;;για μερικούς στα μεγάλα αστικά κέντρα υποφέρουμε όλοι..Αφού ρε γίδια κάθεστε στο πληκτρολόγιο τώρα σας ήρθε να βγείτε στα πάρκα και τις παραλίες...ΚΑΥΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΌΡΕΥΣΗ ...

FGX1

Εντωμεταξύ διάβασα ξαφνικά 600 λάθρο αποβιβάστηκαν με πλοίο στην Καβάλα και τους πάνε Σέρρες. Και λεωφορεία με 100 άτομα στην Καβάλα. Μια χαρά βόλεψε το μέτρο. Τα ΜΜΕ από το πρωί μέχρι το βράδυ πλύση εγκεφάλου. Μια χαρά.

Μην ξεχάσετε στις εκλογές να τους επιβραβύσετε

Ζώα, μηχανικοί, φάτε Στασινό και Κούλη. Να σας δω με -5% η Γερμανία που θα ζητήσετε δουλειά. Στη Β. Κορέα, μηχανικάρες.

Ούτε ΝΔ ούτε ΣΥΡΙΖΑ

Το ότι όποιος επισημαίνει προβλήματα και λάθη είναι ανθέλληνας, βρωμιαρης αριστερός, απλυτος και άλλα τέτοια ωραία να το κοιτάξετε.

sweppy

μια χαζη ερωτηση.εργαζομενοι που πρεπει να αφησουν τα παιδια τους καπου πως θα τα μεταφερουν αφου επιτρεπεται μεχρι 2 ανα αυτοκινητο.απλη ερωτηση μια και υπαρχουν ακομη εργαζομενα ζευγαρια με παιδια.δηλαδη αυτους τους τιμωρουμε?πρεπει ολοι υποχρεωτικα να εχουν βοηθεια στην ιδια γειτονια η στην ιδια πολη?η απλα μας ειανι αδιαφορο?

Κρίσιμα ερωτήματα (πολύ σημαντικά)

1) Με όλες αυτές τις κοντινές επαφές αστυνομικών με πολίτες δεν διασπείρεται ο ιός; (περισσότερο από το να είναι 10 άτομα σε μια πλατεία διασκορπισμένα...); Μη μου πείτε τη βλακεία για τη μάσκα, στις 100 επαφές τι να σου κάνει η μάσκα... Κορονοϊο μπορεί να έχει ένας αστυνομικός και να μην το ξέρει ( που σου αγγίζει και το χαρτάκι...) 2) Το κόστος όλη αυτής της εξόδου των αστυνομικών στους δρόμους και τόσων ελέγχων δεν θα μπορούσε να είχε δοθεί στο σύστημα υγείας;....

Ali Oglou

Θα μπορούσε να είχε δοθεί στο σύστημα υγείας, εάν δεν ψήφιζες σοσιαλισμό εδώ και πολλά χρόνια. Τι να το κάνω το σύστημα υγείας αν δεν μπορώ να απολαμβάνω μπουζούκια κάθε βράδυ; Χίλιες φορές σοσιαλισμός λοιπόν.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης