Κορωνοϊός - Κοζάνη: Αγωνία και φόβος στα χωριά - Στο νοσοκομείο ηλικιωμένη με συμπτώματα

Κορωνοϊός - Κοζάνη: Αγωνία και φόβος στα χωριά - Στο νοσοκομείο ηλικιωμένη με συμπτώματα

Μετά τα κρούσματα κορωνοϊού Δαμασκηνιά και Δραγασιά βρίσκονται για τέταρτη ημέρα σε καραντίνα

kozanikoronoios
Την ώρα που η Ελλάδα καταγράφει τον έκτο νεκρό από κορωνοϊό ο οποίος βρισκόταν στο νοσοκομείο της Καστοριάς, κορυφώνεται η αγωνία των κατοίκων των χωριών του νομού Κοζάνης, Δαμασκηνιά και Δραγασιά, που βρίσκονται για τέταρτη ημέρα σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού διαμερίσματος Δαμασκηνιά, κ. Παύλο Τζάνα, οι κάτοικοι του χωριού όπου αναμεσά τους βρίσκονται γυναίκες και παιδιά, είναι φοβισμένοι με τις εξελίξεις του ιού και παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών και των ψυχολόγων. Σύμφωνα με τον κ. Παύλο Τζάνα, χτες το βράδυ μια ηλικιωμένη γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με συμπτώματα κορωνοϊού.

«Χτες το βράδυ χρειάστηκε να μεταφέρουμε με ασθενοφόρο που έχει διαμορφωθεί για να μεταφέρει ασθενείς με κορωνοϊό, μια ηλικωμένη γυναίκα που παρουσίασε συμπτώματα του ιού και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Στο χωριό το δικός μας υπάρχουν τρεις οικογένειες με παιδιά και οι υπόλοιποι είναι ηλικιωμένοι. Υπάρχει ο φόβος και η αγωνία αλλά κάνουν υπομονή, είναι κλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους κι ακολουθούν τις οδηγίες. Προσπαθούμε να το περιορίσουμε κι εμείς από την πλευρά μας» λέει στο protothema.gr ο Παύλος Τζάνας.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Βοϊου, κ. Χρήστο Ζευκλή, οι υπάλληλοι του Δήμου εισέρχονται στα δύο χωριά με ειδική προστατευτική στολή και αφήνουν τη σακούλα με τις προμήθειες στην εξώπορτα του κάθε σπιτιού. Οι ιδιοκτήτες που έχουν ενημερωθεί από πριν, αφήνουν στο ίδιο σημείο τα χρήματα μέσα σε πλαστική σακούλα. Γίνεται ένα δρομολόγιο την ημέρα, ενώ το αυτοκίνητο του Δήμου, κάθε φορά που ολοκληρώνει την αποστολή του, απολυμαίνεται με το πρωτόκολλο που έχει οριστεί από τον ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο ΒοΪου οι γιατροί, οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί που έχουν οριστεί από το Κέντρο Υγείας Τσοτυλίου είναι σε καθημερινή επαφή με τους κατοίκους των δύο χωριών.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Έκτος νεκρός από τον ιό

Φάρμακα για τον κορωνοϊό: Τα ενθαρρυντικά νέα από τις έρευνες και το ελληνικό «οπλοστάσιο» κατά του ιού

Κορωνοϊός - Ιταλία: Δείτε το βίντεο-σοκ με το στρατιωτικό κονβόι που μεταφέρει πτώματα στο Μπέργκαμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης