Κύπρος: Συνεχείς οι αφίξεις μεταναστών - Πάνω από 200 έφτασαν σε τρεις μόνο ημέρες

Κύπρος: Συνεχείς οι αφίξεις μεταναστών - Πάνω από 200 έφτασαν σε τρεις μόνο ημέρες

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι αφρικανικής καταγωγής - Σκάφος μεταναστών εντοπίστηκε από ραντάρ να πλέει στις ελεύθερες περιοχές Αμμοχώστου

metanastes_kypros
Από διάφορες αφύλακετες διαβάσεις στην πράσινη γραμμή εισήλθαν στις ελέυθερες περιοχές της Κύπρου 223 μετανάστες, τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με πηγές του κυπριακού υπουργείου Εσωτερικών, 70 μετανάστες πέρασαν από την πράσινη γραμμή την Παρασκευή και εμφανίστηκαν το Σάββατο στην Υπηρεσία Αλλοδαπών, ζητώντας πολιτικό άσυλο.

Ακόμη 153 άτομα, τα οποία εισήλθαν επίσης στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας από την πράσινη γραμμή, παρουσιάστηκαν την Τρίτη και ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι εξ’ αυτών είναι Αφρικανικής καταγωγής.

Η Αστυνομία στο πλαίσιο των επαφών που έχει με τους αιτητές ασύλου, προσπαθεί να διερευνήσει από ποιες εισόδους εισήλθαν και ποιοι είναι οι συνεργάτες τους.

Παράλληλα, σκάφος μεταναστών εντοπίστηκε σήμερα από ραντάρ, να πλέει στις ελεύθερες περιοχές Αμμοχώστου και συγκεκριμένα ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο.

Στην άσπρη βάρκα περίπου 15 μέτρων, η οποία παρακολουθείτο από την ακτοφυλακή, επέβαιναν περίπου 50 άτομα.

Το σκάφος οδηγήθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο στον Πρωταρά όπου θα δοθεί βοήθεια στους μετανάστες και θα γίνει καταγραφή των στοιχείων τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης