Ηράκλειο: Οκτώ συλλήψεις για μεγάλη ζωοκλοπή που έγινε το 2018

Ηράκλειο: Οκτώ συλλήψεις για μεγάλη ζωοκλοπή που έγινε το 2018

Η αναζήτηση των κλεμμένων ζώων απέβη άκαρπη

provata_ar
Σαρωτική επιχείρηση εκτελέστηκε από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου, της Ο.Π.Κ.Ε. και των Τ.Α.Ε. Ηρακλείου και Μεσσαράς σε σπίτια και ποιμνιοστάσια σε περιοχές του Δήμου Γόρτυνας και του Δήμου Φαιστού, για την σύλληψη των δραστών μεγάλης ζωοκλοπής που είχε γίνει πριν από ενάμισι χρόνο!

Ήταν 28 Αυγούστου του 2018, όταν άγνωστοι εισέβαλαν στο ποιμνιοστάσιο ενός 34χρονου κτηνοτρόφου σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας και άρπαξαν 150 πρόβατα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Η προανάκριση δεν σταμάτησε ποτέ και τελικά οδήγησε στην ταυτοποίηση τεσσάρων Ελλήνων ηλικίας 20, 24, 25 και 52 χρόνων ως δραστών της ζωοκλοπής.

Το αδίκημα δεν ήταν αυτόφωρο, ωστόσο οι αστυνομικοί οργάνωσαν επιχείρηση για έρευνες στις ιδιοκτησίες των τεσσάρων δραστών και άλλων τεσσάρων συγγενικών τους προσώπων ηλικίας 24 ως 54 χρόνων, μήπως και βρεθούν τα κλεμμένα ζώα. Τα πρόβατα είχαν, βέβαια, κάνει… φτερά μετά από ενάμισι χρόνο, ωστόσο κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής, πέντε μαχαίρια, 12 φυσίγγια και μια κροτίδα.

Έτσι, συνελήφθησαν τα συνολικά οκτώ άτομα που κατηγορούνται κατά περίπτωση για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, περί ειδών πυροτεχνίας και της αστυνομικής διάταξης για τις ζωοκλοπές, ενώ για τους τέσσερις από αυτούς σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ζωοκλοπής.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης