Έρευνα για το βίντεο με μαθητή να «τραμπουκίζει» καθηγήτρια για μια απουσία
Κεραμέως: Τέτοια περιστατικά δεν έχουν θέση στα σχολεία - Πρόεδρος ΟΛΜΕ στον ΘΕΜΑ 104,6: Δεν είναι απλά και εύκολα τα πράγματα για τους εκπαιδευτικούς όπως πιστεύουν αρκετοί
Συναγερμό έχει σημάνει στο υπουργείο Παιδείας και την εκπαιδευτική κοινότητα το βίντεο στο οποίο απεικονίζεται μαθητής σε ΕΠΑΛ να «τραμπουκίζει» καθηγήτριάτου, προκειμένου εκείνη να του σβήσει μία απουσία.
«Περιστατικά βίας κάθε μορφής δεν έχουν θέση στα σχολεία μας» διεμήνυσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία ζήτησε έρευνα προκειμένου «να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα, εφόσον επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του (σ.σ. του βίντεο)».
Για «πολύ λυπηρό γεγονός» έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος επισημαίνοντας ότι το τελευταίο διάστημα «έχουν καταγραφεί επιθέσεις όχι μόνο λεκτικές» σε βάρος εκπαιδευτικών.
«Το ζήτημα είναι ευρύτερο και μας προβληματίζει πάρα πολύ διότι θεωρούμε ότι απάδει της ελληνικής πραγματικότητας. Τέτοια γεγονότα δεν πρέπει να γίνονται» πρόσθεσε ο κ. Τσούχλος επισημαίνοντας ότι «μπορεί να υπάρχουν και άλλα γεγονότα που δεν έχουν φτάσει στη δημοσιότητα».
«Δεν είναι απλά και εύκολα τα πράγματα για τους εκπαιδευτικούς όπως πιστεύουν αρκετοί λόγω κοινωνικού αυτοματισμού» κατέληξε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς
Στο IST College, η καλλιέργεια των ταλέντων, η ενθάρρυνση της ανεξάρτητης σκέψης και η δημιουργικότητα δίνουν στους φοιτητές και τις φοιτήτριες τα εφόδια για την μελλοντική επαγγελματική τους πορεία στον σύγχρονο κόσμο.
Στην εποχή των συνδυαστικών προγραμμάτων, οι καταναλωτές δεν αναζητούν απλώς χαμηλότερες χρεώσεις, αλλά ολοκληρωμένες προτάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα και τους κάνουν να νιώθουν ότι βρίσκονται στο επίκεντρο της εξυπηρέτησης.