Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου: Σε εξέλιξη τα σχέδια ανασυγκρότησης

Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου: Σε εξέλιξη τα σχέδια ανασυγκρότησης

Ο δήμαρχος Διστόμου συνομίλησε με τον Πρόεδρο της ΒουλήςΤο επόμενο βήμα είναι να προετοιμαστεί η σχετική προγραμματική σύμβαση με τον δήμο για την ολοκλήρωση του έργου

βουλη_τασουλας
Τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα επισκέφθηκε την Παρασκευή ο δήμαρχος Διστόμου, Αράχωβας, Αντίκυρας, Γιάννης Σταθάς. Συνομίλησαν για το θέμα της αναβάθμισης του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου, που ανήκει στον δήμο.

Ο Γιάννης Σταθάς, που συνοδευόταν από τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Μουσείου, Χρήστο Παπανικολάου και Λουκά Δημάκα, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για τον χαρακτήρα, την μορφή και την επισκεψιμότητα του μουσείου καθώς και τη σημασία που έχει στη διατήρηση της μνήμης και τη διεκδίκηση για δικαιοσύνη και αποζημίωση.

Στη συνάντηση έγινε ανασκόπηση για το πώς έχουν μέχρι στιγμής τα πράγματα σε σχέση με την ανασυγκρότηση του μουσείου όπως αυτή είχε δρομολογηθεί από τον προηγούμενο Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, καθώς και την προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο μουσείο, για στήριξη της όλης προσπάθειας.

Το επόμενο βήμα, όπως ανέφερε ο Κωνσταντίνος Τασουλας στον Γιάννη Σταθά, είναι, παράλληλα με την ολοκλήρωση της μελέτης που κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής, να προετοιμαστεί η σχετική Προγραμματική Σύμβαση με τον δήμο για την ολοκλήρωση του έργου σε επιστημονικό και τεχνικό - κατασκευαστικό επίπεδο.

Πρόθεση και των δυο πλευρών είναι η σύμβαση να υπογραφεί το συντομότερο δυνατό στην έδρα του Μουσείου, στο Δίστομο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης