Ηλεία: Έφυγε για 10 μέρες και άφησε τον σκύλο στο μπαλκόνι - Γείτονες και πυροσβέστες έσωσαν το ζώο

Ηλεία: Έφυγε για 10 μέρες και άφησε τον σκύλο στο μπαλκόνι - Γείτονες και πυροσβέστες έσωσαν το ζώο

Ανέβηκε στην Αθήνα και άφησε το σκυλί μόνο του στο μπαλκόνι χωρίς καν τα απαραίτητα - Το ζώο είχε πληγές σε όλο του το σώμα και ήταν εμφανώς υποσιτισμένο 

ileia1
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην τοπική κοινότητα του χωριού Κολίρι στην Ηλεία ένα περιστατικό εγκατάλειψης ζώου από την ιδιοκτήτριά του στο μπαλκόνι του σπιτιού της για περισσότερες από δέκα ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, η γυναίκα απουσιάζε στην Αθήνα και είχε εγκαταλείψει το ζώο χωρίς καν τα απαραίτητα στο μπαλκόνι της διώροφης κατοικίας μέσα στο κρύο. Το μεσημέρι της Παρασκευής έγινε γνωστό το περιστατικό, όταν η Πυροσβεστική δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία και έσπευσε στο σημείο μαζί με την Αστυνομία για να σώσουν και να φροντίσουν το άτυχο ζώο.

Το σκυλί όπως αποδείχθηκε είχε τεράστια ανάγκη από ιατρική περίθαλψη, όντας άρρωστο και υποσιτισμένο. Το ζώο βρισκόταν σε άγρια κατάσταση και είχε πληγές σε αυτιά και κορμί, με το μεγαλύτερο μέρος του τριχώματός του να έχει φύγει και να είναι υποσιτισμένο σε τέτοιο βαθμό που τα οστά και τα κόκκαλά του ήταν ορατά.
ileia2

Το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου, λαμβάνοντας την αναφορά από τους ανθρώπους του, προχώρησε σε αυτεπάγγελτη μήνυση και σχηματίστηκε δικογραφία για εγκατάλειψη ζώου σε σπίτι. Οι πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο, ενημέρωσαν από πλευράς τους όλα όσα έκαναν προκειμένου το τετράποδο να λάβει τη φροντίδα που πρέπει. Με σκαλωσιά ανέβηκαν στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου, βλέποντας πως το ζώο δεν είχε νερό και φαγητό και πατούσε επάνω στις ακαθαρσίες του. Επιπλέον, το ζώο δεν διέθετε κατάλυμα στο μπαλκόνι, με τις θερμοκρασίες τις τελευταίες μέρες να αγγίζουν ακόμα και τους -3 βαθμούς Κελσίου.

Κλείσιμο
Πηγή: www.patrisnews.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης