Κουκάκι: Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες για αστυνομική βία - «Πόλεμος» από τον ΣΥΡΙΖΑ με... πλαστικές σφαίρες

Κουκάκι: Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες για αστυνομική βία - «Πόλεμος» από τον ΣΥΡΙΖΑ με... πλαστικές σφαίρες

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες - Στο αυτόφωρο σήμερα οι εννέα κατηγορούμενοι - Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ να βάζει στο στόχαστρο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

koukaki0
Η Δικαιοσύνη παίρνει πλέον το λόγο επί των καταγγελιών για υπέρμετρη αστυνομική βία, αλλά και κατάλυση του κράτους Δικαίου στη διαδικασία που κατέληξε με τη σύλληψη του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και των δύο γιων του στην οδό Ματρόζου, στο Κουκάκι, αλλά και οι καταγγελίες για χρήση πλαστικών σφαιρών από την αστυνομία με αποτέλεσμα τον τραυματισμό συλλειφθείσας.

Η υπόθεση έχει ξεσηκώσει πολιτική θύελλα με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιτίθεται στην κυβέρνηση και να στοχοποιεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, σε βαθμό που πέραν των ανακοινώσεων, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπως ο Πάνος Σκουρλέτης, να δίνουν το παρών σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ, χθες το απόγευμα, με πρωτοβουλία της νεολαίας του κόμματος, όπου υπήρχαν πλακάτ με σύνθημα για παραίτηση του υπουργού.

4988087
4988079


Κλείσιμο
Εναντίον των συνολικά εννέα συλληφθέντων στη διάρκεια της τριπλής αστυνομικής επιχείρησης ο εισαγγελέας άσκησε χθες δίωξη για πλημμεληματικές κατηγορίες και τους παρέπεμψε στο αυτόφωρο απ' όπου πήραν αναβολή για σήμερα και στο μεταξύ αφέθηκαν ελεύθεροι.

Παρουσία τριών εισαγγελέων οι έρευνες

Οι καταγγελίες για αστυνομική βία, όμως, προκάλεσαν την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, ο οποίος ζήτησε να διενεργηθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αληθεύουν οι καταγγελίες και αν έχει διαπραχθεί αδικημα. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά τα καταγγελθέντα, στη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων ήταν παρόντες τρεις εισαγγελείς, παρουσία των οποίων έγιναν οι οι κατ' οίκον έρευνες.

Χθες το βράδυ είδε το φως της δημοσιότητας (από την τηλεόραση του Open) ηχητική καταγραφή του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, την ώρα που είχε ακινητοποιηθεί μαζί με τους γιους του στην ταράτσα του σπιτιού τους και τους είχαν περαστεί χειροπέδες. Ο σκηνοθέτης ακούγεται λέει «γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς». Στην ηχητική καταγραφή ακούγεται καθαρά η φωνή του κ.Ινδαρέ, αλλά καμία φωνή αστυνομικού. Λίγο αργότερα χθες, περισσότεροι από τετρακόσιοι εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού και δημοσιογραφικού χώρου δημοσιοποίησαν κείμενο συμπαράστασης με τις υπογραφές τους.


Αποκλειστικό : Η στιγμή της σύλληψης του σκηνοθέτη - Κεντρικό Δελτίο 19/12/2019 | OPEN TV



«Πόλεμος» με... πλαστικές σφαίρες

Σφοδρή αντιπαράθεση όμως, προκάλεσε και η καταγγελία του Γιάννη Ραγκούση από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι 28χρονη που συνελήφθη στην κατάληψη της οδού Παναιτωλίου είχε τραυματισθεί από πλαστική σφαίρα. Μάλιστα, επικαλέστηκε και δημοσιοποίησε απόσπασμα από το βιβλίο που τηρείται στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε η γυναίκα, όπου όμως, δεν αναγράφεται ότι οι γιατροί διαπίστωσαν πως είχε χτυπηθεί πράγματι από πλαστική σφαίρα, αλλά γίνεται καταγραφή για «αναφερόμενο» τραυματισμό από πλαστική σφαίρα. Στην καταγγελία απάντησε η Αστυνομία υποστηρίζοντας ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν πλαστικές σφαίρες, αλλά ελαστικές μπάλες, με δύναμη μικρότερη της γροθιάς και βελενεκές περίπου δεκαπέντε μέτρων.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση και μέσω ανακοίνωσης μίλησε για βαφτίσια: Ότι δηλαδή, η ΕΛΑΣ βάφτισε τις πλαστικές σφαίρες και τις έκανε «πλαστικές μπάλες». Μεταξύ άλλων ανέφερε η αξιωματική αντιπολίτευση: Εάν οι χειρισμοί τους δεν ήταν επικίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών, θα ήταν απλά γελοίοι.

Η αντισυνταγματική εισβολή σε σπίτι του σκηνοθέτη κ. Ινδαρέ χωρίς εισαγγελική παραγγελία, ο ξυλοδαρμός του ίδιου και των παιδιών του μέσα στο σπίτι τους και οι πυροβολισμοί με πλαστικές σφαίρες στο ψαχνό, τελικά δεν είναι ψέματα, όπως ισχυρίστηκε για να εξαπατήσει με άθλιο τρόπο τον κ. Αλιβιζάτο ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Οι κκ Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης έχουν καταστρατηγήσει τους θεμελιώδεις κανόνες του κράτους δικαίου και του Συντάγματος».

Άμεση ήταν και η απάντηση από την πλευρά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που με τη σειρά του εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λέει ψέματα, ότι τα ερωτήματα που θέτει είναι απαντημένα από την πρώτη μέρα που διατυπώθηκαν οι καταγγελίες, για να καταλήξει ότι «Το μόνο αμείλικτο στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εμμονή στη στήριξη της ανομίας. Τελικά όσοι πετάνε τούβλα και μολότοφ έχουν μόνο δικαιώματα και είναι υπεράνω του νόμου;»


Καταληψίες: Όλο το σπίτι ήρθε στο κεφάλι τους

Ενδιαφέρον πάντως, είχε και το κείμενο που αναρτήθηκε σε αντιεξουσιαστικό σάιτ χθες το πρωί -και ενώ είχαν προηγηθεί καταδρομικού τύπου επιθέσεις με χαρακτήρα αντιποίνων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με βανδαλισμούς καταστημάτων και τραπεζών- στο οποίο κείμενο οι συντάκτες περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο υποδέχθηκαν τους αστυνομικούς στην κατάληψη της οδού Ματρόζου: «Αφού οχυρώσαμε το σπίτι, ξεκινήσαμε άμεσα τη σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής. Έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, κοτρώνες, μπογιές, πυροσβεστήρες, όλο το σπίτι ήρθε στο κεφάλι τους. Αυτοί απάντησαν πυροβολώντας και τραυματίζοντάς μας με πλαστικές σφαίρες όπως και με κρότου λάμψης στο εσωτερικό του σπιτιού»,γράφουν.

18122019parousiasi001


«Εγκριση» από τους πολίτες

Την ώρα, πάντως, που η αξιωματική αντιπολίτευση σηκώνει τους τόνους της αντιπαράθεσης υιοθετώντας τις καταγγελίες για αστυνομική βία, οι πολίτες «εγκρίνουν» την κυβερνητική πολιτική για την ασφάλεια, όπως φαίνεται στη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάσθηκε χθες το βράδυ στην τηλεόραση του Σκάι: Το 54% των ερωτηθέντων απαντά ότι οι αποφάσεις και οι ενέργειες της κυβέρνησης στον τομέα της Ασφάλειας κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, έναντι του 35% που απαντά ότι κινούνται σε λανθασμένη, ενώ το 11% δεν παίρνει θέση και δεν απαντά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης