Κουκάκι: «Πλαστικές σφαίρες» στον πόλεμο κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

Κουκάκι: «Πλαστικές σφαίρες» στον πόλεμο κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

Οξεία αντιπαράθεση ανάμεσα στην αξιωματική αντιπολίτευση και   το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τις καταγγελίες ότι υπήρξε υπέρμετρη αστυνομική βία στις χθεσινές επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων στο Κουκάκι - To μόνο ερώτημα που απομένει είναι η εμμονή στη στήριξη της ανομίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντά ο  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

pragmata-arthro
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση για την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στο Κουκάκι, μετά τις καταγγελίες για αστυνομική βία, ιδιαίτερα σε βάρος των τριών μελών της οικογένειας Ινδαρέ που έχουν συλληφθεί και οδηγήθηκαν νωρίτερα μαζί με τους άλλους έξι συλληφθέντες στον εισαγγελέα.  Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βάφτισε τις πλαστικές σφαίρες ως ελαστικές μπάλες και έθεσε μια σειρά από ερωτήματα, με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να περνά στην αντεπίθεση και να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ψεύδεται, καλώντας παράλληλα τα στελέχη του κόμματος «να συνέλθουν». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δια του Γιάννη Ραγκούση κατηγόρησε το πρωί την αστυνομία ότι έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών από τις οποίες τραυματίσθηκε μία γυναίκα, η οποία συνελήφθη στην κατάληψη της οδού Παναιτωλίου. Η ΕΛΑΣ απάντησε ότι δεν χρησιμοποίησε πλαστικές σφαίρες, αλλά ελαστικές μπάλες με δύναμη μικρότερη της γροθιάς και βεληνεκές περίπου δεκαπέντε μέτρων. Μετά από αυτή την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε και υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ επιβεβαιώνει αυτό που προσπάθησε να κρύψει ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Μητσοτάκης, αλλά κατήγγειλε από το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή η ΕΛ.ΑΣ έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών τις οποίες όμως ονομάζει «ελαστικές μπάλες». Εάν οι χειρισμοί τους δεν ήταν επικίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών, θα ήταν απλά γελοίοι».

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λέει και πάλι ψέμματα. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στα ερωτήματα που θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση οι απαντήσεις «είναι απλές και έχουν ήδη δοθεί».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ακολουθεί:




Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πάλι ψέματα. Στα υποτίθεται αμείλικτα -όπως πομπωδώς τα χαρακτηρίζει- ερωτήματα που θέτει σήμερα με ανακοίνωση του, οι απαντήσεις είναι απλές και έχουν ήδη δοθεί.

1. Το είπαμε από χθες. Στην επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης στη Ματρόζου η εισαγγελέας ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή στις 6:30 το πρωί. Υπογράφει δυο εκθέσεις. Μια για κατ’ οίκον έρευνα σε διπλανή της κατάληψης οικία και μια για το κτήριο της κατάληψης. Παρόντες ήταν εισαγγελικοί λειτουργοί και στις άλλες δυο εκκενώσεις. Συμπέρασμα. Η παραβίαση ασύλου σε ταράτσες ή ισόγεια δεν υπάρχει, δεν υπήρξε, είναι γκεμπελικό εφεύρημα ΣΥΡΙΖΑ.

2. Για τη χρήση ελαστικού σφαιριδίου και όχι πλαστικής σφαίρας, όπως ψευδώς υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δόθηκαν ήδη απαντήσεις από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Αλλά για να μην εκπλήσσεται δήθεν το κόμμα αυτό, σημειώνουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει στη διάθεση της τα ίδια υλικά και μέσα που είχε και επί των ημερών διακυβέρνησης του.

Το μόνο αμείλικτο λοιπόν στις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι η εμμονή στη στήριξη της ανομίας. Τελικά όσοι πετάνε τούβλα και μολότοφ έχουν μόνο δικαιώματα και είναι υπεράνω του νόμου;

Ας συνέλθουν.


Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:


Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ επιβεβαιώνει αυτό που προσπάθησε να κρύψει ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Μητσοτάκης, αλλά κατήγγειλε από το πρωί ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δηλαδή η ΕΛ.ΑΣ έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών τις οποίες όμως ονομάζει «ελαστικές μπάλες».

Εάν οι χειρισμοί τους δεν ήταν επικίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών, θα ήταν απλά γελοίοι.

Η αντισυνταγματική εισβολή σε σπίτι του σκηνοθέτη κ. Ινδαρέ χωρίς εισαγγελική παραγγελία, ο ξυλοδαρμός του ίδιου και των παιδιών του μέσα στο σπίτι τους και οι πυροβολισμοί με πλαστικές σφαίρες στο ψαχνό, τελικά δεν είναι ψέματα, όπως ισχυρίστηκε για να εξαπατήσει με άθλιο τρόπο τον κ. Αλιβιζάτο ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Οι κκ Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης έχουν καταστρατηγήσει τους θεμελιώδεις κανόνες του κράτους δικαίου και του Συντάγματος. Επιβεβαιώνουν πως είναι μια αναξιόπιστη, ακραία δεξιά κυβέρνηση σε πανικό, που δεν σέβεται ούτε το Σύνταγμα, ούτε τους πολίτες και ούτε φυσικά την ασφάλειά τους.


Ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανακοίνωσή του αντέδρασε στα όσα είχε κάνει νωρίτερα γνωστά η ΕΛΑΣ και απαντούσε στις πληροφορίες για τον τραυματισμό γυναίκας που συνελήφθη στην κατάληψη της οδού Παναιτωλίου. Ειδικότερα η αστυνομία ανέφερε:

Σχετικά με αναφορές σε Μ.Μ.Ε. για τραυματισμό με πλαστική σφαίρα ημεδαπής γυναίκας, η οποία συνελήφθη κατά τη διάρκεια της χθεσινής επιχείρησης για την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου στην οδό Παναιτωλίου, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

είναι απολύτως ψευδές ότι η συλληφθείσα χτυπήθηκε από πλαστική σφαίρα,
η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της επικινδυνότητάς τους, δεν χρησιμοποιεί πλαστικές σφαίρες,
σε επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται σε χώρους, όπου είναι επικίνδυνη η χρήση χημικών, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τις ειδικές δυνάμεις, που διαθέτουν ανάλογη εκπαίδευση, συσκευές τύπου Manuhrin , οι οποίες εκτοξεύουν μικρές ελαστικές μπάλες (περίπου μεγέθους πινγκ πονγκ), με βεληνεκές περίπου (15) μέτρα και δύναμη μικρότερη από μιας γροθιάς.
Στη χθεσινή επιχείρηση, στην οδό Παναιτωλίου, έγινε περιορισμένη χρήση του εξοπλισμού αυτού, λόγω της σφοδρής επίθεσης που δέχθηκαν οι αστυνομικοί, με ρίψη πετρών, τούβλων, μεταλλικών κλπ αντικειμένων, από τις οποίες τραυματίστηκε ένας αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων.

Για τα συμβάντα των χθεσινών καταλήψεων έχει ξεκινήσει η προανακριτική διαδικασία από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, στο πλαίσιο της οποίας διερευνώνται όλες οι μαρτυρίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης