Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Δορυφόρος αποτύπωσε τις καταστροφικές πλημμύρες στην Κινέτα

Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Δορυφόρος αποτύπωσε τις καταστροφικές πλημμύρες στην Κινέτα

Η φωτογραφία αποκαλύπτει την αλλαγή του χρώματος της επιφάνειας της θάλασσας από τις απορροές των χειμάρρων στην περιοχή, ενώ διακρίνονται και οι καμένες εκτάσεις στην Κινέτα από τη μεγάλη πυρκαγιά του Ιουλίου του 2018

map_ar
Την Κινέτα φωτογράφισε ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2, ο οποίος πέρασε τη Δευτέρα πάνω από την Ελλάδα μετά το πέρασμα του μετώπου της κακοκαιρίας «Γηρυόνης», που προκάλεσε πλημμύρες στη Δυτική Αττική και στην Ανατολική Κορινθία.

Η φωτογραφία αποκαλύπτει την αλλαγή του χρώματος της επιφάνειας της θάλασσας από τις απορροές των χειμάρρων στην περιοχή, ενώ διακρίνονται και οι καμένες εκτάσεις στην Κινέτα από τη μεγάλη πυρκαγιά Ιουλίου του 2018.

Φωτογραφια_Κινετας_Πηγη_Copernicus-Sentinel-ΕΑΑ-meteo__1_


Όπως επισημαίνει η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, «για ακόμη μια φορά έπειτα από μεγάλες δασικές πυρκαγιές έχουμε σοβαρά προβλήματα καθιζήσεων και πλημμυρών, κάτι που δείχνει το μεγάλο περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο των πυρκαγιών».

Όπως φαίνεται και από φωτογραφίες από drone το πέρασμα της κακοκαιρίας «Γηρυόνης» τα ξημερώματα της Δευτέρας από την Αττική ήταν «σαρωτικό».

Κλείσιμο
Οι καταστροφές στην Κινέτα είναι πολύ μεγάλες με δρόμους να υποχωρούν και να μετατρέπονται σε ορμητικούς χειμάρρους με τα νερά να μπαίνουν μέσα σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Το βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής.

Κινέτα. Το καταστροφικό πέρασμα του "Γηρυόνη" UP'ο ψηλά. Up Stories


Αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και έχουν καταλήξει το ένα πάνω στο άλλο με τις λάσπες να έχουν γεμίσει αρκετούς δρόμους της Κινέτας.

Άλλα αυτοκίνητα έχουν καλυφθεί από τα ξύλα και τα άλλα φερτά υλικά που κατέβηκαν από τα Γεράνεια Όρη που κάηκαν στη φωτιά του 2018.

Σε αρκετά σημεία, δε, οι δρόμοι έχουν «εξαφανιστεί» από τη δύναμη των νερών που σάρωσαν την περιοχή ξυπνώντας μνήμες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2018.

4963661
4963648
4963642
4963628
4963605
4963571
4963568
4963564
4963567
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης