Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Δυνατή βροχή και κεραυνοί στην Αττική - «Σαρώνει» Μακεδονία και Θεσσαλία

Κακοκαιρία «Γηρυόνης»: Δυνατή βροχή και κεραυνοί στην Αττική - «Σαρώνει» Μακεδονία και Θεσσαλία

Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας οι βροχές που ξεκίνησαν περίπου από τις 22:30 το βράδυ και εκδηλώνονται κατά τόπους - Ισχυρές καταιγίδες έως τις πρωινές ώρες στο Λεκανοπέδιο- Από το μεσημέρι της Δευτέρας ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί

weather0
Tο μέτωπο των πολύ ισχυρών βροχών και καταιγίδων «Γηρυόνης» προσέγγισε πλέον τις ακτές της δυτικής Ελλάδας και κατά τη διάρκεια της Δευτέρας θα επηρεάσει το σύνολο της χώρας, κινούμενο από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Τα φαινόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας οι βροχές που ξεκίνησαν περίπου από τις 22:30 το βράδυ και εκδηλώνονται κατά τόπους, στη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν, δίνοντας έως και τις πρωινές ώρες ισχυρές καταιγίδες με σημαντικά ύψη βροχής. Όμως, από το μεσημέρι της Δευτέρας ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί.

Η Πολιτική Προστασία, πάντως, με ανακοίνωση που εξέδωσε, ζητά από τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου να αποφύγουν τις μετακινήσεις το πρωί έως τις 10, μέχρι να υποχωρήσουν τα έντονα φαινόμενα.

Τα ισχυρά φαινόμενα αναμένεται να είναι πιο έντονα και... επίμονα στα παράκτια και στα ορεινά τμήματα των νομών Λάρισας, Ημαθίας και Πιερίας.

Παράλληλα, πολύ θυελλώδεις άνεμοι εντάσεων οκτώ έως εννέα μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο έως τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας, οπότε θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Δυνατή βροχή στα Τρίκαλα

Κλείσιμο
Στις περιοχές που πλήττονται από το νέο κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται και ο Νομός Τρικάλων.

Ήδη από το απόγευμα της Κυριακής εκδηλώνονται καταιγίδες σε όλο το Νομό, οι οποίες κατά τόπους είναι έντονες.

Όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr η κατάσταση ήταν δύσκολη στην ε.ο. Τρικάλων-Καλαμπάκας λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης και οι οδηγοί αναγκάστηκαν να κινηθούν με πολύ μεγάλη προσοχή λόγω της περιορισμένης ορατότητας.

Καταιγίδα στα Τρίκαλα


Έκλεισε προσωρινά η σιδηροδρομική γραμμή Σερρών-Δράμας

Την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στη δισηροδρομική γραμμή Σερρών-Δράμας προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας Γηρυόνης, καθώς φερτά υλικά που μεταφέρθηκαν στις ράγες από μεγάλες ποσότητες νερού, προκάλεσαν μετατόπιση των γραμμών του δικτύου, στη γέφυρα του Νεοχωρίου.

Η κυκλοφορία της γραμμής διακόπηκε, καθώς το τρένο δεν μπορούσε να περάσει. Αμέσως στο σημείο έσπευσαν συνεργεία για τον καθαρισμό και την επιδίορθωση των γραμμών, ενώ οι επιβάτες του τρένου μεταφέρθηκαν σε λεωφορεία του ΟΣΕ, ώστε να μεταβούν στους προορισμούς τους.

Φούσκωσε η θάλασσα στην Κατερίνη - Εκκενώθηκαν σπίτια στην παραλία

Μεγάλα προβλήματα στην παραλία της Κατερίνης έχει προκαλέσει το πέρασμα της κακοκαιρίας Γηρυόνης, καθώς φούσκωσε η θάλασσα και μεγάλες ποσότητες νερού εισχώρησαν στο αστικό ιστό.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έδωσαν εντολή για εκκένωση των κατοικιών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της παραλίας, και έθεσαν σε κατάσταση ετοιμότητας τους κατοίκους των κατοικημένων περιοχών που βρίσκονται πιο πίσω, ώστε να μετακινηθούν το συντομότερο δυνατό, αν κριθεί απαραίτητο.

Στο σημείο βρίσκονται μονάδες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ώστε να βοηθήσουν στον συντονισμό της επιχείρησης.

kakokairia2



kakokairia1


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης