«Ηacking Democracy»: Ημερίδα για την ιδιωτικότητα και τα δεδομένα

hacking

Με αφορμή το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, ειδικοί επιστήμονες αναλύουν την διαδικασία «διαρροής» προσωπικών δεδομένων και τη σημασία του λεγόμενου «νέου χρυσού» - Η ημερίδα υλοποιείται στις 26 Νοεμβρίου 10:00 π.μ. στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ-Studio E

Η προστασία της ιδιωτικής ζωής στο διαδίκτυο, οι σύγχρονοι κίνδυνοι αλλά και οι νέες ευκαιρίες για τους πολίτες και την κοινωνία βρίσκονται στο επίκεντρο της ημερίδας – δημοσιας συζήτησης με τίτλο «Hacking Democracy: Ιδιωτικότητα και δεδομένα στον καιρό του Facebook» που υλοποιείται στις 26 Νοεμβρίου 10:00 π.μ. στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ-Studio E.

Ειδικοί επιστήμονες, εμπειρογνώμονες και εξειδικευμένα στελέχη, με αφορμή το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, θα αναλύσουν την διαδικασία «διαρροής» προσωπικών δεδομένων, την σημασία του ‘νέου χρυσού’ όπως έχουν χαρακτηρισθεί οι προσωπικές ψηφιακές πληροφορίες και θα εστιάσουν στις κοινωνικές, οικονομικές, προσωπικές και ηθικές επιπτώσεις των καταχρηστικών πρακτικών.

Σε δύο κύκλους συζήτησης θα διερευνηθούν βασικά ζητήματα και θα δοθούν τεκμηριωμένες απαντήσεις σε τέσσερις άξονες:

· Καταγραφή και προστασία των προσωπικών δεδομένων
· Σύγχρονοι κίνδυνοι για τους χρήστες του διαδικτύου
· Νέα ψηφιακά όπλα απέναντι στις καταχρηστικές πρακτικές
· Δεδομένα – κίνδυνοι, προκλήσεις & μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η συμμετοχή εξασφαλίζεται (πρώτο βήμα) μόνο μέσω ηλεκτρονικής φόρμας που μπορείτε να συμπληρώσετε εδώ:

H ημερίδα – δημόσια συζήτηση για τη δημοκρατία και την ιδιωτικότητα συνδιοργανώνεται από το European Communication Institute με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, την Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση και το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αποτελώντας μέρος της ad hoc συνεχιζόμενης εκπαιδευτικής σύμπραξης των παραπάνω φορέων.

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας - ECI αποτελεί συνέργεια των δημοσίων Ευρωπαϊκών φορέων Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» , Αυστριακό Πανεπιστημιο Donau Universitat Krems - DUK, Εργαστήριο Επικοινωνίας και Τεχνολογίας ΜΜΕ του ΕΜΠ και Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Α.Β. Μπότση.

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Βρείτε το πρόγραμμα της ημερίδας – δημόσιας συζήτησης εδώ.

Υποστηρικτές της Διοργάνωσης: Direction Βusiness Network, Dikaioligitika News, Futurology.gr, E.K.ΠΟΙ.ΖΩ, Euronews


Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

Hacking

δεν είναι η "διαρροή" ή η πώληση προσωπικών δεδομένων. Είναι η δημιουργία προγραμμάτων/κώδικα για τη διόρθωση ή την επίλυση προβλημάτων με συχνά καινοτόμο και ευφυέστερο τρόπο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης