Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε εκδήλωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

4959263

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στην παρουσίαση του ιστορικού λευκώματος «Αγαπητές Ελληνίδες! Γράμματα από το αλβανικό μέτωπο προς το Λύκειο των Ελληνίδων» - Να ξαναβρούμε το υψηλό εθνικό φρόνημα του έπους του 40 προέτρεψε ο ΥΕΘΑ Νικόλαος Παναγιωτόπουλος 

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου παρουσιάσθηκε το ιστορικό λεύκωμα «Αγαπητές Ελληνίδες! Γράμματα από το αλβανικό μέτωπο προς το Λύκειο των Ελληνίδων», που τελεί υπό την Αιγίδα του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας.

Στο χαιρετισμό του ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος προέτρεψε να ξαναβρούμε το υψηλό εθνικό συλλογικό φρόνημα των ηρωικών μαχητών του έπους του '40 στοιχείο που μαζί με στιβαρή ηγεσία και αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις αποτέλεσαν τις προϋποθέσεις ώστε η Ελλάδα να καταγάγει θριάμβους διαχρονικά.

"Το διαθέτουμε όλοι; Και αν δεν το διαθέτουμε όλοι, τι είναι αυτό που θα μας κάνει να το ξαναβρούμε;

Δεν είναι εύκολο να απαντηθεί αυτή η ερώτηση. Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι όχι μόνο αξίζει, αλλά πρέπει να το προσπαθήσουμε. . Ένα στοιχείο αυτής της προσπάθειας, μια μικρή αρχή, θα ήταν πραγματικά να ανοίξουμε αυτό το Λεύκωμα και να διαβάσουμε.

Αν διαβάσουμε, νομίζω ότι θα καταλάβουμε και αν καταλάβουμε νομίζω ότι θα μπορέσουμε να ξαναβρούμε, ο καθένας ατομικά και όλοι μαζί ή να ξαναγνωριστούμε όσοι το είχαμε, αυτό το υψηλό εθνικό φρόνημα, το οποίο πάντα και ιδίως σε δύσκολες περιόδους χρειάζεται στο Έθνος", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η παρουσίαση του λευκώματος αποτελεί εκδήλωση τιμής για τους ηρωικούς μαχητές στα βουνά της Πίνδου , κατά τη διάρκεια του ελληνοιταλικού πολέμου, υπογράμμισε ο κ, Παναγιωτόπουλος κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην πολυδιάστατη συνεισφορά όλων των Ελληνίδων , τη στρατιά των μετόπισθεν, όπως χαρακτηριστικά είπε, οι οποίες συνέβαλαν στην ενίσχυση του πολεμικού φρονήματος τους.

Οι Έλληνες πολεμιστές τους αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για τα σημερινά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που πέραν της κύριας αποστολής τους , την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και της εδαφικής κυριαρχίας σε μία περίοδο σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από ραγδαία αύξηση των προκλήσεων ασφαλείας κυρίως στην ευρύτερη περιοχή μας, καλούνται να αναλάβουν πολύπλευρες δράσεις , να αναλάβουν διευρυμένους ρόλους ,πρόσθεσε.

Το ιστορικό λεύκωμα εκδόθηκε μετά από συνεργασία της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού επί αρχηγού ΓΕΣ και νυν υφυπουργού Εθνικής 'Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή και του Λυκείου Ελληνίδων με την υποστήριξη του Αθανασίου Μαρτίνου.

Τα περισσότερα δελτάρια εστάλησαν από το 1ο , το 20ο και το 34ο σύνταγμα Πεζικού καθώς στην πλειονότητα τους ήταν Αθηναίοι.

Οι περισσότερες επιστολές είναι ευχαριστήριες προς το Λύκειο Ελληνίδων για την αποστολή των δεμάτων, και λιγότερες εκείνες που αφορούν αιτήματα όπως την αποστολή γαντιών, μάλλινων πουλόβερ λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης, βελόνες και μαλλί για να μαντάρουν κάλτσες, εφημερίδες, τσιγάρα ενώ σε μία ο γράφων ζητά να του στείλουν χαρτί και μολύβι για να γράψει στους δικούς του.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

halk4

Το όνομά του βρισκόταν για δεκαετίες στον μακρύ κατάλογο των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας - Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία και η ταφή των λειψάνων του στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων του Αγίου Νικολάου

naftikos_main

Συγκίνηση από την οικογένεια του 20χρονου κατά την άφιξή του στο «Ελ. Βενιζέλος», έπειτα από ομηρία 40 ημερών -  «Είμαι καλά τώρα, φοβήθηκα πολύ... Μου φέρθηκαν καλά, γιατί γι' αυτούς ήμουν το χρήμα» είπε στις πρώτες του δηλώσεις

32
4043433

Πρόκειται για νόμο, που επιδοτεί με τα ίδια χρήματα μια εφημερίδα, είτε έχει έναν εργαζόμενο είτε... 400 - Ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και επρόκειτο να εφαρμοστεί από την κυβέρνηση της ΝΔ - Δείτε τις ανακοινώσεις Πέτσα και Κρέτσου, καθώς και τον πίνακα με τα ποσά των επιδοτήσεων στις επιχειρήσεις που εκδίδουν εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας

27
murder_ar_2_2

Αφού ομολόγησαν και περιέγραψαν την πράξη τους με κάθε λεπτομέρεια, ο 28χρονος και ο 26χρονος Ρομά προβάλλουν ως δικαιολογία πως δεν κατάλαβαν ότι πέρασαν με το αυτοκίνητο πάνω από την πεσμένη γυναίκα - Είχαν «βάλει στο μάτι» την άτυχη ηλικιωμένη από τη λαϊκή - Όλο το χρονικό του εγκλήματος στους Αγίους Θεοδώρους

52