Ακύρωσαν αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού αγώνα επειδή ο τερματοφύλακας ήταν... γυναίκα

Ακύρωσαν αποτέλεσμα ποδοσφαιρικού αγώνα επειδή ο τερματοφύλακας ήταν... γυναίκα

Προσοχή, ο αγώνας δεν διεξήχθη στην Σαουδική Αραβία, αλλά στην Ελλάδα. Δεν ήταν επιπέδου Champions League αλλά στο πλαίσιο του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Τύπου και είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει πόλεμος με σεξιστικά σχόλια στο Facebook

gynterma
Σάββατο 19 Οκτώβρη, ώρα 11.00. Η ποδοσφαιρική ομάδα του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΠΟΡ FM αναμετριέται με την αντίστοιχη του ενημερωτικού site, iefimerida στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Τύπου. Και ενώ το σκορ είναι 3-1 υπέρ του ΣΠΟΡ FM, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Χελάκης ζητάει από τον διαιτητή του αγώνα να προχωρήσει σε μια αλλαγή, προκειμένου να αντικαταστήσει τον τερματοφύλακα και δημοσιογράφο Αλέξανδρο Σόμογλου με την συνάδελφο του και μέλος του Πανελλήνιου Σωματίου Αθλητικού Τύπου, Μαρία Πετροπούλου η οποία αγωνίζεται στην ίδια θέση. Η Πετροπούλου, που σύμφωνα και με τον γκουρού της προπονητικής, Νίκο Αλέφαντο, ξέρει πολλά καντάρια μπάλα έχει ως χόμπι το ποδόσφαιρο και η αγαπημένη της θέση είναι αυτή του τερματοφύλακα.

Η κίνηση του προπονητή της ήταν συμβολική. Η φωνή του Euro 2004, Γιώργος Χελάκης ήθελε με αυτό το τρόπο να δείξει ότι και οι γυναίκες μπορούν να τα καταφέρουν εξίσου καλά στο γήπεδο ειδικά αν χρειαστεί να τεθούν αντιμέτωπες με άνδρες. Μάλιστα μόλις ο διαιτητής έκανε νεύμα να περάσει στον αγωνιστικό χώρο η Μαρία Πετροπούλου, άπαντες χειροκρότησαν.

Όμως τα παρατράγουδα ξεκίνησαν αμέσως το τέλος του αγώνα. Ενώ οι παίχτες του iefimerida είχαν δώσει την συγκατάθεση τους ώστε να αγωνιστεί για πρώτη φορά στα χρονικά του πρωταθλήματος Τύπου μια γυναίκα απέναντι σε άντρες, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του πρωταθλήματος είχαν διαφορετική άποψη.

Όχι μόνο δεν ενέκριναν την συμμετοχή της γυναίκας τερματοφύλακα αλλά αφού ακύρωσαν το τελικό αποτέλεσμα στη συνέχεια, μηδένισαν την ποδοσφαιρική ομάδα του ΣΠΟΡ FΜ.

Μάλιστα ένα από τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, σχολίασε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το αν πρέπει ή όχι να εκδοθεί δελτίο αγώνα στην συγκεκριμένη παίκτρια προκειμένου να συμμετέχει στο πρωτάθλημα με την ανδρική ομάδα, ότι “πρόκειται για διακωμώδηση του αθλήματος, καθώς πουθενά στο κόσμο δεν υπάρχει μικτό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου”.

Η αντιπαράθεση για το αν πρέπει ή όχι να παίζει ποδόσφαιρο μια γυναίκα μαζί με τους άντρες, συνεχίστηκε και στα social media, συγκεκριμένα στη σελίδα του Πρωταθλήματος Τύπου, όπου αναρτήθηκαν δεκάδες σεξιστικά σχόλια.

Κλείσιμο
Ένας φωτογράφος και μέλος της Επιτροπής του πρωταθλήματος, είπε ότι, “ αν απαγορεύει η σχετική διάταξη των κανονισμών να εκδοθεί δελτίο σε γυναίκα, τότε θα αποσυρθεί και θα κρατηθεί σαν ενθύμιο στο τζάκι ή στο υπνοδωμάτιο της κοπέλας”.
k4

Ένα άλλο μέλος σχολίασε: “ Επειδή εγώ ευτυχώς ή στην περίπτωση της Μαρίας δυστυχώς, θα συνεχίσω να βλέπω το ποδόσφαιρο υπό το πρίσμα ενός αυστηρού ρομαντισμού, στον οποία εντάσσεται το να μου ρίξει ο αντίπαλος μια κλωτσιά ή ένα σπρώξιμο, όπως θα κάνω κι εγώ ή να με αποκαλέσει πυγμαίο για να με προκαλέσει, αλλά όχι το να αγωνίζομαι εναντίων γυναικών αθλητριών ( για όσους βιαστούν να με χαρακτηρίσουν σεξιστή) ενημερώνω πως μπιτς βόλει παίζω σε μικτό, μιας και στο συγκεκριμένο άθλημα προβλέπεται η συμμετοχή ανδρών και γυναικών”.

Στο πλευρό της δημοσιογράφου και μέλους του ΠΣΑΤ, Μαρίας Πετροπούλου τάχθηκε σύσσωμη η ομάδα του ΣΠΟΡ Fm, υποστηρίζοντας το δικαίωμα κάθε γυναίκας συναδέλφου να πάρει μέρος σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ανδρών.
k1
k12
k33

Ο δημοσιογράφος και σπορτκαστερ Χρήστος Σωτηρακόπουλος σε ανάρτηση του στο Instagram, ανέβασε μια φωτογραφία της γυναίκας διαιτητή που είχε ορίσει η UEFA στον τελικό του Super Cup τον περασμένο Αύγουστο μεταξύ Λίβερπουλ και Τσέλσι, στηλιτεύοντας με αυτό το τρόπο την αναχρονιστική και άδικη αντιμετώπιση που είχε η τερματοφύλακας της ομάδας όπως και την τιμωρία που υπέστη ο Sport Fm με τον μηδενισμό του στις δυο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα, έγραψε ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος: Όταν του ηλίθιου του έδειχναν το φεγγάρι, αυτός κοιτούσε το δάχτυλο! Η UEFA όρισε γυναίκα τον Αύγουστο στον τελικό Σουπερ Καπ Λίβερπουλ εναντίον Τσέλσι...Εν τω μεταξύ στο πρωτάθλημα τύπου μηδενίζει τον Σπορ FM γιατί χρησιμοποίησε γυναίκα αλλαγή σε ματς με την ομάδα του iefimerida...για διακωμώδηση του αθλήματος!”
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης