Κύκλωμα στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Για «σύγκρουση συμφερόντων» μιλούν δικηγόροι 11 εκ των συλληφθέντων

Κύκλωμα στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Για «σύγκρουση συμφερόντων» μιλούν δικηγόροι 11 εκ των συλληφθέντων

Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις των δικηγόρων

thestiv-1
Έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους έφτασαν σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, οι 11 εκ των 18 κατηγορουμένων για την υπόθεση διαφθοράς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Η σημερινή διαδικασία εκτιμάται ότι θα είναι μαραθώνια και θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα, οπότε θα γίνει γνωστή η ποινική τους μεταχείριση. Αύριο, Κυριακή, το κατώφλι του ίδιου ανακριτικού γραφείου θα περάσουν ο κεντρικός λιμενάρχης και οι έξι πλοηγοί του λιμανιού της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος όλων των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της εκβίασης από κοινού, ενώ ο λιμενάρχης και οι πλοηγοί, που τέθηκαν ήδη σε διαθεσιμότητα ή αυτοδίκαιη αργία, διώκονται επιπλέον για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και δωροληψία υπαλλήλου, σε βαθμό κακουργήματος. Οι πλοιοκτήτες και οι υπάλληλοι αντιμετωπίζουν ακόμη το πλημμέλημα της δωροδοκίας από κοινού.

Thestival.gr Δικαστήρια Υπόθεση Λιμάνι


Σε δηλώσεις του, ο συνήγορος υπεράσπισης μέρους των κατηγορουμένων, Λάμπρος Μαργαρίτης, τόνισε ότι η υπόθεση είναι στην ουσιώδη σύγκρουση εμπλεκομένων εταιρειών σε επίπεδο ανταγωνιστικό.

«Νομίζω ότι η όλη υπόθεση στην ουσία είναι μια κατάληξη σύγκρουσης εμπλεκομένων εταιρειών σε επίπεδο ανταγωνιστικό. Το γεγονός ότι έφτασε στο στάδιο της κύριας ανάκρισης οφείλεται προφανώς σε προσπάθεια μέρους των εμπλεκομένων προσώπων που φέρεται κατά τους ισχυρισμούς να έχουν αδικηθεί από τον ανταγωνισμό αυτόν», ανέφερε.

Όπως δήλωσε, οι κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για εκβιάσεις δεν ανταποκρίνονται στο πραγματικό υλικό της υπόθεσης και εκείνο που πρέπει ίσως να ερευνηθεί είναι το τρίτο αδίκημα αυτό της δωροδοκίας, κάτι που, όπως είπε, οι κατηγορούμενοι που εκπροσωπεί αρνούνται.

«Νομίζω ότι η πορεία της υπόθεσης θα τα αναδείξει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και στο τέλος θα μείνει η αίσθηση του κόσμου ότι κάτι σοβαρό συνέβη, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει συμβεί αυτό που προς τα έξω διαχέεται».

Κλείσιμο
Thestival.gr Μαργαρίτης


Από την πλευρά του ο Δημήτρης Τσάκος, συνήγορος έτερου εμπλεκομένου στην υπόθεση, σημείωσε: «Πράγματι υπάρχει μια διάσταση απόψεων και θέσεων και συμφερόντων μεταξύ εταιρειών. Αυτή η διάσταση θέσεων απόψεων και οικονομικών ενδιαφερόντων γίνεται μια προσπάθεια δια της υποβολής εγκλήσεως να λυθεί δικαστικώς. Ποινικά δεν έχει ενδιαφέρον η υπόθεση».

Με πληροφορίες από Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και Thestival.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης