Εξαρθρώθηκε δίκτυο ναρκεμπόρων στη Μεσσηνία - Διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης

Εξαρθρώθηκε δίκτυο ναρκεμπόρων στη Μεσσηνία - Διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης

Το δίκτυο αποτελούνταν από τρεις ομάδες - Ηγετικό ρόλο και στις τρεις εγκληματικές οργανώσεις είχε ένας 45χρονος Έλληνας - Συνελήφθησαν επτά άτομα 

Messinia-speires4
Τέλος στην δράση που είχαν αναπτύξει τρεις εγκληματικές οργανώσεις που συνδέονταν μεταξύ τους και ασχολούνταν συστηματικά με την καλλιέργεια και τη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης στη Μεσσηνία έβαλαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, μετά από πολύμηνες έρευνες.

Με μια ευρεία επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., των τμημάτων Γαργαλιάνων και Δυτικής Μάνης, της Ασφαλείας Τριφυλίας και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Μεσσηνίας συνελήφθησαν επτά άτομα ηλικίας 32 ως 57 χρόνων και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 15 μελών του δικτύου, ενώ ακόμα είχε συλληφθεί την Παρασκευή σε αγροτική περιοχή στην Καλαμάτα καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης. Ηγετικό ρόλο και στις τρεις εγκληματικές οργανώσεις είχε ένας 45χρονος Έλληνας.

Messinia-speires
Messinia-speires2


Η δικογραφία περιλαμβάνει έναν 53χρονο που κρατείται ήδη σε Κατάστημα Κράτησης, μετά τη σύλληψή του στις 24 Ιουλίου σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας όπου καλλιεργούνταν 114 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 80 εκατοστών. Επιπλέον, συνελήφθησαν άλλοι δύο Έλληνες ηλικίας 53 και 60 χρόνων που κατηγορούνται για αδικήματα σχετικά με τα ναρκωτικά και τον Τελωνειακό Κώδικα.

Την πρώτη οργάνωση αποτελούσαν ο 45χρονος αρχηγός, ένας 41χρονος Έλληνας και δύο αλλοδαποί ηλικίας 36 και 38 χρόνων, που καλλιεργούσαν φυτεία με 1.665 δενδρύλλια κάνναβης σε απόκρημνη δασική έκταση στον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου, σε κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης. Ο 45χρονος ήταν χρηματοδότης της καλλιέργειας, ο 41χρονος προμηθευτής των σπόρων και σύμβουλος για την καλλιέργεια, ενώ οι δύο αλλοδαποί καλλιεργητές και φύλακες της φυτείας διέφυγαν από την περιοχή με προορισμό χώρα του εξωτερικού.

Κλείσιμο
Τη δεύτερη οργάνωση αποτελούσαν τρεις Έλληνες ηλικίας 53, 57 και 60 χρόνων κι ένας 54χρονος αλλοδαπός που καλλιεργούσαν φυτεία με 114 δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία εντοπίστηκε στις 23 Ιουλίου με τη συνδρομή ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας. Τότε είχε συλληφθεί ο 53χρονος έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης. Ο 54χρονος ήταν ο καλλιεργητής και φύλακας της φυτείας και συνελήφθη τέσσερις ημέρες μετά σε αγροτική περιοχή στην Καλαμάτα για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, καθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Καλαμάτας για την φυτεία και εκκρεμούσε άλλο ένα ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Αθηνών για μεγάλη φυτεία κάνναβης, που καλλιεργούσε το καλοκαίρι του 2018 σε δασική περιοχή της Λακωνίας.

Messinia-speires5
Messinia-speires4
Messinia-speires3


Την τρίτη οργάνωση αποτελούσαν ο 45χρονος αρχηγός της πρώτης ομάδας, ο 47χρονος αρχηγός της δεύτερης, έξι Έλληνες ηλικίας 32 ως 43 χρόνων, ένας 37χρονος αλλοδαπός και ένας άγνωστος συνεργός τους που δραστηριοποιούνταν από τις αρχές του έτους στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και κυρίως την Καλαμάτα, αποκομίζοντας όφελος που υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν παράλληλες έρευνες σε οικίες, αποθήκες, υπαίθριους χώρους, οχήματα των συλληφθέντων, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 24 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 2,50 μέτρα, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 6.011,90 γραμμαρίων, μικροποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης, 159 ναρκωτικά δισκία, 136 γραμμάρια λαθραίου καπνού, 2 ζυγαριές ακριβείας, 240 ευρώ, 2 Ι.Χ. αυτοκίνητα, 2 ασύρματοι, 924 γραμμάρια άκαπνης πυρίτιδας, 1 κροτίδα, 1 φορητός υπολογιστής, 1 φυσίγγιο πυροβόλου όπλου, 2 παράνομα κυνηγετικά όπλα, 14 κινητά, αντικείμενα σχετιζόμενα με την καλλιέργεια.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, παράβαση του νόμου για τα ναρκωτικά, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα, τις ραδιοσυχνότητες και τα βεγγαλικά κατά περίπτωση, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ οι έρευνες για τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων συνεχίζονται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης