Κύπρος: Εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στα κατεχόμενα

Κύπρος: Εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στα κατεχόμενα

Από τις εκρήξεις, υπήρξαν δύο ελαφρά τραυματίες 

ekr12
Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε τα ξημερώματα από διαδοχικές εκρήξεις που σημειώθηκαν γύρω στις 2:00 σε αποθήκες πυρομαχικών σε στρατιωτική ζώνη στον Άγιο Επίκτητο, στην Κερύνεια, ενώ στην περιοχή ξέσπασε και πυρκαγιά.

Δύο ελαφρά τραυματίες ήταν το αποτέλεσμα από τις εκρήξεις, ανακοίνωσε ο λεγόμενος «υπουργός Υγείας», Αλί Πιλλί.

Ο κ. Πιλλί ανέφερε ότι οι δύο τραυματίες δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο ασθενοφόρου που κλήθηκε και δεν χρειάστηκε νοσηλεία τους. Δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός, σημείωσε.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε περιοχή κοντά στο Ξενοδοχείο «Ακαπούλκο», προκαλώντας τεράστια ανησυχία στους ενοίκους, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν για αρκετές ώρες το ξενοδοχείο και να βγουν στην παραλία.


Κλείσιμο
Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν η πυρκαγιά προκάλεσε τις εκρήξεις ή το αντίθετο. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 7 το πρωί. Οι «αρχές» ανακοίνωσαν ότι έχει συσταθεί «επιτροπή» η οποία θα διερευνήσει τα αίτια της έκρηξης. Ο κ. Ακιντζί επισκέφθηκε το ξενοδοχείο Ακαπούλο και μίλησε με ενοίκους τους οποίους προσπάθησε να καθησυχάσει.

H λεγόμενη αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να μην επισκέπτονται την περιοχή, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Σύμφωνα με τουρκοκυπριακες ιστοσελίδες, η φωτιά που ξέσπασε μετά την πρώτη έκρηξη στην στρατιωτική περιοχή ήταν ορατή και από τα παράλια της Αντάλειας και της Αλάνιας, και ανάρτησαν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Εζερσάι ανέφερε μέσω Facebook ότι η περιοχή έχει αποκλειστεί, καθώς οι εκρήξεις συνεχίζονται στη στρατιωτική ζώνη αυτή, η οποία βρίσκεται σε περιοχή ανατολικά της Κερύνειας, ιστορικού λιμανιού στις βόρειες ακτές της Κύπρου, στα κατεχόμενα, που προσελκύει τουρίστες.





Η στιγμή της έκρηξης στην Κερύνεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης