Αττική Οδός: Δεν θα ισχύσουν οι αυξήσεις στα διόδια

Αττική Οδός: Δεν θα ισχύσουν οι αυξήσεις στα διόδια

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Ιουνίου είχε ανακοινωθεί ότι τα διόδια της Αττικής Οδού θα αυξηθούν κατά 50 λεπτά μέσα σε έξι μήνες - Ικανοποίηση για την απόφαση του ΔΣ της Αττικής Οδού εξέφρασε ο Υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής

attiki43
Άκυρες είναι οι εξαγγελθείσες αυξήσεις στα διόδια της Αττικής Οδού, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικής Οδού δηλώνει ότι δεν θα εφαρμόσει τις αυξήσεις διοδίων τελών που ανακοίνωσε στις 14 Ιουνίου 2019».

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Ιουνίου είχε ανακοινωθεί ότι τα διόδια της Αττικής Οδού θα αυξηθούν κατά 50 λεπτά μέσα σε έξι μήνες.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι οι τιμές των διοδίων θα αυξάνονταν σε δυο δόσεις, η μια την 1η Ιουλίου 2019 και η άλλη την 1η Ιανουαρίου 2020.

Την πρώτη Ιουλίου από 2,80 ευρώ θα πήγαιναν στα 3 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου θα πήγαιναν από 3 ευρώ στα 3,30, ενώ για τα φορτηγά και άλλα μεγαλύτερα οχήματα οι αυξήσεις θα ήταν ακόμα πιο τσουχτερές. Στην Κατηγορία πέντε η συνολική αύξηση ξεπερνά το ένα ευρώ αφού από από την 1η Ιουλίου πηγαίνει από 7,10 ευρώ σε 7,50 και από την 1η Ιανουαρίου στα 8,20 ευρώ.

Καραμανλής: Η αύξηση στα διόδια θα ήταν κοινωνικά άδικη - Πάνω απ' όλα το καλό του πολίτη

Σχετικά με την απόφαση του Δ.Σ. της Αττικής Οδού να μην εφαρμόσει την αύξηση των διοδίων που είχε ανακοινώσει πριν τις εκλογές, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όταν η Αττική Οδός ανακοίνωσε αυξήσεις στα διόδια, βρισκόμασταν στην αντιπολίτευση. Το στενό κομματικό μας συμφέρον ήταν η τοποθέτησή μας να περιοριστεί στο ότι αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ... Όμως ξεκαθαρίσαμε επίσης ότι διαφωνούμε με αυτή την αύξηση γιατί είναι κοινωνικά άδικη. Σταθερά στην ίδια θέση επιμείναμε και όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Υπουργείου. Κι έτσι σήμερα, βλέπουμε με ικανοποίηση την απόφαση της Αττικής Οδού να μην εφαρμόσει τις αυξήσεις. Πάνω απ’όλα, το καλό του πολίτη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης