Οικουμενικός Πατριάρχης: Να σκεφτούμε πόσοι λίγοι πόροι έχουν μείνει στον πλανήτη

varholoa-1

«Πρέπει να έχουμε πίστη και να σκεφτούμε προσεκτικά πως θα ζήσουμε, τι θα καταναλώσουμε και ποιες είναι οι προτεραιότητές μας» τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Βαρθολομαίος

Μήνυμα προς όλους να σκεφτούν «το πόσο εύθραυστη είναι η φύση και πόσοι λίγοι πόροι έχουν μείνει στον πλανήτη» απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές στον Αμαζόνιο αλλά και τους τρομερούς καύσωνες που καταγράφηκαν φέτος το καλοκαίρι σε όλο τον κόσμο.

«Οι επιστήμονες προειδοποιούν για τους κινδύνους των πυρκαγιών που απειλούν το οικοσύστημα. Τα δέντρα δεν είναι απλώς για ομορφιά, είναι σημαντικά για την άμυνά μας στην κλιματική αλλαγή. Η δενδροφύτευση είναι απαραίτητη για να ελεγχθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη» σημειώνει ο κ. Βαρθολομαίος και καταλήγει στη δήλωσή του:

«Πρέπει να έχουμε πίστη και να σκεφτούμε προσεκτικά πως θα ζήσουμε, τι θα καταναλώσουμε και ποιες είναι οι προτεραιότητές μας».


Η δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη έχει ως εξής:

Τις τελευταίες εβδομάδες ο πλανήτης μας έχει βιώσει τρομερούς καύσωνες με πυρκαγιές που εκτείνονται σε όλο τον κόσμο, από τα δάση της Αμαζόνιας και τις ερήμους της Αφρικής, μέχρι και την Αρκτική και την Αλάσκα, που υπό κανονικές συνθήκες είναι περιοχές καλυμμένες με χιόνι, καθώς επίσης από την Ισπανία μέχρι την Σιβηρία.

Κάθε μήνα καταγράφονται υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες που οδηγούν στην καταστροφή εκατομμυρίων στρεμμάτων από πυρκαγιές και στην απειλή εκατομμυρίων ζωών. Η ένταση των φωτιών και των ανέμων αυξάνεται σταδιακά προκαλώντας ανεπανόρθωτες καταστροφές.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν για τους κινδύνους των πυρκαγιών που απειλούν το οικοσύστημα. Τα δέντρα δεν είναι απλώς για ομορφιά, είναι σημαντικά για την άμυνά μας στην κλιματική αλλαγή. Η δενδροφύτευση είναι απαραίτητη για να ελεγχθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ενώ οι πυρκαγιές παγκοσμίως μπορεί να μην προκαλέσουν από μόνες τους κλιματική αλλαγή, ο πλανήτης βρίσκεται σε συναγερμό εξαιτίας των αυξανόμενων εκπομπών άνθρακα. Γι’ αυτό τον λόγο οφείλουμε να σκεφτούμε το πόσο εύθραυστη είναι η φύση και πόσοι λίγοι πόροι έχουν μείνει στον πλανήτη.

Στην εγκύκλιο που θα δημοσιευτεί την πρώτη Σεπτεμβρίου, θα υπογραμμιστούν οι διάφορες πρωτοβουλίες και δράσεις που έχει λάβει το Οικουμενικό Πατριαρχείο τα τελευταία 30 χρόνια.

Προσευχόμαστε για όσους απειλήθηκε η ζωή τους από τις φωτιές σε όλο τον κόσμο. Πρέπει να έχουμε πίστη και να σκεφτούμε προσεκτικά πώς θα ζήσουμε, τι θα καταναλώσουμε και ποιες είναι οι προτεραιότητές μας.

Πηγή: voria.gr

ΣΧΟΛΙΑ (3)

SpartaCross

Μήπως να μιλούσε κάποτε και για κάτι το πνευματικό και να άφηνε στην άκρη την ΝεοΕποχική θρησκεία του Περιβαλλοντισμού; Μήπως κάποτε να θυμηθεί ότι είναι πατριάρχης των Ορθοδόξων και της Εκκλησίας τους Χριστού και όχι πατερίτσα των Δυτικών αιρετικών;

Μάνος Π

Είναι τής μόδας δυστυχώς, τα ίδια κάνει κι ο πάπας. Φοβούνται όλοι πώς θα τους χαρακτηρίσουν τα ΜΜΕ.

θεσπρωτος

Πρέπει να έχουμε πίστη και να σκεφτούμε προσεκτικά πως θα ζήσουμε, τι θα καταναλώσουμε και ποιες είναι οι προτεραιότητές μας............, Ευτυχως !!!! μας ενημερωσε ο σαουλ , πως θα καταργηθουν τα φαγητα Α Κορ. 6,13 τὰ βρώματα τῇ κοιλίᾳ καὶ ἡ κοιλία τοῖς βρώμασιν· ὁ δὲ Θεὸς καὶ ταύτην καὶ ταῦτα καταργήσει. Α Κορ. 6,13 ............Τα φαγητά είναι δια την κοιλίαν και η κοιλία δια τα φαγητά πλην ο θεος και ταυτα και ταυτην θελει καταργησει . Οποτε δεν μας αφορα .... θα βολευτουμε πνευματικα !!! , με ευχες , ελπιδες , πατερημωνια και κυριε ελεησον , στη σχαρα ...!!! φυσικα ....Αν ειναι και καποιοι που πεινανε σε τουτη τη ζωη , αυτοι ειναι οι τυχεροι !!! Αυτοι , στην αλλη τη ζωη , θα τρωνε του σκασμου ....!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης