Media Studies Center: Η νέα σχολή Αθλητικής Δημοσιογραφίας

Media Studies Center: Η νέα σχολή Αθλητικής Δημοσιογραφίας

Μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία με την σφραγίδα του Γιώργου Χελάκη που φιλοδοξεί να καλύψει ένα υπαρκτό κενό στην εκπαίδευση και κατάρτιση νέων αθλητικών συντακτών

mediastudies1
Το Κέντρο Σπουδών Δημοσιογραφίας «MediaStudiesCenter» (Εργαστήρι Ελεύθερων Σπουδών) είναι μια εκπαιδευτική πρωτοβουλία με την σφραγίδα του Γιώργου Χελάκη που φιλοδοξεί να καλύψει ένα υπαρκτό κενό στην εκπαίδευση και κατάρτιση νέων αθλητικών συντακτών. Το κενό αφορά στην εκπαίδευση των σπουδαστών σε πραγματικές συνθήκες δουλειάς ώστε να είναι έτοιμοι να καλύψουν με επάρκεια τις θέσεις εργασίας.

Σε απευθείας σύνδεση με την επαγγελματική αποκατάσταση!

Μέχρι τώρα, οι απόφοιτοι ιδιωτικών και Δημόσιων Σχολών περνούσαν ένα μακρύ στάδιο πρακτικής εξάσκησης στα Μέσα προκειμένου να καταλάβουν μια θέση, να δουλέψουν επαγγελματικά. Έτσι στην ουσία, παρέτειναν τον χρόνο των σπουδών τους και εξακολουθούσαν να επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Το MediaStudiesCenter επιχειρεί να αλλάξει τα δεδομένα. Στέλνει τους σπουδαστές του για πρακτική εξάσκηση στα Μέσα κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και όχι μετά από αυτές. Έχει διαμορφώσει το Πρόγραμμα των Σπουδών κατά τέτοιο τρόπο ώστε να συνδυάζει την απαραίτητη θεωρητική κατάρτιση με την πρακτική εξάσκηση.


Είναι σταθερά προσανατολισμένο ώστε ο σπουδαστής και η σπουδάστρια να αποκτήσουν δεξιότητες που άλλοτε δεν αφορούσαν τους δημοσιογράφους αλλά τώρα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της δουλειά τους. Τους μαθαίνει να επεξεργάζονται (μοντάζ) τον ήχο και την εικόνα. Να βιντεοσκοπούν και να μεταδίδουν εικόνα απευθείας. Να επεξεργάζονται τις φωτογραφίες και να κάνουν σελιδοποίηση από το laptop την ώρα που εξελίσσεται το γεγονός το οποίο καλύπτουν Η νέα γλώσσα της Αθλητικής Δημοσιογραφίας περιλαμβάνει: ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό μοντάζ, επεξεργασία φωτογραφιών, μετάδοση γεγονότων μέσω κινητού τηλεφώνου, sportwmarketing,τεχνική γραφής εμπορικών κειμένων,socialmedia.

Ο αθλητικός συντάκτης του μέλλοντος θα είναι ταυτόχρονα και τεχνικός. Το M.S.C. υποδέχεται νέους ανθρώπους που αγαπούν το επάγγελμα και «παραδίδει» επαγγελματίες αθλητικούς συντάκτες έτοιμους να καταλάβουν μια θέση στην αγορά εργασίας.

Προσωπικό Μήνυμα του Γιώργου Χελάκη


Γιατί στον Κορυδαλλό…

Στο M.S.C πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα να σπάσει το στερεότυπο, Σχολές Ιδιωτικής Εκπαίδευσης πρέπει να βρίσκονται στο κέντρο της Πόλης. Με έδρα τον Κορυδαλλό, το MediaStudiesCenter, απευθύνεται και στα παιδιά των λαϊκών γειτονιών της Αθήνας, του Πειραιά και της ελληνικής περιφέρειας. Έχοντας περιορίσει αισθητά το κόστος των Σπουδών προσφέρει προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης συνδέοντας απευθείας τους αποφοίτους του με την αγορά εργασίας. Τα τμήματά του είναι μονοετή για φοιτητές και απόφοιτους Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Διετή για αποφοίτους Λυκείου. Διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο ραδιοφωνικό studio, αίθουσα με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλεοπτικές κάμερες και εξασφαλισμένη πρακτική εξάσκηση σε studio συνεργαζόμενου τηλεοπτικού σταθμού.

Κλείσιμο
Ο Γιώργος Χελάκης που πήρε την πρωτοβουλία, το 1994 συνίδρυσε το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, την πρώτη ιδιωτική Σχολή Αθλητικής Δημοσιογραφίας. Σήμερα, επανέρχεται με μια συμπαγή ομάδα κορυφαίων αθλητικών συντακτών, πανεπιστημιακών και τεχνικών ήχου και εικόνας με στόχο σπουδές που εξασφαλίζουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας και εναρμονίζονται με τις νέες ανάγκες του επαγγέλματος. Στην εκπαιδευτική ομάδα του Κέντρου συμμετέχουν μεταξύ άλλων, Βαγγέλης Μπραουδάκης, Νίκος Κατσαρός, Μπάμπης Χριστόγλου, ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Γιάννης Καραλής, Δημοσθένης Καρμοίρης, Παύλος Γερακάρης, Χρίστος Χαραλαμπόπουλος, Μιλτιάδης Παναγιωτόπουλος, Διονύσης Δελής, Νίκος Κώτσης, Γιώργος Νοικοκύρης, Δημήτρης Μαλισιώβας, Δημήτρης Μπαλής, Γιώργος Κογκαλίδης και ο Πέτρος Πολυχρονίδης

Για περισσότερες πληροφορίες στο mediastudies.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης