Καιρός: Έρχεται πενθήμερο καύσωνα - Πού θα δείξει 40°C ο υδράργυρος

Καιρός: Έρχεται πενθήμερο καύσωνα - Πού θα δείξει 40°C ο υδράργυρος

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Από σήμερα στο κόκκινο η Δυτική Ελλάδα - Πιο ζεστή μέρα η Παρασκευή - Τα μελτέμια θα ρίξουν το θερμόμετρο στο Αιγαίο - Πολύ ζέστη μέχρι και την Τρίτη στα δυτικά, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου

kausonas-pic-ena
Με καύσωνα οδεύει η χώρα προς το Δεκαπενταύγουστο, όπως δείχνουν τα νεότερα στοιχεία.

Βάσει του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για τις επόμενες τουλάχιστον πέντε ημέρες οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ υψηλές, σε πολλές περιοχές θα φτάσουν τους 40°C, ενώ θα «γλιτώσει» από την Κυριακή το Αιγαίο, λόγω των βοριάδων.

Η πιο δύσκολη μέρα θα είναι η Παρασκευή, όταν η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Στερεά, στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία.

Το Σαββατοκύριακο, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε κάποιες περιοχές 2 με 4 βαθμούς, εξαιτίας των βοριάδων που την Κυριακή θα φτάσουν έως και τα 8 μποφόρ.

Αναλυτικά, σήμερα Πέμπτη ξεκινά το νέο κύμα καύσωνα από τα δυτικά: Ο υδράργυρος θα δείξει έως και 38 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Στερεά, στη Θεσσαλία και στην κεντρική Μακεδονία, ενώ στα νησιά του Ιονίου θα φτάσει μέχρι 35 με 36 °C.

emy-xartis-ena


Την Παρασκευή (09.8.2019) υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλη σχεδόν τη χώρα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στην ηπειρωτική Ελλάδα έως τους 38 με 40 και στη νησιωτική χώρα μέχρι τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες προβλέπεται να σημειωθούν:

α. Ηπειρωτική Ελλάδα: στη δυτική Στερεά, στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία (έως 39 με 40 βαθμοί Κελσίου).

Κλείσιμο
β. Νησιωτική Ελλάδα: στα νησιά του Ιονίου (μέχρι και 37 βαθμοί Κελσίου).

Η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται, στην Αθήνα στους 38 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη στους 36 βαθμούς Κελσίου.

emy-xartis-paraskevi


Το Σαββατοκύριακο (10 και 11.8.2019) η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2 με 4 βαθμούς περίπου στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, καθώς θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι που θα φτάνουν σε ένταση, κυρίως στο Αιγαίο, τα 7 και την Κυριακή τα 8 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Στην κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα φτάσει κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται, στην Αθήνα το Σάββατο στους 36 και την Κυριακή στους 35 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο στους 38 και την Κυριακή στους 36 βαθμούς Κελσίου.

emy-xartis-savvato
emy-xartis-kyriaki


Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα και τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας.

emy-xartis-deutera


Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα Πέμπτη:

Αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις στα ορεινά κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 35 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 19 έως 37, στη Θεσσαλία και τη Δυτική Στερεά από 20 έως 38, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 30, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 34 και τοπικά έως 36 με 37, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 21 έως 31 και στην Κρήτη από 20 έως 32 και τοπικά στη Νότια Κρήτη έως 34 με 35.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, με ενίσχυση από το πρωί έως και το απόγευμα κατά 1 έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως τις θερμές ώρες της ημέρας θα γίνουν νότιοι-νοτιοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης