Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε σπείρα με εννέα απάτες και απόπειρες

Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε σπείρα με εννέα απάτες και απόπειρες

Αφού συνελήφθησαν οι «εισπράκτορες», ταυτοποιήθηκαν και τα άλλα μέλη της σπείρας

peripoliko_9
Ένας 47χρονος αλλοδαπός και μια 18χρονη Ρομά ήταν οι «εισπράκτορες» της σπείρας που εξαπατούσε εδώ και δυο μήνες ηλικιωμένους κατοίκους του Ηρακλείου, τους τρομοκρατούσε με την υποτιθέμενη εμπλοκή συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο δυστύχημα και απαιτούσε μεγάλα χρηματικά ποσά ή κοσμήματα.

Μετά τη σύλληψή τους, χάρη στην οξυδέρκεια μιας 81χρονης που τους παγίδευσε στην κοινότητα Καλέσσα του δήμου Μαλεβιζίου, έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα ένας 30χρονος Έλληνας και δύο αλλοδαποί, οι οποίοι τηλεφωνούσαν στα θύματα παριστάνοντας τους αστυνομικούς. Ωστόσο, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη και αναζητούνται από την Ασφάλεια.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν διαπράξει από τις 17 Μαΐου πέντε απάτες που τους απέφεραν συνολικά 12.300 ευρώ και 1.000 δολάρια, ενώ διέπραξαν και τέσσερις απόπειρες απάτης, προσπαθώντας να βάλουν στην τσέπη άλλα 40.000 ευρώ και κοσμήματα. Όμως, το βράδυ της Κυριακής έπεσαν στην παγίδα της ηλικιωμένης από την οποία ζήτησαν 40.000 ευρώ για να αποφύγει τις νομικές επιπτώσεις ο εγγονός της, που δήθεν είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο.

Η 81χρονη έκανε πολύωρα … παζάρια στους απατεώνες, λέοντας ότι δεν διαθέτει το ποσό που ζητούσαν και εκείνοι «συμβιβάστηκαν» ζητώντας της κοσμήματα! Κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής διαπραγμάτευσης, η ηλικιωμένη επικοινώνησε με το γιο της και εκείνος με τους άνδρες της Ασφαλείας Ηρακλείου, που καθοδήγησαν τη μητέρα του να κλείσει ραντεβού με τους απατεώνες κοντά στο σπίτι της. Έτσι, έπεσαν στα χέρια τους ο 47χρονος και η 18χρονη, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου με κατηγορίες για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τις απάτες.

Στην προανάκριση, εξιχνιάστηκαν αρχικά άλλες τρεις απόπειρες που έγιναν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στην περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου, σε βάρος μιας 85χρονης στα Κάτω Καλέσσα από την οποία ζήτησαν 10.000 ευρώ για να γλιτώσει ο γιος της, σε μια 81χρονη στην περιοχή Κολυβά Μετόχι από την οποία απαίτησαν 25.000 ευρώ για να μην πάει στην φυλακή ο εγγονός της και σε μια 82χρονη στις Εργατικές Κατοικίες στο Γάζι από την οποία κατάφεραν να αποσπάσουν 1.500 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης