Οικόπεδο «βόμβα» στο Μάτι: «Μία σπίθα και τελειώσαμε» λένε οι κάτοικοι της περιοχής

Οικόπεδο «βόμβα» στο Μάτι: «Μία σπίθα και τελειώσαμε» λένε οι κάτοικοι της περιοχής

Ένα χρόνο μετά τις φονικές πυρκαγιές που στοίχισαν τη ζωή σε 102 συνανθρώπους μας, η περιοχή παραμένει «αθωράκιστη», υποστηρίζουν οι κάτοικοι του Ματιού

matia
Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι και τον νέο Βουτζά, που στοίχισαν τη ζωή σε 102 συνανθρώπους μας και βύθισαν στο πένθος την Ελλάδα.

Παρά το γεγονός όμως ότι έχουν περάσει 12 μήνες από εκείνη τη μαύρη περίοδο στην ιστορία της χώρας, υπάρχουν πληγές που παραμένουν ανοιχτές για τους κατοίκους και απειλές που δεν έχουν ακόμα αντιμετωπιστεί από τους αρμόδιους, με αποτέλεσμα η περιοχή να παραμένει «αθωράκιστη» απέναντι στον εφιάλτη της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με αυτοψία του ΣΚΑΪ στο Μάτι, οι κάτοικοι υπολογίζουν ότι σε οικόπεδο κοντά στον κατεστραμμένο οικισμό, έκτασης 20 στρεμμάτων, έχουν συσσωρευτεί περίπου 180.000 κυβικά μέτρα καύσιμης ύλης. Πρόκειται για τα απομεινάρια χιλιάδων δένδρων που κάηκαν πέρυσι στο Μάτι και έχουν εγκαταλειφθεί στο συγκεκριμένο σημείο, εγείροντας κίνδυνο νέας πυρκαγιάς, σχεδόν έναν χρόνο μετά την φωτιά που προκάλεσε 102 θανάτους.




Βραδυφλεγής βόμβα κοντά στο Μάτι



Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, σε πολλά σημεία τα στοιβαγμένα κλαδιά και κούτσουρα ξεπερνούν σε ύψος τα τρία μέτρα. Μαζί με τα ξερά χόρτα που είναι μαζεμένα σε πολλούς δρόμους, ουσιαστικά μεγάλο μέρος της περιοχής είναι καλυμμένο με εύφλεκτα υλικά.

Κλείσιμο
Ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου Βαγγέλης Μπουρνούς δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό πως το υπουργείο Εσωτερικών έχει υπογράψει 6μηνης διάρκειας σύμβαση για θρυμματισμό και απομάκρυνση της καμένης οργανικής ύλης, που θα αρχίσει να εκτελείται. Ωστόσο, περίοικοι που μίλησαν στον ΣΚΑΪ έκαναν λόγο για πυριτιδαποθήκη και «ωρολογιακή βόμβα» που βρίσκεται στην γειτονιά τους και τους προκαλεί φόβο κάθε φορά που πνέει ισχυρός άνεμος.

«Μία σπίθα και τελειώσαμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ένας κάτοικος. «Εδώ φαίνεται η ανυπαρξία του κράτος και της τοπικής κοινωνίας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης