Σώα η Βρετανίδα που είχε χαθεί στην Κρήτη - Την εντόπισε περαστικός στα Μάλια

Σώα η Βρετανίδα που είχε χαθεί στην Κρήτη - Την εντόπισε περαστικός στα Μάλια

O περαστικός την αναγνώρισε από το Silver Alert που είχε εκδοθεί μετά από αίτημα της βρετανικής πρεσβείας

tourist-kriti
Αίσια έκβαση είχε η υπόθεση εξαφάνισης της Βρετανίδας τουρίστριας Catherine Mowatt τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από τις 30 Ιουνίου στο Λασίθι της Κρήτης.

Η 37χρονη τουρίστρια έκανε τις διακοπές της μόνη της με ορμητήριο ξενοδοχείο στο Σίσι Λασιθίου, οι υπεύθυνοι του οποίου ενημέωσαν τις αρχές την εξαφάνιση της γυναίκας καθώς δεν είχε επιστρέψει στο δωμάτιό της αφήνοντας πίσω προσωπικά της αντικείμενα.

Αν και η αρχική εκτίμηση ήταν ότι η Mowatt είχε εγκαταλείψει την Κρήτη καθώς είχε στην κατοχή της εισιτήρια με προορισμό τη Σαντορίνη, τελικά εντοπίστηκε σώα στα Μάλια από κάτοικο της περιοχής, μετά τη γνωστοποίηση της εξαφάνισής της από το Silver Alert που είχε ενεργοποιηθεί μετά από σχετικό αίτημα της Βρετανικής πρεσβείας.

Η ανακοίνωση από τη Γραμμή Ζωής για τον εντοπισμό της 37χρονης έχει ως εξής:

Η περιπέτεια της κας Catherine Mowatt έληξε, δίνοντας αίσιο τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν. H κα Mowatt, είναι καλά και ασφαλής.

Συγκεκριμένα, η 37χρονη χάθηκε την 30/06/2019, από το ξενοδοχείο όπου διέμενε για τις διακόπές της, στο χωριό Σίσι, Λασιθίου, Κρήτης.

Η υπηρεσία Silver Alert, μετά από αίτημα των συγγενών και κατόπιν παράκλησης του Βρετανικού Υποπροξενείου, αφού συγκέντρωσε τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενεργοποίησε τον κοινωνικό συναγερμό SILVER ALERT, το βράδυ της 08/07/2019, για την κινητοποίηση όλων με στόχο την ανεύρεσή της.

Η υπηρεσία Silver Alert, το βράδυ της Τρίτης 09/07/2019, δέχθηκε, κλήση για την ανεύρεση της κας Catherine Mowatt. Η αναζητούμενη εντοπίσθηκε στα Μάλια Κρήτης, από πολίτη που είχε δει το SILVER ALERT και ειδοποίησε τις Αρχές.

H κα Mowatt, είναι καλά και ασφαλής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης