Ούτε στιγμή δεν σκέφτηκε ότι ήταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας ένας αστυνομικός της Ασφαλείας Λαμίας, ο οποίος διασκέδαζε με την παρέα του το βράδυ της Τετάρτης σε ένα νυχτερινό μαγαζί στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λιανοκλαδίου στην Φθιώτιδα, όταν άκουσε τις κραυγές μιας γυναίκας που καλούσε σε βοήθεια.
Αμέσως έτρεξε εκεί όπου ακούγονταν οι φωνές και διαπίστωσε ότι ήταν η ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού στον πρώτο όροφο του οποίου είχαν εισβάλει τρεις διαρρήκτες και είχαν αρπάξει χρυσαφικά και μία τσάντα με διάφορα προσωπικά έγγραφα. Αμέσως, ο ευσυνείδητος αστυνομικός άρχισε να καταδιώκει τους δράστες και κατάφερε να ακινητοποιήσει έναν 34χρονο Έλληνα που έτρεχε στις γραμμές του τραίνου.
Στη συνέχεια, παρέδωσε τον διαρρήκτη στην υπηρεσία του, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε πάνω του τα κλοπιμαία και οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν οι δύο συνεργοί του. Στο μεταξύ, ο 34χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας που του άσκησε δίωξη για κλοπή κατά συναυτουργία.
Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή τους, τα «Γαλανόλευκα Αστέρια by EKO» έχουν εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικότερες αναπτυξιακές δράσεις του ελληνικού μπάσκετ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το μέλλον του αθλήματος χτίζεται από τις μικρές ηλικίες.
Η σύγχρονη μεταλλευτική δραστηριότητα, δεν καθορίζεται μόνο από την παραγωγή πρώτων υλών, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στο κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο, στο οποίο λειτουργεί και το πως αλληλοεπιδρά με αυτό.